Kediyi balkona koymak yanlış mı?

Arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce kedi aldım. Annem aldı daha doğrusu. Annem işe gidiyor, ben de evdeyim ama kedi ile 7/24 uğraşacak bir insan değilim maalesef. Kedileri seviyorum ama her neyse. Genelde balkona koyuyorum. Bir kulübesi var. İçine sıcak su koyuyorum. Mamasını, suyunu falan koyuyorum. Uyuyor. Kalkınca miyavlıyor. Normal mi?

Günde en az 1 saat sarılıyorum, okşuyorum. Annem de işten gelince seviyor, bakıyor. Balkonum kapali, her tarafı cam. Sizce ona kötülük mü yapıyorum? Balkon da sıcak. Ders çalışıyorum, oyun oynuyorum, sohbet ediyorum ama gene de kedi ile az da olsa çok da olsa ilgileniyorum. Dediğim gibi, kedimi balkona koymakla kötü bir şey mi yapıyorum? Kedim 1.5 aylik. 1 haftadir bizimle.

Kedinin ne suçu var kardeşim bunları yaşamaya eyvallah gene de bakıyorsun seviyorsun ama bunlar sevmekle olmuyor ilgilenmek lazım o hayvanın canı sıkılıyor eğer bakamayacak isen sahiplendir keşke almadan önce düşünseydiniz.

Eğer ki bakabileceğine inanıyorsan önce evde beslemeye bak daha küçükmüş ayrıca hayvan evde gezsin zaten onların kumları olur tuvaletini onlara yaparlar tuvalet anlamında temizlik anlamında dert etme.
 
Ben de evdeyim ama kedi ile 7/24 uğraşacak bir insan değilim maalesef.

Madem uğraşamayacaksın neden alıyorsun? Tamam bir hevesle ve kedileri sevdiğinden dolayı almışsın ama o hayvanın ilgiye, şefkate ihtiyacı var. Evcil hayvan sahiplenmek sadece yem, su, tuvalet ve sevmekten ibaret değil. Ailenin yeni bir üyesi gibi davranılmalı. Şimdi düşün, yazık değil mi o hayvana? Tuvaletinden ve pisliğinden endişe ediyorsan kediler en temiz hayvanlardır. Tuvaletini bile bir hastalığı olmadığı sürece kolay kolay kumunun dışına yapmazlar, her gün kendilerini 2-3 kez temizlerler, ya da en basit örneği tuvaletini yaptıktan sonra ellerini temizlerler su varsa su ile, yoksa dillerindeki antibakteriyel tükürükleri ile temizlenirler.
 
Son düzenleme:
Evde olmadığım zaman başına bir şey gelirse düşerse.
Kedi ile ilgileniyorum zaten sadece hatalarım varsa düzeltmem gerektiğini ve neyi doğru yaptığımı görmek istedim en azindan evini salona taşıdım.
 
Evde sizin gibi bir birey olamayacaksa evcil hayvan edinmenin bir anlamı yok. Ya çıkarın tuvalet eğitimi verin dolaşsın evde sizin gibi ya da sahiplendirin. Biz de de babam sevmiyor ama küçükken gönlüm olsun diye almıştık ve sürekli balkonda duruyordu. İçim içimi yiyordu. Ne desem çıkartmadım balkondan, nasıl bir vicdansızlık anlamıyorum. Bırak hayvan dolansın evde.
 
Arkadaşlar balkonum bayağı büyük ve kumu suyu maması her şeyi dahil. Miyavladigi zaman alıyorum kucaklıyorum oynuyorum oyuncakları var ama dediğim gibi 7/24 bakamıyorum 18.00'e kadar ama 18.00'den sonra saat 1'e kadar beraberiz akşamları sıcak su koyuyorum ama sabahlari zaten serin oluyor teşekkür ederim gene de.

Bir anne kendi bebeğini balkona hapsedip akşam gelince sadece belli bir saat sevip bırakması sence hoş bir durum mu?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı