Keenetic Extra DSL AC1200 Modemimde Yaşadığım Deneyimler

Kloox

Hectopat
Önceklike bu konuyu @AlbertEnisteniz adlı kullanıcının isteği üzerine yazıyorum. Bugün bahsedeceğim modem Keenetic Extra DSL modemi. (https://www.hepsiburada.com/keeneti...-wifi-modem-router-p-HBV00000MI5NL?magaza=OVY) Öncelikle modemi ilk aldığımda gayet iyi paketlenmiş bir kutusu var. Modemi elektrik verip internet hattına bağladıktan sonra hemen hazır hale geldi. İster bilgisayardan ister de telefondan kurulum yapabiliyorsunuz. Ben bilgisayar üzerinden kurulum yaptım. Ayrıca şunu da belirteyim ürünün şirketi çok iyi hizmet veriyor. Gün içerisinde arayabileceğiniz bir müşteri temsilcisi hatları bile var. Ayrıca kutunun içerisinden her türlü yardımı alabileceğimiz telefon numaralarından YouTube kanallarına kadar yer gösteriyor. Ben YouTube videosu ile 10 dakikada modemi kurdum. Modemi kurmak için tek gereken bilgi kullandığınız internet sağlayıcısının verdiği kullanıcı adı ve şifresi. Modemi taktığınız gibi bilgisayar üzerinden zaten web sitesi açılıyor ve 10 dakika içerisinde çok rahat bir şekilde kuruluyor. Web sitelerini aşırı beğendim her şeyi detaylıca gösteriyor internet harcamasından, bağlı cihazlar vs. Ayrıca modemin ister 2.4 GHz ister 5 GHz iki farklı internet yaratma özelliğini çok beğendim çünkü 5 GHz çok kırılgan olduğundan 1-2 duvar sonrasında kesiliyor ve 2.4 GHz'ye geçiyorum. Onun dışında bir ton özelliği var. Özelliklerini attığım linkten okuyabilirsiniz. Ayrıca 35 Mbps'lik internet paketimden 34 Mbps hız alabiliyorum. Kullandığımız oran konusunda bir şey söyleyemem ama şöyle söyleyeyim eski Türk Telekom modemimde 16 Mbps internetin en fazla 13 olduğunu gördüm. Bunca güzel şey bir yana eski modemimi ben ekranlarımın arkasına koyuyordum ve ısınıyordu az da olsa. Ama bunu üşengeçliğimden masanın ortasında açık alanda tutmama rağmen günlerdir soba gibi. O kadar sıcak ki üstüne elimi koyduğumda 4-5 saniye sonra çekmezsen elim yanıyor. Yani tahmini bir 60-70 derece ısısı olabilir. (Derecede yanılma payım vardır ama aşırı sıcak.) Alıp almamak size kalmış ama kesinlikle TTNET modemi dışında bir modem kullanın. Teşekkürler buraya kadar okuduğunuz için.

Bu arada yazmayı unutmuşum modemin sıcaklığının modeme pek etkisini şu anlık görmedim ama ileride olur diye tahmin ediyorum ki eski modemim sıcaklıktan yandı uzun dönemde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam hayırlı olsun, açtığınız konuya bende yanıt vermiştim. Öncelikle ısı problemi dışında bir sorununuzun olmadığını görmek güzel duygu fakat ısınma konusu benim biraz canımı sıktı.

Keenetic müşteri hizmetlerini arayarak bu durumu isterseniz bildirin, çünkü bu modemi satın almanızda biz az da olsa sorumluyuz. Hiç çekinmeyin arkadaşları ararken, her türlü konuda size kolayca yardımcı oluyorlar. Büyük ihtimal modemi o sıcaklıkta çalışmaya yönelik dizayn ederek o durum için gereken malzemeyi kullanmışlardır. Büyük ihtimal size de bu yönde cevap vereceklerdir.

Fakat eminim ki arayüzden ve Türkçe desteğinden, aynı zamanda güncelleme almasından memnun kalacaksınız. Cloudflare ve AdGuard deneyin, memnun kalırsınız. Özellikle ben AdGuard DNS korumasından çok memnunum.

Isınma konusu gerçekten kafama takıldı, çünkü bende bulunan Viva ve City model Router'lar deyim yerinde ise buz gibi çalışıyor. Acaba cihazın modem olması ısınmasında bir katkı payına sahip midir?

Hocam hayırlı olsun, açtığınız konuya bende yanıt vermiştim. Öncelikle ısı problemi dışında bir sorununuzun olmadığını görmek güzel duygu fakat ısınma konusu benim biraz canımı sıktı.

Keenetic müşteri hizmetlerini arayarak bu durumu isterseniz bildirin, çünkü bu modemi satın almanızda biz az da olsa sorumluyuz. Hiç çekinmeyin arkadaşları ararken, her türlü konuda size kolayca yardımcı oluyorlar. Büyük ihtimal modemi o sıcaklıkta çalışmaya yönelik dizayn ederek o durum için gereken malzemeyi kullanmışlardır. Büyük ihtimal size de bu yönde cevap vereceklerdir.

Fakat eminim ki arayüzden ve Türkçe desteğinden, aynı zamanda güncelleme almasından memnun kalacaksınız. Cloudflare ve AdGuard deneyin, memnun kalırsınız. Özellikle ben AdGuard DNS korumasından çok memnunum.

Isınma konusu gerçekten kafama takıldı, çünkü bende bulunan Viva ve City model Router'lar deyim yerinde ise buz gibi çalışıyor. Acaba cihazın modem olması ısınmasında bir katkı payına sahip midir?
Evet sizin sayenizde aldım ama bir sorunum olacaktı. Sanırım tam olarak 5 GHZ - 2.4 GHZ ayarını yapamadım. Mesela modem uzaklaşınca ağdan düşürüyor ve sürekli yeniden şifre istiyor.

Evet sizin sayenizde aldım ama bir sorunum olacaktı. Sanırım tam olarak 5 GHz - 2.4 GHz ayarını yapamadım. Mesela modem uzaklaşınca ağdan düşürüyor ve sürekli yeniden şifre istiyor.

Hocam otomatik ağ geçiş var mı? Eğer varsa kapatarak iki ayrı ağ oluşturun. Bu özellik bana da çok uzak mesafelerde (mesela bir alt kat) bazen sorun çıkartıyor. Ama genellikle yakınında olduğum için kapatmıyorum.

İki ayrı ağ oluşturarak uzakta çalışıyorsanız 2.4 GHz ağına bağlanın. Deneyimlerime göre 2.4 GHz uzak kalabiliyor hızı düşürse bile çalışıyor, 5 GHz ise yakın mesafelerde daha stabil bağlantı sağlıyor.

Ayrıca, bu özellik açıksa cihazlar kendi otomatik geçiş yapıyormuş iki kanal arasında. Nasıl çalışıyor hala tam emin değilim. Normalde iki ayrı ağ ismi gözükür 2.4 GHz ve 5GHz olmak üzere aynı isimden. Fakat bu özellik açık olunca tek bir ağ ve iki bant türü aynı satırda yazıyor, ikinci bir ağ oluşmuyor.

resim_2021-06-28_232703.png

Hocam otomatik ağ geçiş var mı? Eğer varsa kapatarak iki ayrı ağ oluşturun. Bu özellik bana da çok uzak mesafelerde (mesela bir alt kat) bazen sorun çıkartıyor. Ama genellikle yakınında olduğum için kapatmıyorum.

İki ayrı ağ oluşturarak uzakta çalışıyorsanız 2.4 GHz ağına bağlanın. Deneyimlerime göre 2.4 GHz uzak kalabiliyor hızı düşürse bile çalışıyor, 5 GHz ise yakın mesafelerde daha stabil bağlantı sağlıyor.

Ayrıca, bu özellik açıksa cihazlar kendi otomatik geçiş yapıyormuş iki kanal arasında. Nasıl çalışıyor hala tam emin değilim. Normalde iki ayrı ağ ismi gözükür 2.4 GHz ve 5GHz olmak üzere aynı isimden. Fakat bu özellik açık olunca tek bir ağ ve iki bant türü aynı satırda yazıyor, ikinci bir ağ oluşmuyor.

Eki Görüntüle 1087991
Şimdi iki ağ yaptım ama nedense mutfakta hala atıyor anlamış değilim. Bende Xiaomi Mi Wifi Repeater vardı onu kurdum. Açıkçası ne yalan söyleyeyim eski modemim daha uzağa çekiyor ama aşırı kötü internet veriyordu. Bu mutfaktan hiç çekmiyor ama wifi repeatera bağladığımda onu kullandığım zaman gayet hızlı internet sunuyor. Bu arada tavsiye için teşekkür ederim.

Memnun olmanıza çok sevindim. Isınma konusu herhalde herkesin baş ağrısı. Benim de mecbur kullanmak zorunda olduğum Kablonet modemi soba gibi oluyor aynı dediğiniz gibi. Bunlar garantili cihaz olduğu için çok başınızın ağrımayacağını düşünüyorum. Ama arkadaşın dediği gibi bir müşteri hizmetlerini arayın isterseniz. Normal bir durum deseler bile içinizi rahatlatmış olursunuz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı