Keenetic Omni DSL fiber ile kullanılabilir mi?

Fiber kabloyu takamazsın zaten. ONT'den gelen kabloyu takıp kullanabilirsin. MAC ID değiştirmen gerekebilir.
1633219550538.png

ONT'den gelen kabloyu nasıl kullanıyor ya? Sadece fiber modemler çalışmaz mı?

İnternet sitelerinde sadece ADSL/VDSL yazıyor. WAN portu var gözukuyor ancak fiber sistemde sadece router olarak mı çalışabilecek?
ONT'den gelen kabloyu ISS kendi modemine takarak kurulumu sonlandırıyor. Modemi değiştirebilir. Ek bir kısıtlama yoksa. ONT'siz kurulum yapan bir ISS yok bildiğim kadarıyla. Attığım görsel zaten Omni DSL üzerinden.

Ek olarak ürün Smart Switch dedikleri özelliğe sahip olduğu için ethernet girişini WAN portu olarak atayabiliyorsunuz.

Ben vdsl internet kullanıyordum modem'imde WAN portu vardı ama, evime fiber bağlandı fiber kablosu odama kadar geliyor. Fiber kablosu Pon modem'e giriyor oradan ethernet olarak çıkıyor, onuda benim eski vdsl modemimin (WAN portu var ama), WAN portuna takıp ayarlarını yapınca çalışıyor.
Belki senin evine fiber direk ethernet kablosu olarak geliyordur.

ONT'den gelen kabloyu nasıl kullanıyor ya? Sadece fiber modemler çalışmaz mı?
ONT'den çıkan CAT-6 kabloyu WAN portuna(varsa) takıp kullanabilir. MAC klonlama vs. biraz uğraştırır ama çalışabiliyor. Tabii garantisi yok. Her zaman işe yaramıyor.

Ağzı olan konuşuyor, elbette kullanılabiliyor.
Ethernet ayarları üzerinden portlardan birini WAN portu olarak atayıp şifre girip kullanın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı