Keenetic Omni N300 internet hızı düşük

Mehdi

Kilopat
Katılım
17 Ocak 2016
Mesajlar
487
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Özel Güvenlik
Merhaba arkadaşlar. TurkNet 100 Mbps paket kullanıyorum. 3 gün önce Keenetic modem satın aldım. Satın aldıktan sonra hızın 80 Mbps düştü. SNR falan oynadım ama maksimum kapasite artıyor ama mevcut hız artmıyor. TurkNet OIM destek açtım. Onlar da Türk Telekom'a iş emri verdi. 2 seferdir Türk Telekom sorun modem kaynaklı diyor. Modem arayüzünde maksimum alacağım hız 105 gösteriyor ama 80 anca hız alabiliyorum. Modemde özel bir VDSL ayarı falan mı var acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok özür dilerim atmayı unutmuşum. Buyurun. Santrale mesafem 107 mt. 3 gün öncesine kadar bu modemi alasıya kadar hızım 98'lerde idi. Bunu aldık kurduk böyle oldu. ya da denk geldi. Bu arada TurkNet arıza kaydı sonucunu da sizlere atıyorum. DSLAM kilidi kesinlikle yok diyor 2 taraf da.

1.jpg
 

Dosya Ekleri

  • 2.jpg
    2.jpg
    157,8 KB · Görüntüleme: 76
Eski modemi takıp hat değerlerini atar mısın?

Şu an için modemi arkadaşıma verdim. Fakat dün denemiştim. TT'nin vermiş olduğu TDW9970 V2 modemi. Onda maksimum hız 98232KBPs olarak gözüküyordu. SNR oranı 8 iken. Keenetic takınca tam değeri göstermeye başladı. 3 gündür oim le kavga ediyoruz. DSLAM yok diyorlar. TT de çalışan bir abiyle konustum. Oda yok diyor. Aslında hız 75'lerde idi. TT de ki abi 86 Mbps'ye yükselttirebildi. Daha olmuyor dedi. Ugraşmadı sanırım bilgi işlem. TurkNet'de diyor DSLAM yok. Diyorum ama modeme maksimum değer 105 Mbps olarak yansıyor, yok yani çözemedik bir türlü sorunu. Modemden SNR ayarını düşürüyorum. Maksimum hız artıyor ama mevcut hız artmıyor. Aynı şekil SNR artırıyorum yok yine aynı.
 
Merhaba, mevcut konu üzerinden derdimi anlatmayı uygun buldum.

Millenicom 100 Mbps paket kullanıyorum. Mevcut altyapım 80 Mbps destekliyor ve bunu bilerek geçiş yaptım. Son günlerde erişilebilir hız sürekli dalgalanıyordu. En az 35 Mbps ve en yüksek 65 Mbps olarak gidip geliyordu. Şikayet bıraktım ve TT temsilcisi arkadaş eve geldi. Öncelikle elinde ki cihaz ile ölçüm değerlerini bana gösterdi. Benim modemim 35 Mbps alırken, kendi cihazını benim fişime taktığında 55 Mbps aldığını ve bu farkın modemden kaynaklandığını söyledi. Modemi değiştir bir daha bakalım dedi. Bu arada bana bir de paketi düşürmem gerektiğini söyledi. "100 Mbps paket kullanıyorsun ama altyapın bunu desteklemiyor, kopmalar yaşarsın" dedi. Nitekim bu vesile modemimi emekliye ayırarak Keenetic Omni DSL N300 modeme geçiş yaptım. Kurulumu henüz tamamlamış olmama rağmen ulaşılabilir en yüksek hızım altyapı sorgulamada, modem arayüzünde ve speedtest.net'te aşağıda ki görsellerde ki gibidir.

İzlemem gereken yol nedir?

millenicommaks hız.JPG

modemarayüzü.JPG


speedtest.png
 

Geri
Yukarı