Kemal Kılıçdaroğlu: Alkollü içeceklere yapılan zamlar zulümdür

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, twitter hesabından paylaşımda bulunarak alkollü içkilere gelen fahiş zamlara tepki gösterdi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Kendiside içiyor olacak ki son zamlar ağır gelmiş olmalı.
Bu adamın ekonomiden anladığı maksimum şey budur.
 
Yani arkadaş diyor ki siz alkole lüks diyip alakasız bir şekilde peynir ekmek konuşuyorsunuz ya, madem öyle internet de lüks. %100 vergi gelse temel gıda değil diye ağzınızı açmayacak mısınız? Hayata peynir ekmek su yemeye içmeye mi geldik? Niye çalışıp didişiyoruz? Peynir ekmek su için mi? Kılıçdaroğlu zaten neredeyse her gün temel gıdadaki enflasyonu konuşuyor. Ne yapmasını bekliyorsun? Sadece peynir ekmek su mu konuşsun? Başka problemleri yok mu ülkenin?
Alkol içenin problemi alkol zammı olur fakirin sorunu içeceği değil yarın ne yiyeceğidir. Ülke şartları böyle, bir yerde katılıyorum her şey birbirini tetikliyor.
 
Maalesef enflasyondan dolayı zam var. Ona katılıyorum ama nedense alkol için ekstra bir vergi var. Ve bu ana muhalefet maalesef vergileri düzenleyip alkol tüketimini arttıracak ve insanların performansı düşecek. Alkol kötülükleri anasıdır.
 
Maalesef enflasyondan dolayı zam var. Ona katılıyorum ama nedense alkol için ekstra bir vergi var. Ve bu ana muhalefet maalesef vergileri düzenleyip alkol tüketimini arttıracak ve insanların performansı düşecek. Alkol kötülükleri anasıdır.
Dostum zeka seviyen işaret dili ile konuşabilen hayvanlardan daha düşük sanırım. Alkol içmek isteyen adam her türlü içer. Alkol pahalı olduğu için kaçak içkiye yöneliyorlar, bu da insanlara ciddi zararlar verebiliyor. Eskiden daha ucuzdu ve ben insanların ''performansının'' düşük olduğunu görmedim. İnsanlar tatillerinde arkadaşlarıyla içip eğleniyorlardı. Alkoldeki aşırı veregilendirme kalkınca alkol tüketimi artmayacak, kaçak içkiye yönelim azalacak.
 
Dostum zeka seviyen işaret dili ile konuşabilen hayvanlardan daha düşük sanırım. Alkol içmek isteyen adam her türlü içer. Alkol pahalı olduğu için kaçak içkiye yöneliyorlar, bu da insanlara ciddi zararlar verebiliyor. Eskiden daha ucuzdu ve ben insanların "performansının" düşük olduğunu görmedim. İnsanlar tatillerinde arkadaşlarıyla içip eğleniyorlardı. Alkoldeki aşırı veregilendirme kalkınca alkol tüketimi artmayacak, kaçak içkiye yönelim azalacak.

Alkolü yasaklarsak kaçak içki artacak ama.

@prex . Ucuz içki 2002-2014'te ucuz mu diyorsun?
 

Geri
Yukarı