Kendi başına junior developer olmak

Rica ederim.
Algoritma icin :
Algorithms, 4th Edition by Robert Sedgewick and Kevin Wayne

DS ve Algoritma bir arada:

Zamandan bagimsiz seyler icin kitap oneririm; zamanla degisenler icin (orn: Android Development) kitap gereksiz, hatta zaman kaybi.

Android development icin android'in kendi dokumentasyonu ve pratik yapmak en iyisi.
Surekli SDK degisir, o yuzden guncel olmayan bir video'dan ogrenmedigine emin ol.

Java icin de effective Java kitabini oneririm : Effective Java : Bloch, Joshua: Amazon.com.tr: Kitap

Bana gore bu da zamandan bagimsiz.

Yine ek olarak pragmatist programmer ve clean code kitaplarini okuyabilirsin, programlama dili agnostik kitaplar.

Ingilizce/Mat -> Algoritma/DS/Programlama -> Java -> Android SDK seklinde bir yol en optimali olacaktir.

Bu mesaji yazmak 5 dk, okumak 30 saniye; gerceklestirmek 5 sene surer, haberin olsun :)
Çok teşekkürler tekrardan peki siz alaylı bir yazılımcı mıydınız acaba?

Rica ederim.
Algoritma icin :
Algorithms, 4th Edition by Robert Sedgewick and Kevin Wayne

DS ve Algoritma bir arada:

Zamandan bagimsiz seyler icin kitap oneririm; zamanla degisenler icin (orn: Android Development) kitap gereksiz, hatta zaman kaybi.

Android development icin android'in kendi dokumentasyonu ve pratik yapmak en iyisi.
Surekli SDK degisir, o yuzden guncel olmayan bir video'dan ogrenmedigine emin ol.

Java icin de effective Java kitabini oneririm : Effective Java : Bloch, Joshua: Amazon.com.tr: Kitap

Bana gore bu da zamandan bagimsiz.

Yine ek olarak pragmatist programmer ve clean code kitaplarini okuyabilirsin, programlama dili agnostik kitaplar.

Ingilizce/Mat -> Algoritma/DS/Programlama -> Java -> Android SDK seklinde bir yol en optimali olacaktir.

Bu mesaji yazmak 5 dk, okumak 30 saniye; gerceklestirmek 5 sene surer, haberin olsun :)
Merhaba hocam. Bilgisayar bilimleriyle ilgili farklı kitap önerileriniz var mı?

@bitwise abim konuyu hortlatıyorum, bu başlık açıldığında 10.sınıfa başlayacaktım şimdi ise 1 sene mezun kaldım şuan üniversite 1.sınıf bilgisayar programcılığı okuyorum python fastapi ve postgresql üzerine kendim öğrenmeye çalışıyorum evden, seneye mezun olacağım işe başlamak istiyorum tavsiyen varmıdır ?

@bitwise abim konuyu hortlatıyorum, bu başlık açıldığında 10.sınıfa başlayacaktım şimdi ise 1 sene mezun kaldım şuan üniversite 1.sınıf bilgisayar programcılığı okuyorum python fastapi ve postgresql üzerine kendim öğrenmeye çalışıyorum evden, seneye mezun olacağım işe başlamak istiyorum tavsiyen varmıdır ?

Zaman nasil geciyor degil mi? :)

Malesef yeni mezun piyasasi kotu durumda. Turkiye'de calismiyorum ben uzun suredir ama python is imkaninin junior icin fazla olacagini sanmiyorum. Cok muhtemelen C# ve Java ( + stackleri ) en cok kullanilandir hala.

Tavsiyem staj bulurken piyasayi da etraflica analiz et, sen ne seviyorsun, piyasa ne seviyor ikisini birlestirmeye calis.

Ayrica AI kullanimina dikkat etmeye calis, neyi neden yaptigini anlamadan yazan hatta AI olmadan uygulama gelistiremeyen mezunlar goruyorum, lutfen onlardan birisi olma.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı