Kendi evrenimizi yaratmak

Benim var.

Herkese önerileri için teşekkürler. Gelişmeleri yazarım belki buraya. Şuan biraz ilerlettim bakalım yer altı şehirleri ile harmanlayabilecek miyim. Melez bir ırk yaratmak istiyorum aslında, Köstrigler (Gelişmemiş, ork benzeri yaratıklar) ve Astraglar (İnsana benzeyen yaratıklar) beraber olduğunda cüce bir melez ırk yaratıp, bunları yer altı mağara şehirlerinde yaşamasını sağlayabilirim gibi gözüküyor.
Benim var.

Vakit bulduğumda okuyacağım, ben de düşünüyorum böyle bir konu açmayı.

Herkese önerileri için teşekkürler. Gelişmeleri yazarım belki buraya. Şu an biraz ilerlettim bakalım yer altı şehirleri ile harmanlayabilecek miyim? Melez bir ırk yaratmak istiyorum aslında, Köstrigler (Gelişmemiş, ork benzeri yaratıklar) ve Astraglar (İnsana benzeyen yaratıklar) beraber olduğunda cüce bir melez ırk yaratıp, bunları yer altı mağara şehirlerinde yaşamasını sağlayabilirim gibi gözüküyor.

Kırrıklar nerede? :D (Bu arada Kırrıklar Zamanda yolculuk yapabilirler ;) )

Kırrıklar nerede? :D (Bu arada Kırrıklar Zamanda yolculuk yapabilirler ;) )
Bir tane de saklı bi köy ve orada bir kabile var şuan büyüyle korunuyor burası, bu kabileye böyle bir güç verebilirim ama çok çığırından çıkmasın sonra savaşlarla falan uğraşamam gider bide birşeyler çalar bu Kırrıklar :D.
Şuan geldiğim noktayı atayım da bari nasıl birşey oluyor siz de görün.

TARİHÇE

Göklerde tanrının oğlunun bir isyan çıkarması üzerine Tanrı, oğluna bir Dünya verdi. Onu cezalandırmanın en iyi yöntemi buydu. Oğlu, dünyasının Tanrı'sı olmuştu.
Eski bir melek olduğundan, bu dünyayı yönetmek onu çok aşıyordu. Neyi nasıl yapacağını bilmediğinden bir çok kez kaçmayı denemişti ama Yüce Tanrı Heilros buna
izin verir miydi? Haha. Oğul, güçlerini denemek üzerine dünyaya inip, küçük ve masum bir adada üç varlık oluşturdu. Oluşturulan varlıklar kader haricinde
asla yok edilemezdi, yani çok dikkatli olunması gerekiyordu. İlk varlığa akıl verdi, fakat fikirleri olmadığı için aklın önemi kalmadı, adına Köstrig adını verdi.
Köstrig'ler, sadece temel ihtiyaçlarını gideren varlıklardı. Zeki değillerdi, sadece yaşamalarına yetecek kadar akılları vardı. Köstrig'ler; kumaşın, kinarın,
sevginin ne olduğunu bilmezlerdi. Onlar sadece yaşayacak yerlerini yapıp, avlanırlardı. İkinci varlığa geçtiğinde Tanrı, Köstrig'lerde yaptığı yanlışların farkın-
daydı ve gelişmişti. İkinci varlığa akıl, fikir, düşünme, gelişme yeteneklerini verdi. Bunlar Astrag'lardı. Astraglar; temel ihtiyaçların yanı sıra her daim gelişmek
istiyorlardı. Benliklerini korumak, geliştirmek ve hayatları boyunca kazanan olmak istiyorlardı. Bu onların kusuruydu. Üçüncü varlık, bütün hataların arınmışıydı.
Onlar; hiçbir kusur içermiyor, yaratılmışların en iyisi olma özelliğini taşıyorlardı. Onlar Tilrag'lardı. Doğdukları andan itibaren, Astrag ve Köstrig'lerden çok
daha gelişmişlerdi. Büyü güçleri vardı. Tanrı, yarattığı üç varlığı da sevmişti. Kusursuz bir dünya olamaz, olmamalıydı. Bu üç ırk, geleceği oluşturacaktı.

KARAKTERLER

Kral Yoragan - Astrag Kralı, kurnaz, akıllı, bilgilidir. Halkını korumak için canını bile feda edebilir.
Kral Ferd - Köstrig Kralı, en gelişmiş Köstrig.
Yüce Kral Tuluan - Tilrag Kralı, varlıkların en bilgesi olarak bilinir, şanı Köstrigler tarafından bile duyulmuştur.
Fargon Bekçileri - Ak Dağı koruyan iki asker, dünya üzerindeki en gelişmiş askerler, 274 yıldır Ak Dağlar'ın koruyucuları. Bir Fargon Bekçisi'nin bin Astrag'a bedel
olduğu söylenir. Tuluan'a Tanrı kadar güvenirler.
Lord Lemhir - Astrag Lordu, Yoragan'ın en sevdiği yoldaşı, Menatun Kalesi ve köyünün sahibi.
Lord Pesdur - Astrag lordu, Seltra ovasının yöneticisi, Berkedur Kalesi'nin sahibi.
Lord Kerathur - Astrag lordu, Yoragan'ın oğlu, geleceğin kralı.
Kraliçe Mel - Yoragan'ın karısı.
Yüce Silfa - Tuluan'ın karısı.
Yeoni - En yetenekli Astrag savaşcısı.
Üç'ler - Tuluan'ın komutanları, yenilmezler, en üstün savaş becerisi.
Kara Saertum - Kara büyücü. Yeri, yaşı bilinmiyor ama dünya üzerinde izleri var. Tilrag'dan sürgün edildi.

BİLİNDİK YERLER

Sak Orman - Köstrig'lerin ana yaşam alanı. Bolca Kara Ağaç içerir, su temiz değildir. Temel yaşam için gerekli her şeyi karşılar. Trigon ve yırtıcı hayvanlarla dolu.
Perana Vadisi - Astraglar'ın yerleştiği yerlerden biri, genel olarak temiz su, bolca Ak Ağaç, nehirler içerir. Yırtıcı hayvan azdır ve bir çok hayvana ev sahipliği
eder. Pergon'lar vadinin en yaygın canlılarındandır.
Seltra Ovası - Astrag'ların bir diğer yaşam alanı. Burda genellikle Perana'dan getirilen Pergon'ların üretimi ve ticareti yapılmakta. Köy benzeri bu yerde bir çok
hayvan türünün de üretimi ve ticareti yapılır. Tarıma ev sahipliği de yapar. Kurt, çakal sürüleri vardır ve bir Fargon'un buralarda olduğu söylenir.
Ak Dağlar - Tilragların, az nüfusu ile yaşadığı ulaşılması güç yüksek dağlar, en nadir hayvanlar buradadır ve kale/şehirler büyü gücü ile korunur. İki Fargon Bekçisi
her yeri kolaçan eder.
Sefadası - Yaşamın başladığı ilk adadır. Tanrının indiği ada.

IRKLAR

Köstrig'ler - İlk dünyalılar.
Astrag'lar - Düzeltilmişler.
Tilrag'lar - Kusursuzlar.
Asiler - Irklarını reddedenler.
Hayvanlar

COĞRAFYA

Bol nehir, büyük denizler, yüksek dağlar. Genel olarak sıcak havaya sahiptir. Sak ormanın olduğu bölge karlı, soğuk, acımasızdır. Ak dağların etekleri sıcak kumlarla
kaplı çöldür.

NADİR CANLILAR

Trigon - Kanatlı, uçamayan kuşlar. Yenilebilir.
Pergon - Dört ayaklı, eti lezzetli hayvanlar.
Strigon - Yırtıcı, eti çok lezzetli, çok nadir hayvanlar. Uzun kuyrukları ve büyük kulakları vardır.
Fargon - Tilrag'ların büyüsü ile at ve kuşların birleştirilip yapıldığı tür, dünya üzerinde sadece 5 tane var.

TANRILAR VE DİN

Varlıklar 3 farklı inanca sahip;
Mekfurlar - Tanrının olmadığını düşünenler. Köstrig'lerin geneli Mekfur'dur.
Termistler - Tanrının her zaman bizimle olduğuna inananlar. Tilrag'lar ve Bir kısım Astrag Termist'tir.
Hasertler - Tanrının uzun zaman önce gittiğine inananlar. Astrag'ların bir kısmı Hasert'tir.

Bir tane de saklı bir köy ve orada bir kabile var şu an büyüyle korunuyor burası, bu kabileye böyle bir güç verebilirim ama çok çığırından çıkmasın sonra savaşlarla falan uğraşamam gider bir de bir şeyler çalar bu Kırrıklar :D.

Onlar iyilerin tarafındalar. :D Kuytu yerlerde dolaşmazlar ve her zaman birlikte hareket ederler. :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı