Kendi işletim sistemi çekirdeğimi oluşturabilir miyim?

375558

Hectopat
Şu son zamanlardır(yaklaşık 6 aydır) işletim sistemlerine merak saldım ve çizim yapmaya başladım, ilk çizdiklerim; SEGAR. X 1.0, SEGAR. X 1.1, SEGAR. X 1.11 diye gidiyordu. Sonra SEGAR. X 1.5'te bitirdim, ardından SEGAR_OS çizimlerine başladım(SEGAR_OS sürümleri: Original, v2, pre-Alpha, v4). Az da çizim yapmamıştım, bayağı bir zaman harcadım çizimiyle. Bir gün arkadaşlarıma çizimlerimi gösterdim, beğendiler ama "kod kısmını nasıl halledeceksin?" diye sormaya başladılar. O zamana kadar bunu hiç düşünmemiştim, neyse Technopat'da bu konu ile ilgili bir soru sormuştum zaten. Oradaki sorum "işletim sistemi yapılabilir mi?" Gibi bir şey idi. Cevapların çoğu şöyleydi "Linux çekirdeğini kullanırsan ve çok uğraşırsan yapabilirsin ama milyonlarca kod yazman gerek", o cevaplardan sonra biraz araştırdım milyarlarca Linux dağıtımı var. Sonra direkt kendi çekirdeğimi yapma fikri aklıma geldi, bir işletim sistemi çekirdeği yapabilir miyim? Bilen biri yazabilir mi?

Yapacaksanız, Windows alternatifi olsun. XP'nin kaynak kodları çıkarıldı diye biliyorum. Yaklaşık 40 GB gibi bir boyutu var. Onun üzerinde değişiklikler yaparak kendi işletim sisteminizi tamamlayabilirsiniz.

Yapacaksanız, Windows alternatifi olsun. XP'nin kaynak kodları çıkarıldı diye biliyorum. Yaklaşık 40 GB gibi bir boyutu var. Onun üzerinde değişiklikler yaparak kendi işletim sisteminizi tamamlayabilirsiniz.
Bu dediğiniz gerçekleştirilirse yasal olmayacaktır. Microsoft tarafından açılmadı çünkü kodlar.

En sevdiğim işletim sistemi Windows XP idi, sağ ol söylediğin için hemen bakıyorum.
Bu dediğiniz gerçekleştirilirse yasal olmayacaktır. Microsoft tarafından açılmadı çünkü kodlar.
O zaman kim tarafından açıldı?
O zaman kim tarafından açıldı?

Ben zaten çizimlerde Windows XP'den ilham aldım, benim en sevdiğim işletim sistemi. O torrent dosyasını nerden indirebilirim?
Hele bi XP kaynak kodunu elde ediyim, çekridek falan lazım değil bana.
O dosyayı ben nerden indirebilirim?

Son düzenleme:
Ben zaten çizimlerde Windows XP'den ilham aldım, benim en sevdiğim işletim sistemi. O torrent dosyasını nerden indirebilirim?
Hele bi XP kaynak kodunu elde ediyim, çekridek falan lazım değil bana.

O dosyayı ben nerden indirebilirim?
Valla bilmiyorum hocam, geçenlerde bir haberde gördüm, hackerlar Xp'nin kaynak kodlarını kırdı dedi, ben de sevindim birisi Xp kodları kullanarak yeni Windows'u oluşturabilir diye. Ama nereden indirilebileceğini bilmiyorum. Yabancı sitelerde aramanızı tavsiye ederim. Bulursam, buraya atarım.
Buyurun hocam, daha detaylı bilgiye erişebilirsiniz.

Son düzenleme:
Valla bilmiyorum hocam, geçenlerde bir haberde gördüm, hackerlar Xp'nin kaynak kodlarını kırdı dedi, ben de sevindim birisi Xp kodları kullanarak yeni Windows'u oluşturabilir diye. Ama nereden indirilebileceğini bilmiyorum. Yabancı sitelerde aramanızı tavsiye ederim. Bulursam, buraya atarım.
Tamam, sağ ol. O zaman SEGAR.X Public Alpha sürümünü çıkartabilirim, muhtemelen çıkartmam ama neyse.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı