Technopat üyeleri, kendi işletim sistemini tasarlıyor

Her şeyi açık kaynak ve özgür olurdu. İsmini de büyük ihtimalle nickname'im ile aynı koyardım. Logosu kedili bir şey olur, sloganı ise "Bu senin işletim sistemin." olurdu. Genel olarak tasarımı güzel ve hafif bir işletim sistemi yapmaya çalışırdım. Ve en önemlisi de kişiselleştirilebilir olması, bence herkes kendi bilgisayarını ve işletim sistemini istediği şekilde kişiselleştirebilmeli...

Şunu da belirtmeliyim ki eğer kafamda efsane bir fikir olsaydı, asla açık kaynaklı bir şey yapmazdım. Yani ticari bir kaygım olmadığından sadece kişiselleştirilebilir bir işletim sistemi yapmaya çalışırdım.

Ben Java ile yazardım öyle bir potansiyelim olsa. Böylelikle Java'nın ne kadar esnek bir dil olduğunu herkes anlardı. Java'yı sevdiğimden fanboyu gibiyim resmen XD.

Vergi oranı ne kadar olur acaba? Aklıma yattı.
Vergi yok, bir gönüllülük projesi. Fakat duvar kağıdınız değiştirilmemek üzere HD bozkurt resimlerinden oluşan bir slayt olacak.

@112163 hocam kendi işletim sistemini yazıyordu yanılmıyorsam. Fegeyaos ismi ile başlayıp Fegeya Fusion olarak değiştirilmişti.
Sanırım kendisi şu an 2.5 yıllık tatilde.

Kendim işletim sistemi yazacak olsam ismini;
Sırf Tron(1982) filmi yüzünden "GRID" koyardım. Root kullanıcısının ismi de "MCP"(Master Control Program) olurdu.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı