Kendilerinde sorun çıkarmadı diye RX 5700 XT önerenler

Sizce güncel fiyatıyla alınır mı?

• Evet

Oy: 51 34,2%
  • Hayır

Oy: 98 65,8%

• Oy verenlerin toplamı
    149
Ortalama 3 aydır Sapphire RX 5700XT Nitro + kullanıyorum. Daha henüz bir sorunla karşılaşmadım. Kartı alırken sorunlu olduğunu biliyordum ama düzeltirler herhalde diyerek aldım, hatta overclock bile yaptım. 2010 MHz'den 2150 MHz'ye kadar çıkartıp 2 gün bu şekilde kullandım. Büyük oranda şans tarafı da var. Biraz araştırma yaptım AMD kuruluş tarihinden bu zamana kadar hep bir yazılımsal yetersizlik çekmiş umarım RDNA 2 mimarisinde bunu düzeltirler, yoksa bu gidişle NVIDIA tek el olacak, bunu da kimse istemez.

Dört defa servise gitmemeli. Üçüncüde değişim gerekiyor.

Lütfen bana 5500 XT'nin de sorunlu olduğunu söylemeyin yoksa kahrolurum.

Sapphire Nitro RX 580 Ekran Kartım var. Çok nadir de olsa ekranımda titreme ve çizilmeler oluyor saniyelik. Yazılımsal mı? Funmark ile yük altına soktuğumda bir sorun görmüyorum. Boşta bile ekranda titreme ve çizikler oluyor saniyelik.

AMD umarım GPU üretmeyi bırakır. Rakibiyle ne rekabet edebiliyor ne kaliteli GPU üretiyor.
Sonra RTX 3070'i 4000 dolardan satışa çıkarsınlar Bu ne demek ya? Tüketicisin sen, kendine gel. Rekabet ne kadar iyi veya kötü olursa olsun, yeter ki olsun. Tek el olmasın hiçbir firma.

Yakın bir arkadaşıma birkaç ay önce 5700 XT Nitro+ modelini aldırdım, kendisi gayet memnun şu an. Driver sorunları olursa birlikte araştırıp çözüyoruz (ki en fazla 30 dakikamızı alıyor her şey dahil) ve inanılmaz bir performans alıyor. Nvidia'da da benzer sorunlar yaşanıyor zaman zaman (AMD kadar yaygın değil tabii) ama kimsenin "Abi Nvidia da çok bozdu, alınmaz." dediğini duymadım hâlâ. Arada bir güncellemelerden sonra saçma sapan mavi ekranlar, oyun kapanmaları vs. hâlâ yaşanıyor Nvidia tarafında da. Onun dışındaki yazılım desteği Nvidia'nın bayağı daha iyi tabii, ona söz yok. Ray tracing, RTX Voice, NVENC (ve daha fazlası) gibi teknolojileri sunması hayli iyi.

Sapphire markasını neden sevmiyorsunuz, yanlış anlamayın sebebini bilmiyorum bu yüzden sordum.

Hunharca overclock yapan firmalardan birisi çünkü. RX 580 Nitro+ kullanıyorum çok şükür kronik bir sorun yok ara ara ekran gidip geliyor bu da yeni olmaya başladı muhtemelen yazılımsal ancak forumda AMD kartlarda sıkıntı çekenlerin azımsanamayacak bir kısmı Sapphire marka kart almış çıkıyor.

AMD kartlarını Sapphire'e ürettirmeye son vermeli. NVIDIA referans kartları Foxconn üretiyor.

Referans kart derken Founders Edition gibi mi abi?

Katılıyorum hocam bakın ne güzel AMD Ryzen ile bir atağa geçti Intel fiyat konusunda yumuşamaya göz kırpmaya başladı. En son i3-1100F çıkardı Ryzen 3 300X'den bile ucuz.
İnşallah AMD düzeltir de NVIDIA kartlar daha da uçmaz fiyat olarak zaten dövizden yedik tokadı .

Ben bir ay önce sistem toplayan birisine bir yerden MSI Mech OC modelini 3000 TL'ye bulup önermiştim sorun çıkmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…