Kendime Ait Bir Odam Yok

19 yaşıma geldim asla kendime ait bir odam olmadı. Ev kira zaten 19 yaşıma gelene kadar kiradan kiraya koşturduk ev sahiplerinden duymadığımız laf dahi kalmadı. Neyse arkadaşlar artık dayanamıyorum bu sene sınavlarım var ama odam yok ev sobalı TV karşısında çalışılmıyor. Yazılıları bile zar zor yapmıştım. Bugün teyze çocukları geldi daha çok küçükler. Bana diyorlar odanız nerede, odamız yok dedim ama nasıl ağrıma gidiyor. O duyguyu yaşamak istiyorum. İstediğim saatte yatmayı, istediğim saatte uyanmayı rahatsız edilmeden. Bunları niye yazdım bilmiyorum ama çok efkar bastı yazayım dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de yoktu. Ama hiç şikayetçi olmadım bundan. Bu arada bu yazdıklarım seni eleştirmek yahut "Neden böyle bir konu açtın?" demek için yazmadım. Yaşlarımız yakın 1 yaş büyüğüm, abimsin.

Biz de kirada oturuyoruz. Ve sana ciddi bir şey söylemek istiyorum, soba olmadan ısınamıyorum. Geçtiğimiz yıl 2016 Şubat ayı olması lazım şimdiki oturduğumuz eve taşındık. Şimdi küçük de olsa bir odam var, dağınık saçma bir oda. Ama var. Önceki evde müsait bir yere kendim için bir masa koymuştum kulaklık takıp ders çalışıyordum. Şimdi şükürler olsun rahatım.

İnşallah sen de mutlu olursun, inşallah çektiğin sıkıntıların tamamı biter ve unutursun.

20 yaşına kadar ufacık bir odada kardeşiyle ranzada yatmış biri olarak seni çok iyi anlıyorum. Umarım sen de bir an evvel kendi odana sahip olursun. Aslında ne kadar faydası olur bilinmez ancak bu düşüncelerini ailen ile de paylaşman hem içinin ferahlamasına hem de onların bu konudan daha iyi haberdar olmasına neden olur.

Şimdilik canını sıkmayıp dişini sıkmaya çalış.

Hacı salla. Senin önceki konularını da biliyorum.

Sen sadece oku. Açıktan dahi olsa oku. Bende senelerdir yanımdakini çocuğu çeke çeke büyüdüm. Çok can sıkıcı bir durum.

Eğer evde çalışamıyorsan bi kütüphaneye git. 7/24 açık kütüphaneler var, ücretsiz. Tavsiyem öyle bir yere demir atıp, derslerine çalış.

Babanı da çok sallama. Tembel diye de kendi hayatını karartma.

Gelecekte eşin "Neden bu kadar başarısızsın?" diye sorduğunda "Babam hep yatardı, onun yüzünden." diyemezsin. Dersen de komik duruma düşersin.

Sen sadece okumana bak hacı. Oku, oku, oku...

@Selim C. Haklı, özellikle üniversite kütüphaneleri açıktır ve sınav dönemlerinde oradaki birisinden yardım isteyebilirsiniz. (y) Sorularınız için, çoğu meşgul oluyor ama genelde boş boş oturanlar da var, boş boş oturanlar derken sadece roman vs. okumak için sessiz ortama gelenler onlardan. (y)

Benim kendime ait odam yok derken birlikte birisiyle kalmaktan bahsetmiyorum. Evde çocuk odası kavramı yok salonda yatıp kalkıyoruz bu benim kendimi bildim bileli devam ediyor. Artık özel hayatım olsun istiyorum. Gece geç saatlere kadar odamda oturup müzik dinlemek, oyun posterleri yapıştırmak, arkadaşlarımla rahat bir şekilde konuşmak istiyorum. :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Onu ben anladım zaten.

Bende sana diyorum ki, babanı boşver ve git oku!

Sonra kendin eve çıkarsın. İstersen anneni de yanına alırsın.

Hayatının kalanında hem mesleğini icra edersin, hem de mutlu mesut yaşarsın.

19 sene dayandın madem, 2 sene daha dişini sık ve gir kaliteli bir üniversiteye. Al mesleği eline.

Sonra ister okurken, istersen de mezun olduğunda ayrı eve çıkarsın. Hayatının kalanını rahat geçirirsin.

Babandan sana borç mu kaldı? O zaman baban vefat ettiğinde çıkıyorsun mahkemeye, diyorsun "Mirası reddediyorum!", hayatının keyfine bakıyorsun.

Yani bu durumdan çıkış yolların bol. Yeterki sen isteyerek bi yoldan git. ;)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı