Kendime Ait Bir Odam Yok

Lisede iken bir arkadaşım vardı. Annesi babası vefat etti. Çocuğunda başka ailesi, akrabası kalmadı. Ev desen yok. Kalacak yer desen yok. Ara sıra ben çağırırdım bizde kalırdı. Ondan sonra okulu bıraktı zaten. Tamirhanelerde çalışıp yatmaya başladı.

Yani demek istediğim haline şükret. En azından 4 duvar, kirada olsa bacası tüten bir eviniz var. Emin ol senden çok daha kötü halde olanlarda vardır. O salonda yatmanın hayallerini kurup yatamayanlar vardır.

Zaten gelmişsin 19 yaşına. Biraz daha sık dişini. Üniversite kazanmaya bak. Sonra kendini atarsın bir yurda. Gerisi kolay zaten.

Onu ben anladım zaten.

Bende sana diyorum ki, babanı boşver ve git oku!

Sonra kendin eve çıkarsın. İstersen anneni de yanına alırsın.

Hayatının kalanında hem mesleğini icra edersin, hem de mutlu mesut yaşarsın.

19 sene dayandın madem, 2 sene daha dişini sık ve gir kaliteli bir üniversiteye. Al mesleği eline.

Sonra ister okurken, istersen de mezun olduğunda ayrı eve çıkarsın. Hayatının kalanını rahat geçirirsin.

Babandan sana borç mu kaldı? O zaman baban vefat ettiğinde çıkıyorsun mahkemeye, diyorsun "Mirası reddediyorum!", hayatının keyfine bakıyorsun.

Yani bu durumdan çıkış yolların bol. Yeterki sen isteyerek bi yoldan git. ;)

Ama bize söyleyecek birsey birakmamissin ki Selim :)

Ben kendimi bildim bileli salonda yattım ve bundan hiç şikayet etmedim. Hala da öyle bilgisayarım ayrı bir odada. Ama oda sıradan herkesin girip çıktığı bir oda. Bana ait değil, memnunum. Bence kafaya takılacak bir şey değil ama kişiden kişiye göre değişir tabii.

Son düzenleyen: Moderatör:
İstediğin şeyleri düşünerek derslerine odaklanmanı tavsiye ederim. İyi bir meslek sahibi olursan daha geniş bir ev tutarsın. İşinde usta olursan ev alırsın. Ulaşım sıkıntısı çekmezsin. Bu günlerinde hırslanıp notlarını yüksek tutmalısınız. İnşallah gelecekte iyi bir duruma gelebilirsiniz. [emoji1]

19 yaşıma geldim asla kendime ait bir odam olmadı. Ev kira zaten 19 yaşıma gelene kadar kiradan kiraya koşturduk ev sahiplerinden duymadığımız laf dahi kalmadı. Neyse arkadaşlar artık dayanamıyorum bu sene sınavlarım var ama odam yok ev sobalı TV karşısında çalışılmıyor. Yazılıları bile zar zor yapmıştım. Bugün teyze çocukları geldi daha çok küçükler. Bana diyorlar odanız nerede, odamız yok dedim ama nasıl ağrıma gidiyor. O duyguyu yaşamak istiyorum. İstediğim saatte yatmayı, istediğim saatte uyanmayı rahatsız edilmeden. Bunları niye yazdım bilmiyorum ama çok efkar bastı yazayım dedim.
Tam 14 sene aynılarını yasadım ve gercekten cok kotu bır duygu, ozel hayat yok rahatlık yok, cok cok kotu bırsey salonda yatıp kalkmak.
Ben kendimi bildim bileli salonda yattım ve bundan hiç şikayet etmedim. Hala da öyle bilgisayarım ayrı bir oda da. Ama oda sıradan herkesin girip çıktığı bir oda. Bana ait değil, memnunum. Bence kafaya takılacak bir şey değil ama kişiden kişiye göre değişir tabii.
Ozel hayatın olmaması problem olmayacak mı sana gercekten?

İnsanların nasıl dertleri var! Benimde kendime ait odam yok şikayet ediyor muyum hayır. 18 yaşındayım.

Ben evlenip evden ayrılana kadar kendi odam yoktu.
Senin odan yok efkar bastı. Kira bile olsa başını sokacak çatısı olmayan insanlar ne yapsın? Kendini köprüden atması galiba bir ileriki seviye.

Bana belki siber zorba diyenler çıkar, varsın desinler. Ama bu kadar elini taşın altına koymadan gelip burada şundan bundan şikayet eden ergenleri görünce bende zorbalaşıyorum galiba.

Dostum aramızda birkaç yaş fark var ve emin ol seninle aynı şeyleri yaşadım, üstelik bize amcalar da eşlik etmekteydi şuan öyle bir problemim yok her şey düzeldi çok şükür. Ne yazık ki şunda buna yapılabilecek bir şey yok bunu yaşayan tek kişi de sen değilsin. Evdeki kimse bu durumu tercih etmiyordur fakat imkanlar her istediğimiz şeye olanak sağlamıyor ne yazık ki. Evet işin kolay değil ama bu durumu kendine motivasyon olarak kullanmanı tavsiye ederim. Umarım kısa süre sonra her şey istediğin gibi olur.

Dostum aramızda birkaç yaş fark var ve emin ol seninle aynı şeyleri yaşadım, üstelik bize amcalar da eşlik etmekteydi şuan öyle bir problemim yok her şey düzeldi çok şükür. Ne yazık ki şunda buna yapılabilecek bir şey yok bunu yaşayan tek kişi de sen değilsin. Evdeki kimse bu durumu tercih etmiyordur fakat imkanlar her istediğimiz şeye olanak sağlamıyor ne yazık ki. Evet işin kolay değil ama bu durumu kendine motivasyon olarak kullanmanı tavsiye ederim. Umarım kısa süre sonra her şey istediğin gibi olur.
Ama şöyle bir gerçek var.Insan başaramadığı zaman kendine bir bahane arıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı