Kendimi elektronik cihazlardan soğutmak

Kendine bunun yerine geçebilecek farklı bir aktivite bul ve kafanı dağıt. Boş boş otururken düşünmemeye çalışarak bir yere gelebileceğini sanmıyorum.
Ders çalışırken veya kitap okurken bu sorunu yaşıyorum diye konuyu açtım. Aklıma gelen aktiviteler hep ders zamanımdan yiyecek ve başka bir şey yapmama üşendirecek diye düşünüyorum.

Oyunlardan kurtulmanın yolu hesabı satmak veya ban yemek. Cihazdan kurtulmanın yolu ise bozmaktır bence. Telefonunuzun bataryasını bozun veya kullanmak istemeyeceğiniz bir hale getirin.
Oyun oynama imkanım çok kısıtlı.
Başka bir cihazım da yok.
Bozarsam daha önce de başka sebeplerden bozduğum cihazları katarsak sülalede Allah'ın belası olarak anılırım herhalde.

Aklıma gelen aktiviteler hep ders zamanımdan yiyecek ve başka bir şey yapmama üşendirecek diye düşünüyorum.
Şu an sürekli aklınız bilgisayarınızda veya telefonunuzda olduğu için zaten verimli bir şekilde ders çalışamıyorsunuz. Bir süre farklı bir aktiviteyle beyninizi teknolojik aletlerden uzaklaştırıp, farklı şeylere konsantre olmaya beyninizi alıştırırsanız, derse de konsantre olmanız kolaylaşır. Bunun yanında, kütüphanede ders çalışmak da işinize yarayabilir. Hatta kütüphanede bir veya birkaç arkadaşınızla çalışabilirsiniz, birbirinizi motive etmek adına. Kendinize bir saat limiti koyarsınız "şu saate kadar kütüphaneden çıkmayacağız" diye ve o saat gelene kadar kendinizi zorlarsınız. İlk zamanlar çok zor olsa da, bir süre sonra alışmaya başlarsınız. Başka bir arkadaş veya ebeveyn kısaca bir kontrol elemanı olmadan, kişinin kendini kontrol etmesi hayli zor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı