Kendimi geliştirmek için ne yapabilirim?

Fluuman

Hectopat
Daha fazla  
Ne yapıp ne yapmayacağım konusunda emin olamıyorum. Şu an okuyorum iktisat 3.sınıfım. İlk 2 sene full gezdim dolaştım. Ancak geçen senenin 2.döneminden itibaren derslerimi AA tutmaya bakıyorum. Bu dönem de dil öğrenmeye başladım. Bir ara Udemy'den Excel öğrenmeye başlamıştım yarısına kadar gelmiştim faydalı da olmuştu ama sonra araya sınavlar falan girdi öyle kaldı ve bildiklerimi de unuttum, tabii tekrar etsem hatırlarım ama Excel ile şu an ne yapacağım ki? İş hayatında veya normalde aktif kullanmadan olmuyor çünkü videoyu izleyip öğreniyorsun evet ama sonra tekrar unutuyorsun.

Şöyle sürekli üstüne koyacağım ve gerçekten işe yarar ne öğrenebilirim? Yazılım, AutoCAD, ya da başka şeyler. Ekonomiye ilgim var ama ben gelecekte iş hayatı olarak finans yönünde çalışmak istemiyorum. Kamu sektörünü düşünüyorum ama onda da tonlarca sınava çalışıp mülakatta ne olacağı belli olmayan bir şeyde kaderimi 3-5 kişinin eline bırakmak da istemiyorum. Anlayacağınız arayış içinde kendimle ilgili ne yapacağımı bilmiyorum.

Hocam öncelikle hangi mesleği yapmak istiyorsunuz? Okuduğunuz alanla ilgili bir meslek mi yapmak istiyorsunuz yoksa farklı alanda bir meslek mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı