Kendimi değersiz hissediyorum, ne yapabilirim?

Makaleler
4
Dostlarım merhaba, kendimi çok değersiz ve fazlalık gibi hissediyorum. Ne yaparsam yapayım geçmiyor. Bu konu hakkında ne yapabilirim? Psikolog veya Psikiyatriste gitmek istemiyorum o tür yerlerden küçüklüğümden beri korkarım.

Bizler özel değiliz, paramız kadar değiliz, hiçbir şey değiliz bizler aynı şeyin laciverti olan sıradan insanlarınız, bu yüzden ne değerliyiz ne de değersisiz.

Kendini mutlu edecek bir hobi veya iş bul. Aceleci davranma ve kesin karar alma. Kendini ne kadar geliştirirsen o kadar olumlu dönüş alırsın. Fazlalık değil herkesin ihtiyaç duyduğu aranan adam olmaya bak. Çok zor değil gerçekten günde 2 saatini kendini adadığın bir şeye harcayarak fark yaratabilirsin.

Kendin için çalış. Bir amaç edin. Kendi fikirlerinle yaşa. Başka kimseye muhtaç olma. Biliyorum, klişe ama gerçek.

Kendine bir hobi edin, Türkiye şartlarında iyi bir olması için iyi de paranın olması lazım. Bu sana azim verir ( her ne kadar kötü bir durum olsa da ). Bir amacın olur. Herkes her işi mükemmel yapamaz, ama sen senin için sadece bir hobi olan bir etkinliği mükemmelleştirirsen o zaman herkes döner bakar sana. Kendini önemsiz görmenin sebeplerinden birisi de tahminimce çevren, bir insan bir insanı çok etkileyebilir. Ama 8 milyar insan ile yaşıyorsun ve onların sadece maksimum 1000 tanesini görmüşsündür, belki daha fazla. Hiçbir insan da birbirine benzemez. Yani kendi hobine sahip çık, bu sayede seninle benzer kafa yapısında insanlarla tanışabilirsin. Sosyalleşmek en iyi moral kaynağıdır. Ve dostum şunu hiç unutma: "fedakârlık, değerli kişinin yapacağı iştir ve hayatta kalman kendine yaptığın en iyi fedakârlıktır". Ne olursa olsun mutlu olabilmelisin, hangi gecenin sonunda güneş doğmamış?

Klasik ergen kafası güzel kardeşim evde oturup durma git çalış gez dolaş kız arkadaş edin
Aktivitelere katıl.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı