Kendimi iyi hissetmiyorum nasıl düzeltirim?

Duhan41

Centipat
Katılım
11 Temmuz 2022
Mesajlar
148
Kendimi iyi hissetmiyorum, yorgun hissediyorum her yerim ağrıyor geceleri uyuyamıyor sabahları kalkamıyorum. Çok düşünüyorum yardım edin kendimi nasıl düzeltebilirim?
 
Kendimi iyi hissetmiyorum, yorgun hissediyorum her yerim ağrıyor geceleri uyuyamıyor sabahları kalkamıyorum. Çok düşünüyorum yardım edin kendimi nasıl düzeltebilirim?
Belki beyninizin kimyasal iletimi yetersizdir, depresyondasınızdır. Psikiyatriye giderek herhangi bi kimyasalınız eksik mi öğrenebilirsiniz belki ilaçla tedavi edilebilir. Onun dışında aklınızı meşgul eden ve strese sokan şey vücuttaki kimyasal içeriklerden bağımsız, dünya işiyle alakalı bişeyse boşverin gitsin. Hayatta hiçbir şeyin bi önemi yok hiçbir şey için üzülmemeniz gerekiyor. Hayatta sadece mutlu olmaya bakın. Yine de yapamıyorum diyorsanız psikoloğa da gidebilirsiniz.
 
Hocam bu tarz durumlarda kafa takıntı moduna giriyor. Bi yerde okuyorsunuz " aa ben depresyondayım, anksiyetem var, bu yazı tam beni anlatıyor sanırım obsesifim". Bu sadece kötü durum takıntılarından doğuyor ve öyle değilseniz de kendinizi oraya yoruyorsunuz. İçinizde kalan aklınızı kurcalayıp duran düşünceler varsa onla yüzleşin. Bi insan bi olay kafanızı yoruyorsa toplum normlarını vs. bir kenara bırakın onunla yüzleşin. Hiçbir gerek olmasa bile evden çıkın her gün en kötü 30 dk yürüyüş yapın. Mümkünse fitness, dövüş vs bir spora yazılın. Özellikle dövüş sporları erkek psikolojisi için aşırı faydalı. Kitap okuyun iyi hissedin kendinizi geliştirin gibi cart curtlara girmeyeceğim ama Dr. David Burns'ün "İyi Hissetmek" adında bir kitabı var (Kendisi çok başarılı bir klinik psikiyatr). Kitabı size uzun uzun anlatmayayım. Ufak bir araştırmayla zaten okumaya hevesleneceğinizi tahmin ediyorum. Sağlıcakla kalın.
 
Herhangi bir sebepten dolayı böyle değilsen kafanı dağıtmak için yeni uğraşlar bul. Eğer herhangi bir sebebi varsa biraz daha dayan ne olursa olsun o şey unutuluyor unutulmasa bile etkisi azalıyor zaman her şeyin ilacıdır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı