İnsanlar seni aynadan kendini gördüğün gibi görüyor. Arka kameradaki gibi yamuk görmüyorlar. Öyle olsaydı herkes yamuk gözükürdü. Herkes kendi fotoğrafını yamuk görür.
Hem katılıyorum hem katılmıyorum. Burnu yamuk birini gördüğümde bunu fark ediyorum ve kötü göründüğünü de biliyorum yani rahatsız ediyor aslında, eğer ben o insanı aynadan görsem alışık olmadığım bir şekilde yamuk göreceğim burnunu ve bunla beraber ufak asimetrik kusurları da göreceğim. Yüzü simetrik olan bir insan veya az asimetrisi olan insanlar ile asimetrik yüzü olan insanlar bir değil.Olaya noktayı koyuyorum..
-
Aynadaki görüntünü bana göstersen 'oğlum bu sen değilsin' derim.
Aynı şekilde aynadaki görüntümü sana göstersem sen de 'oğlum bu sen değilsin' dersin.
Olay alışılmışlıkta yatıyor. Ben senin gerçek halini hep gördüğüm için görüntün aslında rahatsız etmeyen cinsten. Sen de aynadaki haline çok alıştığın için o görüntü de seni rahatsız etmiyor.
-
Kalite ve güzellik anlamındaysa sen aynada ne yaşıyorsan emin ol seni normalde gören biri de aynı şeyi yaşayacak çünkü ikiniz de hep gördüğünüz şeyle muhatap oluyorsunuz ve o da zamanla göze güzel gözüküyor.
Hayır yamuk görüyorlar sadece alışıyorlar. Örnek bir kaç insan atmak istiyorum da yasak falandır diye atmayacağım. Ayrıca herkes yamuk gözükürdü diye bir şey yok yüzü simetrik olan bir sürü insan tanıyorum. Aynı şekil yüzü çok asimetrik veya çok az asimetrisi olan sadece yansımasını gördüğümde fark ettiğim insanlar da tanıyorum.İnsanlar seni aynadan kendini gördüğün gibi görüyor. Arka kameradaki gibi yamuk görmüyorlar. Öyle olsaydı herkes yamuk gözükürdü. Herkes kendi fotoğrafını yamuk görür.
Rahatsızlıktan kastım şuydu: Gerçek halinizle aynadaki halinizi kıyasladığınızda 'bu ne be' deme durumları olabiliyor. Herkes 1 pozu görebildiği için karşılıklı kazan-kazan oluyorHem katılıyorum hem katılmıyorum. Burnu yamuk birini gördüğümde bunu fark ediyorum ve kötü göründüğünü de biliyorum yani rahatsız ediyor aslında, eğer ben o insanı aynadan görsem alışık olmadığım bir şekilde yamuk göreceğim burnunu ve bunla beraber ufak asimetrik kusurları da göreceğim. Yüzü simetrik olan bir insan veya az asimetrisi olan insanlar ile asimetrik yüzü olan insanlar bir değil.
Hayır yamuk görüyorlar sadece alışıyorlar. Örnek bir kaç insan atmak istiyorum da yasak falandır diye atmayacağım. Ayrıca herkes yamuk gözükürdü diye bir şey yok yüzü simetrik olan bir sürü insan tanıyorum. Aynı şekil yüzü çok asimetrik veya çok az asimetrisi olan sadece yansımasını gördüğümde fark ettiğim insanlar da tanıyorum.
İşte hocam, katılıp katılmadığım nokta buydu sonuç olarak rahatsız ediyor o görüntü ama aynadaki görüntü çok daha rahatsız edecek ve rahatsız etmeyen asimetrileri de bütün kusurları da fark edeceğiz.Rahatsızlıktan kastım şuydu: Gerçek halinizle aynadaki halinizi kıyasladığınızda 'bu ne be' deme durumları olabiliyor. Herkes 1 pozu görebildiği için karşılıklı kazan-kazan oluyor![]()
Ama o kusurlar normalde de vardı. Sadece açı değiştiği için bocaladık. Herkes için geçerli. Ama ana temada anlaştık dimi hocamİşte hocam, katılıp katılmadığım nokta buydu sonuç olarak rahatsız ediyor o görüntü ama aynadaki görüntü çok daha rahatsız edecek ve rahatsız etmeyen asimetrileri de bütün kusurları da fark edeceğiz.
Ha bir de flip image diye play store veya app store yazarsanız insanların veya kendinizin selfiesini ters çevirdiğinizde kusurları asimetrileri görebilirsiniz.
Hocam, ben size katılıyorum zaten yazdıklarınız doğruydu.Ama o kusurlar normalde de vardı. Sadece açı değiştiği için bocaladık. Herkes için geçerli. Ama ana temada anlaştık dimi hocam![]()
Hocam, ben size katılıyorum zaten yazdıklarınız doğruydu.Sadece rahatsız etme kısmına katılmadım ben asimetrik yüzlü burun olsun göz olsun görünce rahatsız oluyorum. Aynadaki görüntüsünü görünce daha da rahatsız olacağım çünkü diğer bariz olmayan asimetrilerini de fark edeceğim o insanın.
"Arka kamera doğru ama biz alışık olmadığımız için bize kötü geliyor diğer insanlar böyle görmüyor" diyen insanlar kendini kandırıyordur benim anlatmaya çalıştığım bu hocam
bakın kısa bir video insanların yüzü ters çevrilmeden önce, ters çevrildiğinde ne olacağını az çok biliyordum işte "burnu yamuk çıkacak gözü farklı falan" ama ters çevrilince bunlar hem oluyor üstüne diğer kusurları da görüyorum.
Neyse çok boş yapıp uzattım![]()
Hocam, ben size katılıyorum zaten yazdıklarınız doğruydu.Sadece rahatsız etme kısmına katılmadım ben asimetrik yüzlü burun olsun göz olsun görünce rahatsız oluyorum. Aynadaki görüntüsünü görünce daha da rahatsız olacağım çünkü diğer bariz olmayan asimetrilerini de fark edeceğim o insanın.
"Arka kamera doğru ama biz alışık olmadığımız için bize kötü geliyor diğer insanlar böyle görmüyor" diyen insanlar kendini kandırıyordur benim anlatmaya çalıştığım bu hocam
bakın kısa bir video insanların yüzü ters çevrilmeden önce, ters çevrildiğinde ne olacağını az çok biliyordum işte "burnu yamuk çıkacak gözü farklı falan" ama ters çevrilince bunlar hem oluyor üstüne diğer kusurları da görüyorum.
Neyse çok boş yapıp uzattım![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.