Kendimizi nasıl geliştiririz?

neolsunismim

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, üniversite hazırlık öğrencisiyim ve 20 yaşındayım. Günlerimin çok boşa geçtiğinin 3-4 yıldır farkındayım ama hiçbir çaba sarf etmedim. Herhangi birisiyle konuştuğumda; kendini geliştir, yeni şeyler öğren gibi klişeleşmiş cevaplar alıyorum. Sizce kendimizi nasıl geliştirebiliriz ya da nasıl her gün bir şey yapacağımızı bilerek motive uyanırız. Şu an bile kafamda kurduğumda bir sürü şey düşünebiliyorum. Örnek olarak spora git, kitap oku, enstrüman öğren gibi. Tavsiyeleriniz nelerdir. Teşekkür ederim.

Öncelikle, her anlamda düzenli olun.

Kişisel gelişim veya genel kültür için, veya sadece zaman geçirmek için kitap okuyabilirsiniz. Yapabileceğiniz en faydalı şey bu olur sanırım. Ayrıca size göre gereksiz olan ancak yapmaya devam ettiğiniz alışkanlıklarınızdan kurtulmaya çalışın. Zamanınızı verimli geçirmek en iyisi.

İlgi alanlarınıza yönelin kısacası.

Kendine bir hedef koy mesela ben her gün kitap okuyacağım ve kitabı 30 gün sonra bitireceğim. Böyle ufak şeylerle başla. Uğraşınca yapılabildiğini gör. Sonra farklı bir hedef farklı bir hedef....mesela artık sabahları 7 de kalk. Sadece kalk.

Öncelikle, her anlamda düzenli olun.

Kişisel gelişim veya genel kültür için, veya sadece zaman geçirmek için kitap okuyabilirsiniz. Yapabileceğiniz en faydalı şey bu olur sanırım. Ayrıca size göre gereksiz olan ancak yapmaya devam ettiğiniz alışkanlıklarınızdan kurtulmaya çalışın. Zamanınızı verimli geçirmek en iyisi.

İlgi alanlarınıza yönelin kısacası.
Peki kişisel gelişim ve genel kültür için kitap öneriniz var mı ? Bu yaşıma kadar nedenini bilmediğim bir şekilde hiç kitap okuma alışkanlığım ve kitap hakkında bilgim olmadı.

Aynı yaştayız bende hazırlığım ve bende aynı psikolojideyim. Sınav senemde paragrafım gelissin diye kitap okuyordum şimdi onu bile yapmıyorum. Hazırlık senesi aşırı sıkıcı geçti 1 yıl İngilizce görmek cidden gereksiz. Direkt bölüme başlasam 4 yıl boyunca zaten ister istemez gelişecek ya da ekstradan eğitim alabilirsin. Her neyse sana tavsiyem aynı zamanda kendime de çok söylediğim bir şeyi planlıyorsan onu en kısa sürede yap başla bir yerden yoksa onu erteledikçe inan ki hiçbir zaman başlamayacaksın kısacası bir yerden başla.

Peki kişisel gelişim ve genel kültür için kitap öneriniz var mı?

Kişisel gelişim kitapları hakkında pek fikrim yok.

Genel kültür için öneri yapabilirim, ilgi alanlarınız nedir? Örneğin tarih, bilim (biyoloji, kozmoloji, astronomi, fizik vs.) veya mitoloji/din. Hangi alanda kitap okumak istersiniz?

Bu arada kitap okuma alışkanlığınız yoksa sıkıcı akademik kitaplar yerine roman okuyarak başlamanızı öneririm, hikayesi iyi bir romanı elinizden bırakamayacağınız için kısa sürede okuma alışkanlığı kazandırabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı