Devlette 18 yaş altı iseniz ücretsiz ben 17 yaşımda oldum, ameliyattan bahsedeyim biraz.
Ameliyat yaklaşık 2-3 saat sürüyor lokal ya da genel anestezi şeklinde oluyor ben genel anestezi ile oldum lokal biraz sıkıntı tüm sesleri duyabiliyormuşuz eğer rahatsız olursanız genel anestezi isteyin. 1 gece hastanede yattım boynum çok feci ağrıyordu aşırı tutulmuştu ve başımı Full sarmışlardı, kulaklarımı hissetmiyordum ama çok tuhaf sanki bıçak batıyor gibi bir his vardı devamlı ağrı kesici vuruyorlar o biraz sizi rahatlatıyor, gece biraz zor uyudum boynumu asla çeviremiyordum normalde bu kadar tutulması normal mi bilemedim.
Sabah doktor geldi bandajimi açıp pansuman yaptı ve gazlı bez koyup tenisçi bandajı ile sabitledi her sabah pansuman yapıp aynı şekilde tenisçi bandajı ile sıkmam gerekiyormus kulaklarıma gazlı bez de koyuyordum, normalde o sardıkları bandaj 7 gün boyunca kalıyordu ama benim doktor böyle yapmak istedi herhalde

Bir de krem vermişti onu sürüp işlemleri uyguluyordum 7 gün boyunca her sabah yaptım bunu yaparken biraz canınız yanabiliyor kulağınızı her ne kadar hissetmeseniz de korkunç bir hissiyatı var ama korkulacak kadar değil.
7 günün sonunda pansuman yapmayı bıraktım sadece bandaj takıyordum bir 3 5 gün daha gündüzleri de taktım sonra sadece geceleri taktım.
Normalde 1 ay boyunca geceleri takın diyorlar ama kulaklarımı hiç hissetmiyordum ben 2 2 buçuk ay boyunca taktım kulağım yatarken katlanır diye, bir de üstüne asla yatamıyorsunuz ben şu an 6. ayımı doldurdum kulaklarım normale döndü ama sağ kulağımda hâlâ bir sertlik var kıkırdak büzüşmesi oluştu doktorun azizliğine uğradım sanırım gün geçtikçe biraz daha iyileşiyor ama sanırım ear cuff ile gizleyeceğim tam o kıkırdak kısmını sizin başınıza gelmeyebilir ama yine de aklınızda bulunsun. Ear cuff tarzı bir küpe ile gizleyebilirsiniz.
Sonuç olarak memnunum aslında ilk 1 ay biraz sıkıntılı acaba olmasa mıydım diye bir düşündürüyor ama tekrar olsa yine yapardım çünkü çok rahatlamış hissediyorsunuz özgüveniniz artıyor ama yazın olmanızı tavsiye etmem terlemek çok sıkıntı yaratabilir daha acılı bir süreç olur eylül Ekim gibi olabilirsiniz ben aralıkta oldum geçen sene.
Banyo sorununa gelecek olursak 3 hafta sonra falan olmuştum ben sanırım bazi siteler ertesi gün banyo yapabilirsiniz falan diyorlar ama imkansız bence zaten acı çekiyorsunuz 2 3 hafta sonra ideali.
Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz aklıma gelenleri anlattım.