Kernel Boot Sorunu

Kuda

Centipat
Katılım
24 Ekim 2019
Mesajlar
61
Arkadaşlar sürekli aynı hatayı aylardır alıyorum ve ne yaptıysam bir çözüm bulamadım. Olay günlüğünü kaydettim (son 1-2 saati) ve buraya ekleyeceğim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Sistem yük altındayken veya boştayken fark etmeksizin kapanıyor ve yeniden başlıyor. Bazen sadece monitör gidiyor ve ses gelmeye devam ediyor ve monitörü kapatıp açınca düzeliyor ama bu çok sık olmuyor hatta toplasanız 10 defa olmuştur. Ama ilişkisi olabilir diye belirtmek istedim. Vatan servise gönderdim sistemimi ve 'bir sorun bulamadık aldığınız hatayı biz 1 haftadır denemelerde almadık' dediler ancak ben sistemi açtıktan sonra 1 saat içinde aynı hata ile tekrar karşılaştım. OCCT Memtest gibi testleri yaptım, sistemi yük altına soktum ancak bozuk bir dosya ile ısınma problemi ile karşılaşmadım. Kaldı ki dediğim gibi bazen oyun oynarken yeniden başlıyor bazen sistemi açıyorum hiçbir program açmadan kahve yapmaya vs gidiyorum döndüğümde bakıyorum ki reset atmış. Hızlı başlatı kapattım, BIOS Update yaptım, ekran kartının önceki sürümünü kurdum, Windows güncelleştirmelerim tamam, oyunlarda aldığım performanslarda bir sorun yok gayet memnunum. Temiz kurulum yaptım. Minidump klasörümde dosya oluşmuyor ve o klasör boş. Ayarları değiştirdiğimde de oluşmadı dosya.
  • Radeon 5700 Nitro+
  • MSI X570 GAMING Edge Wi-Fi
  • Ryzen 5 3600
  • Kingston A2000
  • G.Skill Ripjaws 3600MHz CL18
Olay günlüğüm:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu yaşıyorum. Kilitlenme ve 10 sn sonra restart. 1 aydır kafayı yedirtti bana. Neden olduğunu anlasam ona göre hareket edeceğim. Kaç tane eski sürücüye döndüm aynı. 2 saat PES 2020 oynuyorum üstüne 1 saat Division oynuyorum sıkıntı yok. Kapatıp tekrar açıyorum menü gelmeden kilitleniyor. Bazen de Chrome da çoklu sekme açınca oluyor. Çok dengesiz yani. OC falan da yapmadım. Bütün stress testlerini yaptım sıkıntı yok. Resmen çaresiz kaldım.

Sistemim;
MSI B450 Gaming Plus Max
R5 1600 AF
Asus RX570
2x8 GB Corsair Vengeance
 
Cmd olayını daha önce de yapmıştım sen söyledikten sonra da yaptım, değişen bir şey yok reis.
Şu an PC restart attı ve tamamem gitti. Kasaya güç veriyorum çalışıyor ancak görüntü yok.
 
Son düzenleme:
Aynı sorunu yaşıyorum. Kilitlenme ve 10 sn sonra restart. 1 aydır kafayı yedirtti bana. Neden olduğunu anlasam ona göre hareket edeceğim. Kaç tane eski sürücüye döndüm aynı. 2 saat PES 2020 oynuyorum üstüne 1 saat division oynuyorum sıkıntı yok. Kapatıp tekrar açıyorum menü gelmeden kilitleniyor. Bazen de Chrome da çoklu sekme açınca oluyor. Çok dengesiz yani. OC falan da yapmadım. Bütün stress testlerini yaptım sıkıntı yok. Resmen çaresiz kaldım.

Sistemim;
MSI B450 GAMING Plus Max.
R5 1600 AF.
ASUS RX570.
2x8 GB Corsair Vengeance.

Hocam aynı sorundan müzdarip oldum çözüm bulabildiniz mi?
 

Geri
Yukarı