Çözüldü Kernel-Power 41 (63) hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Ekran kartı sorunu, Çipset aşırı ısınma kaynaklı sorunların var. Ağ sürücün güncel değil güncelle:
Saatlerle voltlarla oynamayın. BIOS default yapıp Afterburner, coretemp gibi programları kullanmayın. Ne ayar yaptıysanız eski haline getirin.
HDSentinel ile disk sağlıklarını kontrol edin.

Çipset sürücünüzü güncelleyin yüklü olan AMD sürücülerini kaldırın denetim masasından Revo'yu da kaldırın kullanmayın.
DDU rehberine göre anlatımı yapıp güncel GPU sürücünüzü yükleyin.

Bütün ayarlar default varsayılana döndürdüm. Extra Driver dışında program yok. Ağ kartı sürücü sürüm tarihi ve versiyon bilgisi kullandığımla aynı diğer cipsette o şekilde aygıt yöneticisinde sürümler aynı.

Sorunu çözdüm çözmesine lakin bütün sistemi yeniden manuel olarak tekrar ayarladım buda epey zamanımı aldı bütün ocleri ve voltarı defaultan başlayarak tekrardan ayarladım yeni sürücüleri bekledim test yaparak . Konuyu açarken zaten ekran kartından olduğunu söylüyordum. Ama aynı sorunu sen başka bir donanımdan alabilirsin genelde power kaynaklı oluyor bunu net tespit etmen gerek.

Bu sorunun güç kaynağı, ekran kartı driverları veya donanımla hiçbir alakası yok.
20 yıldır bilgisayarcıyım, sistem toplayıp müşterilerime satarım. Ve bu sorundan sadece Windows 10 işletim sistemi kurulu müşterilerim Kernel Power hatası aldığını söyleyerek dükkana gelmekte. Bu sorunun sebebi ise Hibernate dediğimiz Windows hazırda bekleme seçeneğinin hatalı çalışmasından kaynaklanır. Windows hızlı başlamayı ise kapatmanıza gerek yok. Bu konuda aynı zamanda bir Insider olarak Microsoft ile iletişime geçtim. Bana Hibernate'teki sorunun nedenini bulduklarını ve düzeltmeye çalıştıklarını söylediler. Şimdilik bu sorun çözülene kadar şunları yaparak bu can sıkıcı hatadan kurtulabilirsiniz. Bir çok arkadaşa yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
(Windows 10 hata düzeltme)
CMD(komut istemi) yönetici olarak çalıştır.
powercfg.exe /hibernate off.
Kodunu kopyala, yapıştır ve enter tuşuna basarak Windows hazırda bekleme seçeneğini kapat.
Önemli: Genelde (Kernel Power hatasına) bu sebep oluyor.
Hızlı başlatma seçeneğini çok test ettik, o sorunsuz çalışıyor. Hem Windows üzerindeki hızlı başlatmayı hem de anakart BIOS üzerindeki Windows Fast Boot seçeneklerini aktif edebilirsiniz.

Merhaba, Kernel Power 41 (63) sorunu yaşıyorum. Rastgele bir zamanda bilgisayarım resetleniyor. AIDA64 raporu paylaşacağım. Başka istediğiniz bir şey varsa paylaşabilirim. Yardımcı olabilir misiniz ? @Murat5038

AIDA64 Rapor

İşin garip tarafı daha önce Gigabyte B450M S2H kullanıyordum. Bir sorun yoktu. Sonra MSI B550M PRO VDH WIFI aldım. Fakat anakart arızalı çıktı. Servis düzeltip geri yolladı. Şuan ise Kernel Power sorunu ile karşı karşıyayım.

Servisin düzelttiği yer ise..

WhatsApp Image 2021-12-28 at 16.28.43.jpeg
Burada hasarlı bir kondansatör varmış onu değiştirmişler. Acaba yine burası ile ilgili bir sorun mu var diye düşünüyorum..

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı