Çözüldü Kernel Power 41- 63 Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tadashi00

Megapat
Daha fazla  
Çözüldü denilmişti, sonradan çözülmediği iletildi. Çözüldü ibaresini kaldırdık. Kimseyi kandırmak ve tık avcılığı yapmak gibi bir amacımız yok.

Konuya tekrar baktım. Arkadaşlar ekran kartınızı OCCT ile yüke latına sokar mısınız?

Sorun ekran kartı kaynaklı olabilir.

Merhaba aynı sorun bende de var.

Sorun ekran kartı ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Daha bugün yeni ekran kartı aldım RDR2 oyununda 5 dakika geçmeden aynı hatayı alıyorum. Her yeri araştırdım forumlara baktım fakat herhangi bir cevap bulamadım.

Çözüm
Arkadaşlar merhaba;
Bugün yeni PSU geldi. Taktım test sonuçlarını aşağıya bırakacağım. Sanırım sorunum çözüldü. Yarım saat RD2 oynadım. Herhangi bir kapanma olmadı. Aynı şekilde eski PSU ile DBD oyununu açmaz iken şimdi Ultra ayarlarda 140 FPS ile oynayabiliyorum. Ac Odyssey oyununda Ultra ayarlarda 60 FPS sorunsuz bir şekilde kullandım. Yine kapanma olmadı. Umarım birilerine faydası olur.
Hocam benim de reset atmama gerek kalmadan kitlendikten 10 sn sonra reset atıyor nadir de olsa siyah ekrana düşüp benim reset atmamı bekliyor. Yarın aynı kart kardeşimde de var kartları değiştirip deneyeceğim.

Sizin sorununuz biraz farklı gibi duruyor. Ben yaşadığımda her zaman ben reset atıyordum. Çok parçadan şüphelendim. Fakat sorunun kaynağı ekran kartından olunca, AMD'ye olan güvenim sarsıldı maalesef. Bu tip arızalar çipset arızasındanda kaynaklanıyor deniliyor. Fakat bu çok düşük. Öyle bir durum varsa iade gerekiyor. Kart üzerinde parça değiştirilerek de sorun çözülebiliyor. Denemeniz gerekli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, bende aynı sorunu yaşıyordum. Sürücü kaynaklı olabilir mi diye düşündüm, ama bununla uzaktan yakından alakası yok. He şu doğru, sürücü kaynaklıda olabilir. Fakat RX 500 serisinde bu problemi yaşayıp sürücü düşürerek çözmek pek mümkün değil. Servis yüzü görmesi gerekli ürünün. Servise verdim. Aynı problemi yaşadıklarını ve onaracaklarını belirttiler. Yine yaparsa iadeye olayı yaparız dediler. Zaten 2-3 defa aynı sorundan kartı servise veroyorsanız iade-değişim yapmak zorundalar. Konularıma bakarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Hangi servise verdiniz hocam. Hangi yolu izleyeceğim. Yarın aynı kartı başka PC'den takıp deneyeceğim o zaman anlaşılır kart mı arızalı değil mi?

Hangi servise verdiniz hocam. Hangi yolu izleyeceğim. Yarın aynı kartı başka PC'den takıp deneyeceğim o zaman anlaşılır kart mı arızalı değil mi?

Şimdi şöyle; sorunu yapma sıklığına göre tespit gerekli. 7 günde bir oluyorsa o zaman zarfına yakın servise verin ki serviste o yaşanılan sorunu anlasın. Başka ekran kartı takıp 2 hafta kadar deneyin. Kart MSI ise ServisPoint bakıyor Türkiye'de. ASUS veya başka marka ise. Onların kendi servislerine başvuracaksınız. Servise kendiniz elinizlede teslim edebilirisiniz, firma üzerinden de.

Arkadaşlar merhaba;
Bugün yeni PSU geldi. Taktım test sonuçlarını aşağıya bırakacağım. Sanırım sorunum çözüldü. Yarım saat RD2 oynadım. Herhangi bir kapanma olmadı. Aynı şekilde eski PSU ile DBD oyununu açmaz iken şimdi Ultra ayarlarda 140 FPS ile oynayabiliyorum. Ac Odyssey oyununda Ultra ayarlarda 60 FPS sorunsuz bir şekilde kullandım. Yine kapanma olmadı. Umarım birilerine faydası olur.

Dosya Ekleri

• Eski PSU.jpg
    Eski PSU.jpg
    90,8 KB · Görüntüleme: 100
  • Yeni PSU.jpg
    Yeni PSU.jpg
    243,7 KB · Görüntüleme: 102
Çözüm
Arkadaşlar merhaba;
Sizdeki sorun neydi acaba?

Başlıktaki sorun vardı. Kernel Power 41.

Evet, sizdeki sorun oyuna girince oluyor yazmışsınız. Normal kullanımda da bu görüntü gitmesi sorununu yaşasaydınız, o zaman ekran kartında sorun olmuş olurdu. Ama güç gerektiren bir konumda Ekran kartsal bir arıza pek olmaz. PSU değiştirerek iyi bir hamle yapmışsınız. Uzun uzun test edin ve emin olun.

Evet, sizdeki sorun oyuna girince oluyor yazmışsınız. Normal kullanımda da bu görüntü gitmesi sorununu yaşasaydınız, o zaman ekran kartında sorun olmuş olurdu. Ama güç gerektiren bir konumda ekran kartsal bir arıza pek olmaz. PSU değiştirerek iyi bir hamle yapmışsınız. Uzun uzun test edin ve emin olun.

Teşekkür ederim umarım sorun tekrar etmez. Sizce işlemci sıcaklık değerleri normal midir? Ekran kartını yeni aldığım için onda sorun olmadığına emindim. Bellek testi de yapmıştım. Geriye sadece güç kaynağı kaldığına emin olduktan sonra değiştirmek zorunda kaldım.

Teşekkür ederim umarım sorun tekrar etmez. Sizce işlemci sıcaklık değerleri normal midir? Ekran kartını yeni aldığım için onda sorun olmadığına emindim. Bellek testi de yapmıştım. Geriye sadece güç kaynağı kaldığına emin olduktan sonra değiştirmek zorunda kaldım.

İşlemci sıcaklığı yüksek. Termal macun ve kullanılan soğutucu nedir?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı