Kernel Power 41 hatası nasıl çözülür?

Forsium

Hectopat
Daha fazla  
7500F sistemde reboot alıyorum devamlı. SMT kapatınca sıkıntı yaşamıyorum ama SMT açmak istiyorum. Hiçbir testde hata almıyorum yardımcı olabilecek var mı acaba? Gerçekten aklıma gelen her stres testine soktum. Steam'de oyun indirirken oyun oynarken reboot atıyor PC. PSU yüküyle de alakasız sadece SMT kapatınca hata almıyorum.

İlk olarak BIOS'u güncelle. Çünkü bu tür SMT ile ilgili stabilite sorunları genellikle AMD'nin AGESA güncellemeleriyle çözülüyor. Anakart markanın sitesinden son BIOS'u indir, kur. Eğer zaten en günceli kuruluysa bile yeniden flashlamak bazen fark yaratabiliyor.

İlk olarak BIOS'u güncelle. Çünkü bu tür SMT ile ilgili stabilite sorunları genellikle AMD'nin AGESA güncellemeleriyle çözülüyor. Anakart markanın sitesinden son BIOS'u indir, kur. Eğer zaten en günceli kuruluysa bile yeniden flashlamak bazen fark yaratabiliyor.
Çıkan her BIOS güncellemesini yaptım ki önceki BIOS güncellemelerinde de aynı hataları alıyordum.

Yani hadi oyun oynarken kapanıyor anlarımda neden bir bilgisayar Steam'den oyun indirirken kapanır anlamıyorum gerçekten :D

CPB denen ayar yüzünden anakartım A620 chipset olduğu için PBO açamıyorum. Ben de CPB kullanıyordum ama bu ayar sıcaklıktan bağımsız Boost clock a çıkıyor bu da ani sıcaklık artışına neden oluyor. Bu sebeple bilgisayar apar topar kapanıp açılıyor. Testlerde sıkıntı olmuyor çünkü hep yüksek frekansta çalışıyor. Aniden düşüp artması akım ve sıcaklık dengesizliği yaratıyor. Bu nedenle hiçbir testde çökmeyen bilgisayar ani sıcaklık artışında kapanıyor. Çok fazla oyun içi FPS kaybım da olmadı kapattım. Ama önerim AM5 platformda A620 chipset kullanılmaması kesinlikle. Şimdilik denemeye devam ediyorum bakalım. Bu arada soğutucum kule tipi stok değil. Daha dün söküp tekrar taktım yanlış takmışımdır diye alakasızmış.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı