Çözüm Rehber Kernel Power 41 hatasının geçiçi çözümü

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yeni ekran kartı aldım Sapphire Pulse RX 590 8 GB. Oyunlarda falan ikide bir gidiyordu bende bu yüzden bayağı uğraştım çözmek için. Sorunun güç kaynağından olduğunu öğrendim şimdi. Ekran kartı yeterli gücü almadığı için kapanıyormuş sanırsam. Eğer sizde de aynı sıkıntı oluyorsa ne yapabileceğinizi söyleyeceğim bu rehberde. İlk olarak ThrottleStop'ı indirip kuruyoruz. Kurduktan sonra performance bölümündeki üç kutucuğu tik atıp set Multiplier'ın sağındaki yeri -5 aşağı getiriyoruz ve Options'ın yanındaki save kısmına tıklayıp kaydediyoruz. Yani mesela bende 40 orası, 35'e getirdim ben ilk olarak. Sonra MSI Afterburner indirip kuruyorsunuz. Kurduktan sonra Power limit kısmını -5 yapıp Core clock kısmını 100 azaltıyorsunuz ve uygulamak için aşağıdaki tike basıyorsunuz, ✅ böyle olan tike. Sonra OCCT tavsiyemdir Power testi ama FurMark'ta olur, indirip direk OCCT'de 3D testi veya yapabiliyorsanız eğer Power testi yapıyorsunuz. FurMark'ta ise yapacağınız önemli şey resolution kısmını kendi çözünürlüğünüzü yapıyorsunuz ve anti-aliasing kısmını off yapıyorsunuz çünkü garip bir şekilde anti-aliasing kısmı off iken ekran kartı daha çok ısınıp daha çok güç çekiyor yani bende en azından. Eğer Power testini yapabiliyorsanız ve yaptıysanız, hiçbir sıkıntı olmadıysa 3-4 dakika içinde artık o ayarlarla kalıyorsunuz. Ama diyelim kapandı bilgisayar veya siyah ekran girdi, o zaman bilgisayarı tekrar resetleyip veya açıp ThrottleStop'daki o 35 yaptığınız değeri, hani set Multiplier'ın sağındaki değeri, 5 aşağı daha getiriyorsunuz ve yine deniyorsunuz. Tabii ki kapanmanın sebebi MSI Afterburner'daki yaptığınız ayarda olabilir sanırsam ama her kapanmadan sonra Power limit kısmınıda -1 aşağı getirebilirsiniz.

Kendimden direk örnek vereyim daha iyi anlamanız için. Ben MSI Afterburner'da ilk olarak Power limit kısmını -5 ve Core clock kısmını -100 aşağı indirmiştim ve aşağıdaki tike basıp onayladım. Sonra ThrottleStop'dan, bende zaten 3 kutucukta tikliydi, set multiplier kısmı bende en fazla 40 oluyor. Ben onu 32'ye çektim çünkü benim güç kaynağı 4-5 yıllık o yüzden direk uğraşmayım yapayım diye. Sonra öyle denedim ama bilgisayar kapandı. Kapanınca direk MSI Afterburner'dan Power limiti -1 daha aşağı çektim yani -5'ten -6'ya getirdim ve ThrottleStop'dan set multiplier kısmını 29'a indirdim. Bu sefer 4-5 dakika boyunca OCCT'nin Power testini yaptım ve kapanan oyuna girip denedim ve kapanmadı. Eğer direk kapanmıyor mesela diyelim 15-20 dakikalık sürelerde kapanıyorsa sizde Afterburner'dan Power limiti -1 diye diye indirebilirsiniz aşağı doğru. -10 getirebileceğiniz en aşağı değerse ve hala bilgisayar kapanıyorsa benim gibi ThrottleStop'dan set Multiplier'ın değerini 2-3 azaltın ve öyle yapın.

Bu bende oldu ve sizde olmayabilir. Eğer güç kaynağıyla alakalı sıkıntınız varsa ve benim gibi güç kaynağı alamıyorsanız bunu yapabilirsiniz güç kaynağını alana kadar.

Ekran kartının içini açıp temizleyim dedim kuru termal macunu sildim ve geri taktım ama bu sefer de düşük FPS almaya başladım ve yeterli güç almamaya başladı bilgisayar. Meğersem ekran kartının derecesi doğru gözükmüyormuş yani yanlış gözüküyormuş uygulamalarda o yüzden termal macun alıp sürdüm düzgünce ve taktım. Şimdi yine rahatça oynayabiliyorum ve kapanmalar olmuyor tabii ki yukarıdaki anlattığım şeyleri de yaparak birde.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı