Kernel Power hatasına ne sebep olur?

qryzensar

Decapat
Daha fazla  
Bu hata başıma 2. kez geldi ilk kez başıma geldiğinde uzun bir süre başıma gelmemişti. Bugün bilgisayarı kapatırken kendini yeniden başlattı olay görüntüleyicisinden baktığımda kernel-Power hatası aldığımı gördüm. Bunun başlıca sebepleri nedir arada olması sorun yaratır mı çünkü düzenli olmadı ilk olduğunda kullanmaya devam ettim ve sorun yoktu ama bugün bilgisayarı kapatırken bu hatayı aldım. Bu hatanın sebepleri nedir?

Sistem özellikleri:
  • AMD Ryzen 5 3500.
  • XPG (8x2) 16 GB 3000MHz RAM.
  • MSI GTX1660 Super Gaming X GDDR6.
  • MSI B450M-A Pro Max.

PSU kaynaklı olması muhtemel.
Ben de aynı hatayı alıyordum ve bilgisayarım oyunlarda donup kalıyordu. Sonuçta işlemcim bozukmuş. Bilgisayar bir gün kapanıp hiç açılmadı. Bozulan parça muhtemelen zamanla daha kötüye gidip çalışmayı bırakacaktır.
Eğer başka işlemci bulabiliyorsan onunla test etmeni öneririm.

Yanlız, sorun kesinlikle PSU kaynaklı diye bir şey yok. Arkadaş direkt PSU vs. almasın, o yüzden söylüyorum. Dediğim gibi, benim 5600X işlemcim bozulduğu için bilgisayar donup aynı hatayı veriyordu.

Psu kasaya takılı kasam ise Frisby FC-9315G
Yanlız, sorun kesinlikle PSU kaynaklı diye bir şey yok. Arkadaş direkt PSU vs. almasın, o yüzden söylüyorum. Dediğim gibi, benim 5600X işlemcim bozulduğu için bilgisayar donup aynı hatayı veriyordu.
Bende donma falan yok rainbow six seige falan oynadım fps değerleri normaldi kapatırken aldım hatayı

Psu kasaya takılı kasam ise Frisby FC-9315G

Bende donma falan yok rainbow six seige falan oynadım fps değerleri normaldi kapatırken aldım hatayı
Sorun PSU'da olmayabilir, ama olmasa da o PSU'yu değiştirmeni tavsiye ederim. Fazla kalitesiz. Bütçen var mı PSU değişimi için, varsa ne kadar?

Sorun PSU'da olmayabilir, ama olmasa da o PSU'yu değiştirmeni tavsiye ederim. Fazla kalitesiz. Bütçen var mı PSU değişimi için, varsa ne kadar?
Bütçem çok yok ama 600-650W arası kaliteli bir PSU Öneriniz var mı?
Bide ben işlemcimle alakalı olduğunu pek sanmıyorum bilgisayarı 2020 Aralıkta topladım ve 2021 Ağustos başında ilk kez bu hatayı aldım o zamandan beri almadım bu 2. Sorun sizce ne olabilir?

Son düzenleme:
Bütçem çok yok ama 600-650W arası kaliteli bir PSU Öneriniz var mı?

Bide ben işlemcimle alakalı olduğunu pek sanmıyorum bilgisayarı 2020 Aralıkta topladım ve 2021 Ağustos başında ilk kez bu hatayı aldım o zamandan beri almadım bu 2. Sorun sizce ne olabilir?
XPG Pylon, CX550-F bakın. Daha ucuz olsun dersen kalite düşüyor. Yine elindekine göre çok daha iyi PSU'lar olur tabi de.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı