Keşke yapsaydım demek mi daha kötüdür yoksa keşke yapmasaydım demek mi?

395014

Hectopat
Keşke yapsaydım demek mi daha kötüdür yoksa keşke yapmasaydım demek mi? Bu aralar kafamı çok kurcalıyor. Aklımda bir şey var yapasım var ama yaptığımda sonucu olumsuz olursa çok büyük rezil olurum. Düşüncelerinizi merak ediyorum.

Bence "keşke yapmasaydım" daha kötüdür, çünkü sonucunun kötü olduğu ortadadır ve o anı değiştiremezsin. Ama "keşke yapsaydım" dediğin bir şeyin sonucunun iyi olacağı kesin değildir ve kötü sonuçlanırsa yine değiştiremeyeceğin bir şey ortaya çıkar, bu sefer de "keşke yapmasaydım" demek zorunda kalırsın. Ancak yapmazsan ve "keşke yapsaydım" dersen, bunun üzerine kafa yorarak başka bir zaman diliminde daha farklı bir şekilde aynı sonuca ulaşmanın yollarını bulabilirsin.

Keşke yapsaydım demek mi daha kötüdür yoksa keşke yapmasaydım demek mi? Bu aralar kafamı çok kurcalıyor. Aklımda bir şey var yapasım var ama yaptığımda sonucu olumsuz olursa çok büyük rezil olurum. Düşüncelerinizi merak ediyorum.

Keşke yapsaydım demek bana göre çok daha kötü, en basitinden bir kızdan red yemek -10 dersek, kıza hiç açılamamak -5000 falan.

Yapmasaydım demek tecrübe edinmektir. İçinizdeki ukteleri de bitirir. Konusu açılınca ya da aklınıza gelince lan bunu da yaptım be demektir. Bence keşke yapmasaydım demek daha iyidir.

İçimde çok fena ukte hem de hocam. O da benimle aynı mı düşünüyor diye düşünmekten kafayı yedim 3 aydır.

Ve aslında yapılan şeye göre de değişen bir şey bu, eğer yapacağınız şeyin sonuçları arasında sadece rezil olmak falan varsa denenebilir ancak hayatınızın sonuna kadar sizin peşinizi bırakmayacak fiziksel bir yaralanma gibi ciddi bir şeyler gibi riskleri varsa keşke yapsaydım daha iyi olacaktır, kısaca konudan konuya değişir.

Ve aslında yapılan şeye göre de değişen bir şey bu, eğer yapacağınız şeyin sonuçları arasında sadece rezil olmak falan varsa denenebilir ancak hayatınızın sonuna kadar sizin peşinizi bırakmayacak fiziksel bir yaralanma gibi ciddi bir şeyler gibi riskleri varsa keşke yapsaydım daha iyi olacaktır, kısaca konudan konuya değişir.

Sadece çevremdeki kişilere makara konusu olur diye endişe ediyorum ve çok yanlış anlaşılabileceğim bir konu.

İçimde çok fena ukte hem de hocam. O da benimle aynı mı düşünüyor diye düşünmekten kafayı yedim 3 aydır.

Oo kız meselesi, hocam ortaokulda bir tane kızı seviyordum, bayağı iyiydi aslında aramız çok iyi anlaşıyorduk ancak ben açılmadım ve liseye geçince itiraf ettiğimde açılsaydım kabul edeceğini falan söyledi yani bu tarz meselelerde her türlü açılmak en iyisi gibi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00