Kıl dönmesi ameliyatı

Makaleler
18
Selamlar herkese. Bu lanet şey bende de varmış, maalesef. Tüm tahlilleri verdim ve ameliyat tarihi verildi. Bu pazar 3-4 gibi hastaneye yatacağım. Pazartesi sabahı ameliyat olacağım.
Benim ricam, bu ameliyatı olan arkadaşların neyi yapmamı ve neyi yapmamamı söylemeleri. Ek olarak tavsiyelerinizi bekliyorum.
Nelere dikkat etmeliyim?
Ameliyat süreci nasıl oluyor?
Bilgilendirirseniz hem içimi rahatlatır hem de bilgilenmiş olurum, teşekkürler.

İlk defa olacağım için biraz korkum var. İnternet'te okuduğum şeyler de moralimi bozdu biraz. 1 yıl yara kapanmaması gibi.

Böyle bir şey sizce mümkün mü?

Mümkünsede 500 kişiden birine denk gelir. Size tavsiyem rahat olmanız.

Hocam korkmaya gerek yok ben korkuyordum olmadan önce ama çok kolay ve hızlı bir işlem. Ameliyat sonrasında 2-4 hafta arası oturmamanız gerekiyor, çoğu kişi üstüne yatamazsınız diyor genelde ama yatabilirsiniz.
Ameliyatta 3-4 adet iğne ile bölge uyuşturuluyor ama acı çok az sadece sert bölgeye yapılan iğne hafif cızlatıyor o kadar sonrasında zaten hiçbir şey hissetmiyorsunuz. Benim ameliyatım 10 dakika bile sürmedi. Sorunuz varsa alabilirim.

Yazmayı unutmuşum büyük tuvalet için ilk 2-3 gün korkudan yapamıyorsunuz zaten :D fakat ondan sonra hafif bacaklardan destek alarak yapılabiliyor.

Hocam korkmaya gerek yok ben korkuyordum olmadan önce ama çok kolay ve hızlı bir işlem. Ameliyat sonrasında 2-4 hafta arası oturmamanız gerekiyor, çoğu kişi üstüne yatamazsınız diyor genelde ama yatabilirsiniz.
Ameliyatta 3-4 adet iğne ile bölge uyuşturuluyor ama acı çok az sadece sert bölgeye yapılan iğne hafif cızlatıyor o kadar sonrasında zaten hiçbir şey hissetmiyorsunuz. Benim ameliyatım 10 dakika bile sürmedi. Sorunuz varsa alabilirim.

Yazmayı unutmuşum büyük tuvalet için ilk 2-3 gün korkudan yapamıyorsunuz zaten :D fakat ondan sonra hafif bacaklardan destek alarak yapılabiliyor.

Hocam beslenmeniz nasıldı? Ameliyat olmuşsunuz aklımda bazı sorular var ben de pazartesi olacağım gün aldım zaten.

Öncelikle geçmiş olsun hocam. Canınızı sıkmayın tehlikeli bir ameliyat değildir kıl dönmesi ameliyatı.

Ben olmadım ama olan bir arkadaşımı ziyaret etmiştim hemen ameliyattan sonra. O an korkmadım değil. Bir süre sıkıntı yaşadı. Yine de sonuç olumlu. Gidin ve operasyonu yaptırın. Bitsin gitsin. Geçmiş olsun.

Teşekkürler yaptıracağım zaten her şey hazır gününü falan aldık.

Böyle bir şey sizce mümkün mü?

Mümkünsede 500 kişiden birine denk gelir. Size tavsiyem rahat olmanız.

Bilmiyorum hocam vallahi.

Kardeşim geçmiş olsun. Ben kıl dönmesinden tam 3 kez ameliyat oldum. Ameliyat günü duşunu al ve büyük tuvaletini muhakkak yap.
2-3 gün sıvı yemekleri tercih et. Çünkü farklı farklı ameliyat yapanlar var oraya bandaj sararsalar tuvaletinde zorlanırsın.
Ameliyatı da çok basit korkulacak hiç bir şey yok. Hangi yöntemle nasıl ameliyat edeceğini söyledi mi doktor?

Kardeşim geçmiş olsun. Ben kıl dönmesinden tam 3 kez ameliyat oldum. Ameliyat günü duşunu al ve büyük tuvaletini muhakkak yap.
2-3 gün sıvı yemekleri tercih et. Çünkü farklı farklı ameliyat yapanlar var oraya bandaj sararsalar tuvaletinde zorlanırsın.
Ameliyatı da çok basit korkulacak hiç bir şey yok. Hangi yöntemle nasıl ameliyat edeceğini söyledi mi doktor?
Evet sordum. Lokal anestezi dedi sadece bel altı sanırsam. Ben öyle yapacağım zaten büyük abdesti yapıp gideceğim. Sıvı ile besleneceğim için katı gelmez zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı