Kılıçdaroğlu aday olmasın diyenlere karşı

Halk tarafindan sevilmeyen bir insan secim kazanamaz. Bunca yil Erdogan kazaniyor, halkin cahil olmasi bir sebep gosterilebilir. Ama ayni cahil halk, Erdogan'a ikna olabiliyorken Kilicdaroglu'na olamiyor. Cunku Kilicdaroglu, Erdogan kadar esip gurleyen birisi degil. Kilicdaroglu hakli oldugu konuda bile konustugu zaman insanlar "Bu ne anlatiyor yine?" veya "Alevi adama oy mu verecegiz?" tribine girmeye basliyor. Yani halkin gozunde kotu bir imaja sahip. Bu imaji da cahil bir halkta yok etmenin yolu manipule etmektir. Kelime oyunlari yapacaksin, basit konusacaksin, halktan olacaksin. Bunlari yapamiyorsan da aday olmayacaksin.

Altili masadaki kimsede liderlik vasfi yok. KK'ye oy verirsem sirf farkli bir yonetim gormek istedigim icin, yoksa pek umitli degilim KK'den.

Bu "Kilicdaroglu aday olmasin" muhabbeti haksiz degil yani. Z kusagi veletleri haric tabii ki. Onlar hicbir seyden anlamayan gereksiz insanlar. Ama haber takip eden birisi de Kilicdaroglu'nun aday olmasi durumunda kazanamayacagini bilir.

Hocam ben KK vs RTE yapalım demiyorum ki. Bu adam başka seçimlere de girdi ama onlarda da hazin sonuçla karşılaştı. Tamam girdiklerinde başbakanlık makamında Erdoğan vardı dönmüştür bir olaylar da 2019 seçiminde de Erdoğan baştaydı. Bu adam madem bu kadar eli güçlü. Melih zamanında nasıl Ankara'ya el atıldıysa yine atabilirdi. Niye yapmadı insanın sorası gelir. Gerçi Özhaseki aday olduğu açıklandığında banko kaybedeceği biliniyordu. Benim için hava hoş. Ben sırf KK oldu diye oy vermemezlik yapmayı düşünmüyorum.

Ayrıca bu seçim Erdoğan'ın en güçsüz seçimi. Bu seçimi garanti kaybedeceğini düşünüyorum. Ayrıca bu forumlardaki muhteşem ötesi Doğu analizi olan arkadaşları neye göre Mansur Yavaş'ın oradan alamayacağını açıklar mı? Adam tamam zamanında MHP'liydi. Hala da benim kökenim oradan geliyor diyor fakat hangi Kürt'e denk gelsem Mansur hakkında öyle negatif bakışı yok. Hepsinin ortak görüşü "Erdoğan'ın olmasından bıktık, herkese razıyız." yönünde. Nasıl "KK aday olmasın." boş bir düşünceyse "Mansur, Doğu'dan oy alamaz." da aynı düşünce.

İstanbul'da eski dönemde de yaşayan ve Ekrem döneminde yaşayan insanlar adamın zaten işini beğenmezken ve ona rağmen oy vermek için sıraya geçen enayiler bolluktayken ya da Mansur'un yaptığı çalışmalar her kesimin beğenisini toplarken bu Kemal Kılıçdaroğlu isteği neye göre geliyor?

Ya sizler bu adamda büyük bir parıltı görüp, güveniyorsunuz; ya da ben bu adamın içine işleyen kaybedici ruhtan istemiyorum.

Ayrıca bu forumlardaki muhteşem ötesi Doğu analizi olan arkadaşları neye göre Mansur Yavaş'ın oradan alamayacağını açıklar mı? .
Maalesef Kürt seçmeni sağda solda gördüğün kadar masum kitleden ibaret değil. En basitinden şöyle düşünebilirsin, ben nasıl eski AKP'li bakanları ya da milletvekillerini istemiyorsam onlar da aynı şekilde Mansur Yavaş'ı istemiyor. Belki aynı şey değil ama onlar için durum bu. Maalesef 3-5 tane Kürt arkadaşın oy vermesi durumu değiştirmez.

Ayrı bir parantez olarak Mansur Yavaş'ı gerçekten Cumhurbaşkanı olarak görmek isterim ama seçimi garanti alması söz konusu değil her yerden söylenen gibi.

Bakın bence AKP'ye oy verenlerin amacı da yok. Zamanında gözlerini boyadılar insanların. Millet onların kötü yönünü göremiyor. Babam eskiden desteklerdi. Bıraktı ama etkileri hala var. Şuan AKP'li değil ama bazı konulardaki cahilliği AKP yüzünden. Bir de kendisini geliştirmeye ihtiyaç duymamış. Bunlar birleşince, YT'de her gördüğü işe inanıyor. Bir video vardı. Cumhuriyet eğitimi diye köy enstitüsünü, Osmanlı eğitimi diyince de en iyi okulu gösteriyordu. İkisi alt altaydı. Yani onu izleyip, bir yorumlarına bakıp soruşturmaması bile sıkıntı ya. Ben farkettim ki biraz da psikolojisi değişmiş. Siyasi bakımdan kimseye güvenmiyor nedense.

Ülkenin genel problemi de zaten milletin sorgulamaması daha doğrusu ona izin verilmemesi. Haber kanallarının çoğu yandaş. Show TV'de 2 sunucuyu sırf gerçekleri söyledikleri için istifa ettirdiler. Düşünce özgürlüğü de yok.

Bir yandan da millet gözünü açıp bakmıyor. Adam çöpten ıspanak topluyor ama hala destekliyor bunları.

Kılıçdaroğlu aday olmasın lafı da İnsta'dan çıkmış velet lafı gibi. Her videonun yorumlarında var. Siyaseti sosyal medyada görüp laf ediyorlar. Bazen bunlarla aynı yaşta olduğuma üzülüyorum. Onlar mı çok geride ben mi değişiğim gibi geliyor bana.

Peki Kürtlerden nasıl oy almayı bekliyorsunuz hocam? Adamlarla masaya oturdular bi' istemedikleri Türkiye'nin anahtarı oldu. Oldu olacak alay ettiğimiz Kürdistan haritası çizecekler yani. İstekleri doğrultusunda ittifak yapılmazsa kendi adaylarını çıkaracaklar zaten.

Bir de şöyle bir durum var ki Kemal Kılıçdaroğlu'nu daha 6'lı masada fikir ortaklığı sağlanmış halde değil. Ayrıca artık seçmenler sırf "Atatürk'ün partisi" diye garanti CHP'ye oy atmıyor. Bu oran düşmüş durumda.

Zaten bu seçmenin zekasına hayret ediyorum. Erdoğan'ı beğenmiyorlar ama güvenebileceğimiz bir tek o var diyorlar.

Kılıçdaroğlunun kazanması çok zor. Adam sevilmiyor. Bir konuda bir şey bilse bile konuşurken konuşmayı beceremiyor. Halkdaki imajı kötü. O yüzden böyle deniliyor.

Kemal Kılıçdaroğlu daha önce hiç cumhurbaşkanlığına aday olmadı. Açıkçası daha önceki iki cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmayıp şimdi aday olmayı istemesi garip ama bunu gerekçe göstererek “aday olmayı hak etmiyor” diyemem. CHP'nin aday adayı olduğu şu anda anlaşılıyor. Kılıçdaroğlu da bunu istiyor. Eğer Millet İttifakı onay verirse aday olacak ve bu durumda kimseye bir şey demek düşmez. Geriye sadece halkın tercihi kalır.

Türkiye tarihinde en iyi siyasetçi Mustafa Kemal Atatürk olmuştur. Hep de öyle kalacaktır kim gelirse gelsin nereye gideceğimiz belli sonunda. Son yıllarında hepsi sapıtıyor.
Atatürk'ün belki de çok iyi yapamadığı tek şeydir siyasettir. Çok zekidir, askeri dehadır, bilgilidir, neyi nasıl yapması gerektiğini çok iyi bilir ama siyaseti çok iyi bilmez.

Başkomutanlık yetkisi diktatörlüğün sözlük tanımı değil mi zaten?

Bana kalırsa çok iyi bir diktatördür Atatürk.
Değil. Hangi sözlüğe baktın acaba? Başkomutan adı üstünde ordunun basşı demek.
Diktatör:
Diktatör (Latince: dictator; emir veren, dikte ettiren), elinde mutlak ve sınırsız bir otoriteye sahip olan yöneticilere verilen tanımdır.

Ne alakası var başkomutanla diktatörün? Atatürk'e diktatör diyerek hakaret ediyorsun. Yapma.

Gercekten sanal veletlerin daha parlementer sistemin ne oldugunu bilmeden her konuya yorum yapmalari, o aday olmasin bu aday olmasin diye bos konusmalari insani cildirtir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…