Hocam ben KK vs RTE yapalım demiyorum ki. Bu adam başka seçimlere de girdi ama onlarda da hazin sonuçla karşılaştı. Tamam girdiklerinde başbakanlık makamında Erdoğan vardı dönmüştür bir olaylar da 2019 seçiminde de Erdoğan baştaydı. Bu adam madem bu kadar eli güçlü. Melih zamanında nasıl Ankara'ya el atıldıysa yine atabilirdi. Niye yapmadı insanın sorası gelir. Gerçi Özhaseki aday olduğu açıklandığında banko kaybedeceği biliniyordu. Benim için hava hoş. Ben sırf KK oldu diye oy vermemezlik yapmayı düşünmüyorum.Hocam son 20 yılda olan tüm siyasetçileri Tayyip Erdoğan'ın karşısına koyun. Sizce biri bile yener miydi? Tayyip Erdoğan'a peygamber, halife, onun için ölürüm diyen bir halktan bahsediyoruz. Son 20 yıldaki seçimlerde tüm siyasetçilerden istediğinizi seçin, karşısına getirseniz %99,9 ihtimalle kazanacak tek bir isim var, o da Erdoğan. Tamamen halkın cahilliğiyle alakalı. Kılıçdaroğlu'nun iyi hazırlandığı seçimler de vardı zamanında. Ama halkın yine kimi seçtiğini gördük.
Maalesef Kürt seçmeni sağda solda gördüğün kadar masum kitleden ibaret değil. En basitinden şöyle düşünebilirsin, ben nasıl eski AKP'li bakanları ya da milletvekillerini istemiyorsam onlar da aynı şekilde Mansur Yavaş'ı istemiyor. Belki aynı şey değil ama onlar için durum bu. Maalesef 3-5 tane Kürt arkadaşın oy vermesi durumu değiştirmez.Ayrıca bu forumlardaki muhteşem ötesi Doğu analizi olan arkadaşları neye göre Mansur Yavaş'ın oradan alamayacağını açıklar mı? .
Peki Kürtlerden nasıl oy almayı bekliyorsunuz hocam? Adamlarla masaya oturdular bi' istemedikleri Türkiye'nin anahtarı oldu. Oldu olacak alay ettiğimiz Kürdistan haritası çizecekler yani. İstekleri doğrultusunda ittifak yapılmazsa kendi adaylarını çıkaracaklar zaten.Maalesef Kürt seçmeni sağda solda gördüğün kadar masum kitleden ibaret değil. En basitinden şöyle düşünebilirsin, ben nasıl eski AKP'li bakanları ya da milletvekillerini istemiyorsam onlar da aynı şekilde Mansur Yavaş'ı istemiyor. Belki aynı şey değil ama onlar için durum bu. Maalesef 3-5 tane Kürt arkadaşın oy vermesi durumu değiştirmez.
Ayrı bir parantez olarak Mansur Yavaş'ı gerçekten Cumhurbaşkanı olarak görmek isterim ama seçimi garanti alması söz konusu değil her yerden söylenen gibi.
Atatürk'ün belki de çok iyi yapamadığı tek şeydir siyasettir. Çok zekidir, askeri dehadır, bilgilidir, neyi nasıl yapması gerektiğini çok iyi bilir ama siyaseti çok iyi bilmez.Türkiye tarihinde en iyi siyasetçi Mustafa Kemal Atatürk olmuştur. Hep de öyle kalacaktır kim gelirse gelsin nereye gideceğimiz belli sonunda. Son yıllarında hepsi sapıtıyor.
Değil. Hangi sözlüğe baktın acaba? Başkomutan adı üstünde ordunun basşı demek.Başkomutanlık yetkisi diktatörlüğün sözlük tanımı değil mi zaten?
Bana kalırsa çok iyi bir diktatördür Atatürk.
Gercekten sanal veletlerin daha parlementer sistemin ne oldugunu bilmeden her konuya yorum yapmalari, o aday olmasin bu aday olmasin diye bos konusmalari insani cildirtir.15 yaşında siyaset hakkında bildikleri tek şey ekonomi kötü olan tiplerin çıkardıkları meme, oy kullanmaya yaşı yetmeyen veletler yorumlarda aday olmasın diyor, ironik gerçekten ya Z kuşağı akıllı diyorlardı da diğer kuşaklardan daha az IQ'ya sahipler.