Kılıçdaroğlu: Kalıcı yaz saati uygulamasını kaldıracağız

Bence de kaldırılsın. Ayrıca memurların çalışma saatleri, öğrencilerin okul saatleri düşürülsün. Cuma günü de tatil olsun, her dönem sonunda öğrenciler tatil köyüne götürülsün. Biraz da insanlar eğlenceye vakit ayırsın yani.
 
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Halk TV'deki bir programda yapmış olduğu birden fazla açıklama içerisinden bir bölüm seçilip haber yapılmış. Sanki Twitter'a girip sadece bunu yazmış gibi bir algı var.
Anladım hocam, bilgi için sağ olun.
 
Denildiği gibi "bu ülkenin çok daha ivedi ve aciliyet gerektiren sorunları var" düşüncesine katılıyorum, saat uygulaması yine denildiği gibi öğrencilerin ve işe gidenlerin işine yarayacak bir uygulama fakat bu bahsedilen uygulamanın daha önemli dertlerimiz varken 2. planda tutulması şahsen daha iyi olur.

İşte tam olarak anlatmak istediğim şey bu tamam bu bir sorun ama en önemli sorunumuz değil.
 
İşte tam olarak anlatmak istediğim şey bu tamam bu bir sorun ama en önemli sorunumuz değil.
Siz bir münazara yapıyorsunuz. Münazaranın sonunda ya da akışında 20-30 tane soru geliyor. Bunlardan bir tanesinde de münazaranın konusu, işleyişi ve temel maddeleri dışında münazara yeri hakkındaki fikriniz merak ediliyor. Haliyle cevaplıyorsunuz. Sonra ben size diyorum ki "ya o kadar şey varken buna mı cevap verdiniz?". Şimdi bu size mantıklı ve tutarlı geliyor mu? Kemal Kılıçdaroğlu'na birden fazla soru soruldu. Bunlardan birinde de cevap verdi. Böyle cımbızla cevap seçmek habercilik etiğine aykırıdır.
 
Kılıçdaroğlu: Kalıcı yaz saati uygulamasını kaldıracağız.Haberin kaynağı: yorum: Bu ülkenin çok daha ivedi ve aciliyet gerektiren sorunları var her şey bitti tek derdimiz yaz saati uygulaması.

Öyle deme bence. Bu uygulama yüzünden halk kışın daha fazla elektrik parası ödüyor. Yanlış hatırlamıyorsam ilk uygulamaya konduğu ilk seneler elektrik sirketleri 2 milyar lira civarı kâr etmişti.
Ayrıca şu linkteki haberde önemli.


Yani çokta basit bir konu değil.
 
Yani işin sonunda boş beleş bir mesele de değil. Bunlar; işçilerin, memurların çalışırken en verimli saatlerine denk gelsin niyetiyle ortaya atılmış, eskimiş uygulamalar. Bilimsel olarak da hiçbir şekilde yararı gözlemlenmiş değil. Aksine zararlı.

Evrim Ağacından alıntıladığım, olası çözüme dair bir fotoğraf:

a2f199bed62d8539911389f94a156ae4.jpeg
 

Geri
Yukarı