Kılıçdaroğlu: "Sığınmacıları En Geç 2 Yıl İçinde Geri Göndereceğiz"

Bence 1 yıl bile gerçekçi. Evet zor, ama yapılamayacak kadar değil. Bunlar zorluğa gelemez, hükümet tarafından uygulanacak en ufak ambargoda zaten büyük bir kısmı dökülür. Geriye kalanlar büyük ihtimal işi olanlar ve kaybedecek bir şeyi olmayanlar olarak ikiye ayrılacak. Kaybedecek bir şeyi olamayanlara zor uygulanarak, işi olanlara ise destek paketi ile -ben de hoşnut değilim ama biraz kesenin ağzını açmak şart- gönderilebilir gibi. Mültecilerin bu gününe kadar gitmemesinin sebebi hükümetin Avrupa ilişkilerini sağlam tutmaya çalışması.
Geri kabul anlaşmasını hiçbir zaman anlayamadım ve mantıklı bulmadım. Resmen avrupalılar göçmenlerin en nitelikli olanlarını seçip aldılar, biz de en niteliksiz olanları burada tutacağımıza söz verdik.

Suriyelileri gönderemezsek bile 2 çocuk yaptıktan sonra kısırlaştırılmalılar diye düşünüyorum. Fare gibi sürekli çocuk yapıyorlar, bu gidişle ülkenin demografik yapısını iyice bozacaklar.

Vatandaşlığı almak için ülkelerde gerekli şartlar vardır. Yatırım yapmak. Ülkeye faydalı olmak. Yüksek iş sahibi olmak vb. Aklı düzgün bir Suriyeliyi niye göndertmek isteyim ki mesela? Eğer cidden iyi bir insansa mantıkken ülkeye yardımı dokunacak. Bunlar için gerekli şart var. İsveç'e bakabilirsiniz mesela ne kadar katı kuralları olduğunu.
Güzel dostum o saydığın kalifiyeli olanların hepsi Avrupa'da zaten. Seçerek aldılar. Biz de sen okumuş, faydalı Suriyeli kalır mı? Adamlar zaten Türkiye'de de kalmayacaklardı, biz tuttuk.

Güzel dostum o saydığın kalifiyeli olanların hepsi Avrupa'da zaten. Seçerek aldılar. Biz de sen okumuş, faydalı Suriyeli kalır mı? Adamlar zaten Türkiye'de de kalmayacaklardı, biz tuttuk.

Mesajımı düzgün okuduysanız zaten "varsa" ibaresini görürdünüz. Elbette vardır merak etmeyin. Eğer yoksa hepsi gönderilir zaten :).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı