Kılıçdaroğlu: "Sığınmacıları En Geç 2 Yıl İçinde Geri Göndereceğiz"

Vatandaşlık alanları gönderemezler. Ama gerçekçi bir yaklaşım bence.
Usulsüzlük varsa vatandaşlık hakkı geri alınabilir, devlet isterse yapar. Zaten vatandaşlık verilenlerin sayısı da açıklanmıyor (açıklanan rakam inandırıcı değil) ama bunlar illa ki bir yerlerde kayıtlıdır.

Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın kozlarını kapmış. Artık KK ve İnce arasındayım.
Bay Kemal sığınmacıları 2 yıl içinde gönderme vaadini uzunca bir süredir söylüyor. Basında çok yer almıyordu önceden ve ciddiye de alınmıyordu ama artık resmi cb adayı, verdiği sözün bağlayıcılığı var.

*En az 2 yıl sürecek bence umarım bu süreç daha da fazla uzamaz ama AKP bize o kadar büyük bir enkaz bırakmış olacak ki bu enkaz iktidardan sonraki 3 iktidara miras kalabilir o boyuta artık ulaştığını düşünüyorum.

*En az 2 yıl sürecek bence umarım bu süreç daha da fazla uzamaz ama AKP bize o kadar büyük bir enkaz bırakmış olacak ki bu enkaz iktidardan sonraki 3 iktidara miras kalabilir o boyuta artık ulaştığını düşünüyorum.
- yap işlet devretlerin yıllık ödemeleri
- enflasyon ve dövizin baz etkisi
- merkez bankasının eksilerdeki rezervi
- Kur korumalı mevduat ödemeleri
- cumhuriyetin kurduğu bütün kurumların, fabrika ve üretim tesislerinin artık satılmış/özelleşmiş olması ve devletin üretim kapasitesinin köreltilmiş olması (bu konu tartışmaya açık)
- devlet kurumlarının liyakatsizleşmesi
- 21 yılda sürekli değiştirilip kurcalanan eğitim sisteminin/müfredatın sonuçları
- mültecilerin yol açtığı sorunlar (ev kiraları, işsizlik vb)
- depremin sonuçları
- EYT
- Sözü verilen (deprem öncesi) konutlar

Birkaç dakikada aklıma gelenler bunlar. Gerçekçi olalım, 2002'den çok daha berbat bir noktadayız şu an.

Gidecek ülkeleri kalmazsa nereye gidecekler?
Dünya da Ukrayna, Rusya ve Türkiye hariç 205 ülke daha var. Tek biz mi kaldık? Adını ilk kez duyduğum yerde savaş çıkıyor. Halkı: "let's go to Turkiye". Ülke kıtlığı mı var?

O neymiş öyle bu mülteciler gitsin ama şunlar gitmesin. Ya hepsini göndercen ya da hiç o işe girmicen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı