Kılıçdaroğlu'na neden oy verilmeli?

Selahattin demirtaş ve onun beraberinde bazı teröristlerin hapisten çıkmasını ve 6-8 Ekim olaylarının lideri Apo'nun heykelinin dikilmesini istememelerine şaşırdım doğrusu. Aynı zamanda bir hafta önce dediğiyle bir hafta sonra dediği birbirini tutmayan "güvenilir!" bir Cumhurbaşkanı istiyorsanız tabii ki de kılıçdaroğlu. Arkadaşlar ben AKP'li değilim. Hüdapara da karşıyım. Ama Allah aşkına " demirtaş'ın, Kavala'nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız."diyen adama Türk gençliği nasıl katılıyor aklım almıyor.

Demirtaş'ın serbest bırakılmasını istiyorsanız gönül rahatlığıyla kılıçdaroğluna verebilirsiniz. Ekonominin onunla düzeleceğini düşünüyorsanız da paranızı HDP yiyecek ufak bir not.

Arkadaşlar AKP'li değilim fakat Erdoğan'ın en azından dış siyaseti iyi. Kılıçdaroğlunda hiçbir vasıf yok. Varsa söyleyin.

Son düzenleme:
@sadecezeynep eh sen de şimdi AKP'li değilim ama diyen AKP'liler gibi konuştun. Erdoğan'ın dış siyaseti falan iyi değil o 10 sene once bitti. Ekonomin bitikse dış siyasetin anlamı kalmaz.

Ülke şu anda bir tane bencil ve bir tane yeteneksiz arasında seçim yapmaya mecbur bırakılıyor. Ittifaklar olmasa ve sağlam alternatifler olsa bunları birisi %15 diğeri %25 ancak alırdı. Benim Kılıçdaroğlu'na verme sebebim Erdoğan'ın inmesiydi şu mültecilerden ve batık ekonomiden sebep. Sonraki seçimde de Kılıçdaroğlu'nu indirirdik.

Kanka sen herkesin her dedigine inanir misin?

Suriyeliler konusunda bende aynısını düşünüyorum hocam hatta bu konu Atatürk'ü şahsi meselem dediği Hatay'a kadar uzanıyor fakat 1. söylemek istediğim şey a partisini eleştirmek için b partisine mensup olmak gerekmiyor bir partiyi eleştiren kişiye rakip parti gibi düşünüyorsun veya konuşuyorsun demek ne kadar doğru sizce? 2.si gözünü parti aşkı bürümüş gerçeği görmekte körleşmiş kişiler hariç diğer herkesin beterin beteri içinden daha az zarar getirecek olduğunu düşündüğü kişiyi seçtiğini düşünüyorum. Keşke daha iyi bir seçenek olsa fakat 20 yıllık bir muhalefetle 20 yıldır onu yıkmaya çalışan yorulmuş bir muhalefetten başka Türk halkının Cumhurbaşkanı seçeneği yok şu anda. 3.sü dış siyasetle ilgili yaptığınız yoruma cevabım, kılıçdaroğlu da Erdoğan da konuşma yapmada birbirinden rezalet olsalar da dış siyaset konusunda kılıçdaroğlu seçilirse eğer kırmızı çizgilerimizden taviz verecek bu altılı masanın toplandığı günden beri verilen bir mesaj araştormanızı tavsiye ederim olmadı bende burada açıklarım isterseniz. Yani benim dış siyasette Erdoğan daha iyi derken demek istediğim. Dış güçlere ve ülkelere göre sert çıkmamız gereken ve kesinlikle kabul edemeyeceğimiz konularda Erdoğan net bir şekilde bunu reddeder ve tavrımızı ortaya koyarken kılıçdaroğlu bunu daha iç siyasette yapamamış dış siyasette hepten rezalet edeceğini öngörmek için özel bir güce gerek yok geçmişe ve sözlerden, gülümsemelerden çok icraatlar bakarak rahatça bunu görebilirsiniz. 4.sü ise ekonomiden hepimiz bıktık orta sınıf gelire sahip diye bir kavram kalmadı resmen fakir çok fakir zengin çok zengin oldu fakat kılıçdaroğlu sihirli bir değnek dokundurup ekonomiyi düzeltmeyecek insanların anlamak istemediği nokta bu. Ekonominin bu derece değersizlere nedeni faizler. Kılıçdaroğlunun yapabileceği tek şey birkaç alternatifle beraber faizi basmak olacak. Ve en ama en önemlisi 5.si açık açık utanmadan "selahattin demirtaşı çıkarmak" sözlerine karşı olanlara vicdandan bahseden ve demirtaş'a yapılanları vicdansızlık olarak niteleyen bu adama beni öldür yine oy vermem. Benim şehidime neden gösterilmedi o vicdan. Evet bir yanda hüdapar da var. Fakat dediğim gibi eğer kılıçdaroğlu kazanırsa HDP'nin kazanacağı güçle hüdapar ın kazanacağı gücü karşılaştırdığımızda HDP'nin elinin uzanamadığı yer yok.

Bazı kesimin anlamadığı çok önemli bir detay var, Bu detay eğer Hüdapar cumhur ittifakında olmasaydı meclise bile giremezdi fakat HDP herhangi bir ittifak olmadan zaten meclise girebiliyor kaldı ki hüdapar açık açık değerlerimizi ayaklar altına alan bir partidir.

Bonus olarak: 165 kişiyi öldürmekten mahkûm olmuşlardı: Hizbullah çatı davasında tek bir tutuklu bile kalmadı!

Laikliği desteklediği için, ve kendi tahminim seçilirse baya bir çalışacak emek verecek

Bu ülkede Kılıçdaroğlu gibi saf, temiz, dürüst insanlar kazanamaz artık anlayın bunu. Erdoğan öyle bir algı oluşturdu ki ağzını açmadan ilk turu kazandı. 2.tura kadar da bu algı işlemleri devam ediyor. 2.turu da kazanır diyorum.

1. Selahattin Demirtaş için mahkeme kararlarını uygulayacak. Bağımsız yargıçlar ne derse o.
2. PKK ile bir birlikteliği yok, HDP aday çıkarmadı çünkü kürt seçmen bizimle aynı sebepten(insan gibi yaşamak) KK'ye veriyor.
3. Türban sorunu 90'larda kaldı. Adam sorunu anayasal olarak çözmek için teklifte bulundu cumhur ittifakı oylarıyla reddedildi. Ha teklifin zamanı saçmaydı ama olsun.
4. KK'yi halkın sevmemesi normal. Allah, din, kitap, Muhammed demiyor. Laiklik diyor. Doğru olan da bu. Devletinin dininin olması felakettir.
5. Hizbullah'ın siyasi uzantısı olan HÜDAPAR cumhur ittifakında ve meclisde.
6. Düzgün konuşamıyor diyenler için bu:
6.1. Cb konuşmasına göre değil yapacaklarına göre seçilir.
6.2. KK gayet iyi konuşuyor ama medyaya çok yansımıyor.
6.3. Bütün siyasi liderlerin dil sürçmeleri oldu. Örneğin Tansu Çiller "Allah'ı size emanet ediyorum" dedi, Erdoğan "lıbılı bir han" dedi, Bahçeli'ye girmiyorum bile. Bunlar gülünüp geçilecek şeyler. Siyasete malzeme yapılmamalı.
6.4. En azından prompter kullanmıyor.
7. Müslüman değil iddiaları için: Zaten başımıza ne geldiyse liderlerimizi dinlerine göre seçtiğimiz için oldu, bu sistemin adı demokrasi teokrasi değil.
8.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

9. Şunu fark ettim bu ülkede ne zaman sağcı bir parti başa gelse başımız bitten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…