Killer LAN "Your Computer is capable of faster Ethernet Link (1000) Rate than your network equipment" hatası

iNeonDragon

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 1 haftadır Killer internet kartının programını güncelledikten sonra şöyle bir hata veriyor "Your Computer is capable of faster Ethernet Link (1000) Rate than your network equipment (100). Consider checking/updating your Ethernet Switch, Router, or network cables.". Önceden böyle bir hata vermiyordu. Google'a yazdım ve anladığım kadarıyla kablo hızıyla alakalı bir durum galiba. Evdeki tüm cihazlarda birbiriyle internet üzerinden bağlı.

Hız sorunu kafama takıldı. Elimdeki kablo CAT5'di galiba emin değilim. Gittim CAT6 kablo aldım. Ama yine aynı hata var. Kablodan şüpheleniyorum ama tam emin değilim. Bu kablonun hızını PC'den anlamanın bir yolu var mı ya da program güncellemeden sonra yanlış arıza veriyor olabilir mi? Bu sistemde Ağ Sıfırlamada falanda problem oluyordu. Yanlış arıza verme durumuda olabilir mi?

Altyapınız gigabit seviyelerinde değilse veya ağ üzerinden dosya paylaşımı yapmıyorsanız 100mbps yeterli. Hatada verilen mesaj sizin ethernet kartınızın hızı, sizin modem ya da kablonuzun desteklediği hızdan fazlaymış. Modeminizin kaç mbps desteklediğini biliyor musunuz? Cat 5 hız olarak 100mbps Cat6 hız olarak 1000mbps destekler fakat modeminizin hızı da bu noktada önemli.

Sürücü güncellemeden önce bu hatayı almamanız şaşırtıcı çünkü o zaman Cat 5 kullanıyordunuz.

Belki aygıt yöneticisinden burayı kontrol edebilirsiniz:
1625303282971.png

Modemim : Zyxel VMG1312-B10D
Bilgisayar üstünden dosya paylaşımı yapıyorum. Onun için biraz kafam karıştı. Çünkü bazen yüksek kalitede görüntü aktarımında (özellikle herkes interneti kullanırken) sıkıntı oluyor. Cat5 ile Cat6 çok fark eder mi? Orada hata olarak böyle birşey yazması canımı sıktı biraz. Önceden böyle birşey yazmıyordu. Kablolarında özellikleri çok belli değil. Hata mesajıda ekteki gibi.

Dosya Ekleri

• Screenshot_649.png
    Screenshot_649.png
    214,6 KB · Görüntüleme: 51
Cat6 mesafe uzadıkça etki eder fakat kısa mesafede çok etki etmez. Cat6'nın veri aktarım hızı daha hızlıdır.

Modeminizin desteklediği maksimum hız 100mbps sanırım. Bu durumda yapabileceğiniz bir şey yok. Modem değiştirmek sorununuzu çözebilir. Başka bir modem ile deneme yapmayı deneyebilirsiniz.

1625309627777.png

Cat6 mesafe uzadıkça etki eder fakat kısa mesafede çok etki etmez. Cat6'nın veri aktarım hızı daha hızlıdır.

Modeminizin desteklediği maksimum hız 100mbps sanırım. Bu durumda yapabileceğiniz bir şey yok. Modem değiştirmek sorununuzu çözebilir. Başka bir modem ile deneme yapmayı deneyebilirsiniz.

Eki Görüntüle 1094721
O zaman oradaki hata modemden kaynaklanıyor. İnternet hızım 50 Mbps / 8 Mbps. Sözleşmem bitince 100 Mbps / 8 Mbps yapıcam. Bir sıkıntı oluşturmaz umarım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı