Kilo kaybetmeyip yağ yakmak için kardiyo şart mı?

jaxqerzz

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar ben normalde diyet yapmadan spor yapan bir insandım fakat diyete başlama kararı aldım, her şeyim hazır fakat aklıma takılan bir şey var, ben kilo vermek istemiyorum, yağ yakmak istiyorum, kalori açığı yaptım ama kardiyo yaparsam kilo verir miyim? Boy 180, kilo 70, yağ oranım %20-19 civarlarında, yani kısacası kardiyo yapmak aşırı lazım mı? Kilo vermek istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin kilolarınız zaten yağ ve kas. Yağ yakmadan kas kazanırsanız, sadece mevcut kilonuzun üstüne kas kütlesi eklersiniz. Yağ yakıp aynı zamanda fitness yaparsanız, bir yandan yağ yakıp diğer yandan kas kütlesi kazanırsınız ve dengelenmiş olur

Dostlar ben normalde diyet yapmadan spor yapan bir insandım fakat diyete başlama kararı aldım, her şeyim hazır fakat aklıma takılan bir şey var, ben kilo vermek istemiyorum, yağ yakmak istiyorum, kalori açığı yaptım ama kardiyo yaparsam kilo verir miyim? Boy 180, kilo 70, yağ oranım %20-19 civarlarında, yani kısacası kardiyo yapmak aşırı lazım mı? Kilo vermek istemiyorum.

Kendi yaşadığımdan örnek vereyim spor yapmadan sadece diyet yaptım 3 ayda 85 kilodan 68 kiloyu gördüm, ama yağ oranım fazla azalmadı, tavsiyem önceliğin spor yapmak olsun beslenme ile de desteklersin.

Yeterli protein alabiliyorsanız yaktığınız yağların yanında vücudunuza kas kütlesi de eklersiniz. Bir nevi nötrlemiş olursunuz diyebiliriz. Yağ oranı düşürmek için tabii ki kardiyo şart değil. Ağırlık antrenmanı ile de yağ oranı düşer fakat ağırlık antrenmanı ve kardiyo yaparsanız yağ oranınızı daha hızlı düşürürsünüz. Düşen yağ oranı testosteronunuzun artmasına sebep olur. Kardiyo yaparken de koşu vs. değil, ağırlık antrenmanı sonunda 20 dakika 10-12 eğim ile 4-5 hızda yürüyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı