Kilo nasıl alınır?

programmerr

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi sosyaller. 25 yaşındayım. 180 cm boy, 55 kilom var. Kilom oldukça düşük. Yaklaşık 18 yaşından beri 55 kiloyum. Ne düşerim ne çıkarım? Bana hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo almak için tavsiyeleriniz var mıdır? En azından sene bitmeden 70 kilo civarlarına çıkmak istiyorum. Gainerlar varmış kilo alımına yardımcı. Onlardan alıp kullanmamın faydası olursa gainer tavsiyeside istiyorum sizlerden.

Hocam bu tamamen hızlı metabolizma meselesi. Günde 3 ana, 2-3 ara öğün yap, bol karbonhidrat ve protein al. Spor da ekle ki kilo kas olarak gelsin. Gainer işe yarar ama mucize değil, destek olur. Weider veya Hardline gibi güvenilir markalara bakabilirsin. Düzenli yersen yıl sonuna kadar 70 kilo hedefin gayet mümkün.

Hocam bana işte kahvaltıda şunu yap öğlen bu akşam bu ara öğünler bunlar gibi bir tavsiyeniz olur mu? Bir de bana 13 yaşındayken bir tahlil yapılmış sonucum yüksek çıkmış. Hormonun adı aklımda değil fakat internetten araştırmıştım büyüme geriliği oluyormuş o hormon yüksek olursa. Tahlillerim duruyor. Bununla alakalı bir kilo alamama olabilir mi?

Günde en fazla 15 dakika D vitamini al güneş ışığından. Günlük kolesterol seviyen 300 miligramı geçmesin, şeker ise 30 gramı aşmasın. Düzenli uyku (minimum 7-8 saat) hormon dengenin düzelmesini sağlar, bunu adını bilmesek bile.

Senin bazal metabolizma hızın 1.555 kalori. Şimdi günlük harcadığın enerji miktarını bulmamız gerekiyor. O yüzden aşağıda verdiğim sana uygun TDEE çarpanıyla 1.555'i çarp, ardından üzerine +500 kalori ekle. Böylece ayda 2 kilo almak için alman gereken kalori miktarını bulmuş oluyorsun. Eğer ayda 1 kilo almak istiyorsan, üzerine +300 kalori ekle. Ayrıca kalorilerini ölç bu süre içerisinde. Kalorilerini ölçmen için Fatsecret kullanabilirsin. Gerçekten güzel bir uygulamadır.

TDEE Çarpanları ve Etkinlik Düzeyleri:
  • 1.2 - Hareketsiz Çok az egzersiz yapıyor veya hiç yapmıyor - Masa başı işi veya çok hareketsiz yaşam tarzı. Çoğu zaman oturarak veya uzanarak geçiriyor, Minimum fiziksel hareket.

1.3 - Hafif Aktif - Haftada 1-3 gün hafif egzersiz/spor VEYA hafif aktif yaşam tarzı. Çoğunlukla oturarak çalışma ancak biraz yürüme veya hafif ev işleri (örn. otobüs durağına yürüme, kısa yürüyüşler, ev işleri).

1.55 - Haftada 3-5 gün orta düzeyde egzersiz/spor VEYA orta düzeyde fiziksel iş/yaşam tarzı. Örnekler: İşten sonra düzenli olarak antrenman yapan ofis çalışanları, perakende çalışanları, gün içinde sık sık yürüyen kişiler.

1.725 - Haftada 6-7 gün ağır egzersiz/spor VEYA fiziksel olarak zorlayıcı bir iş (inşaat işçisi, nakliyeci, çiftlik işçisi, vb.). Ayrıca günde birkaç saat antrenman yapan sporcuları da içerir.

1.9 - Çok yoğun fiziksel aktivite, genellikle günde iki kez egzersiz veya aşırı fiziksel işler (profesyonel sporcular, ordu, el işçiliği + eğitim kombinasyonu). Çoğu insan için nadirdir.

Son düzenleme:
Hocam uykum dengesiz. İşten dolayı yeri geliyor gece 1'de eve gelip sabah 4'te işe gidiyorum. 15 dakika değil sabah 8 akşam 7-8 arasında full güneşteyim çalıştığım yer açık alan. Sürekli bir koşturma içindeyim işten dolayı. Günde en fazla 1 bardak su içerim mesela. Sigara kola çok içerim. Yardımlarınız için teşekkür ederim. 4-5 ayda 10-15 kilo civarı almak istiyorum. Bana buna göre bir liste verebilecek olan var mıdır? Neredeyse her gün et, tavuk tüketirim. Sebze-çorba hiç yemem.

Gerçekten kendime hedef koydum ve azimliyim. Sigarayı kolayı bırakmaya başlayabilirim. En azından azaltmaya çalışabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı