Kilo nasıl verilir?

tosbacık

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yarın son kez cheat yapacağım ve kilo vermeye başlayacağım çünkü artık düzgün koşamıyorum. Arkadaşlarımdan 10 kilo fazlayım. Yaz tatilinin sonuna kadar kilo vermeyi planlıyorum ve sorularım var:
1-ayda 1-2 kere cheat yapsam her şey bozulur mu?
2-kilo verirken yenilebilecek çikolatalar var mı?

Yemicen sağlıklı besleniceksin kardiyo yapacaksın spor salonlarına gidip verdiğin yaktığın kiloları kas kütlesi halinde kontrol altına alacaksın benden bu kadar.

Yemicen sağlıklı besleniceksin kardiyo yapacaksın spor salonlarına gidip verdiğin yaktığın kiloları kas kütlesi halinde kontrol altına alacaksın benden bu kadar.

Düzelteyim:
Yiyeceksin(kalori açığı dahilinde) sağlıklı beslenip işlenmiş gıdaları hayatından mümkün olduğunca uzak tutacaksın.

İsteğine bağlı olarak spor salonuna gidip kas kütleni arttırırken yağ kaybını sağlayabilirsin.
Bu kadar.

1) Sonrasında yaktığın sürece istediğin kadar cheat yapabilirsin, bi' sınırı yok. Burada mühim olan şey lezzetli bi'şeyler tüketmekten ziyade yediklerinin sağlığına ne kadar zararı olduğunun bilinciyle tüketmek.

2) %80 veya %100 kakaolu bitter çikolata tüketebilirsin (abartmadan)

Kilo vermek istiyorsan hareket etmen gerekiyor. Genelde insanlar yedikleri yüzünden kilo aldığını sanır fakat asıl kilo aldıran şey az haraket etmek veya hareket etmemek. Yediğin kadar yakıp yaktığın kadar yediğin sürece -metabolik bir rahatsızlığın da yoksa- kilo almazsın. Hatta idman yaptığında normalde yediğinden daha çok yemen gerekir.

Yarın son kez cheat yapacağım ve kilo vermeye başlayacağım çünkü artık düzgün koşamıyorum. Arkadaşlarımdan 10 kilo fazlayım. Yaz tatilinin sonuna kadar kilo vermeyi planlıyorum ve sorularım var:

Hocam önemli olan kafa yapınızı değiştirmek.
Şu an mesela yemeyerek kendinizi tutuyorsunuz diyetiniz bittiğinde yine yavaş yavaş da olsa 1-2kg alacaksınız yedikçe yediriyor çünkü çikolata vs şekerlemeler.
Arada bir kaçamak yapabilirsin mesela arkadaşlarınla döner yemeye gittiğinde sen yemeyecek misin? Yiyeceksin tabii ki de.
Kalori açığı yaparak devam edebilirsin yavaş yavaş sağlıklı kilo vermen için sağlıklı şekilde beslenmen lazım. Ne yiyeceğini bilmiyorsan internetten veya diyetisyenden yardım alabilirsin.
Sadece kilo vermen koşmana yardım etmez.
Yediğin sağlıklı gıdalar sana kas sağlamlığı enerji vs verir.
En basitinden metabolizman ve bağışıklık sistemin güçlenir hızlanır.

Yaz tatilinin sonuna kadar 6 ay süren var ki 10 kilo için fazla yeterli bir süre. Günlük 400-500 kalori kadar açık bırakman yeterli. Haftada veya iki haftada bir gün aşırıya kaçmayacak şekilde cheat yapmandan da sorun olacağını düşünmüyorum. Bir gün 500 aşarsın diğer gününü alır o hafta 5 günlük açık bırakmış olursun. Haftada 2-3 defa uzun süren düşük tempolu kardiyorlar eklemen de çok fayda sağlar. Protein alımına çok takılmana gerek yok günlük 100-120 gr gibi yeterli olacaktır. Bir andan da (fitness şart değil evde de yapabilirsin) spor yapman zayıflayınca yumuşak yumuşak değil de daha sıkı görünmeni sağlar. En önemlisi de etrafında dalga geçenlere kulak asmayacaksın.

1) sonrasında yaktığın sürece istediğin kadar cheat yapabilirsin, bi' sınırı yok. Burada mühim olan şey lezzetli bi'şeyler tüketmekten ziyade yediklerinin sağlığına ne kadar zararı olduğunun bilinciyle tüketmek.

2) %80 veya %100 kakaolu bitter çikolata tüketebilirsin (abartmadan)

Kilo vermek istiyorsan hareket etmen gerekiyor. Genelde insanlar yedikleri yüzünden kilo aldığını sanır fakat asıl kilo aldıran şey az hareket etmek veya hareket etmemek. Yediğin kadar yakıp yaktığın kadar yediğin sürece -metabolik bir rahatsızlığın da yoksa- kilo almazsın. Hatta idman yaptığında normalde yediğinden daha çok yemen gerekir.

Hocam hareket ettiğinizde yine de bazal metabolizma kadar yakmıyor maximum -500kalori (ortalama) destek atar.
Önemli olan beslenmede.
Hiç hareket etmeden de kilo verilebilir metabolik sorun vs yoksa.
Bunu yazma amacım hareketin şart olmadığının bilgisini vermek.

Hareketin faydaları çok fazla.
1. beyin sisi kalkar.
2.mutluluk hormonu salgılanır.
3.dopamin sorunları azalır.
4.metabolizma çalışır.
5.yürüyüş ve hareket esnasında vücuttaki neredeyse tüm kaslar çalışır.
Daha bir sürü sayabileceğimiz ilave edebileceğimiz şeyler de var tabii ki.
Kısaca
hareketsizlik, paslanmaya giden en kısa yoldur.
Hareket, hayatın rit midir; durursan pas tutarsın.

Hocam hareket ettiğinizde yine de bazal metabolizma kadar yakmıyor maximum -500kalori (ortalama) destek atar.
Önemli olan beslenmede.
Hiç hareket etmeden de kilo verilebilir metabolik sorun vs yoksa.
Bunu yazma amacım hareketin şart olmadığının bilgisini vermek.

Hareketin faydaları çok fazla.
1. beyin sisi kalkar.
2.mutluluk hormonu salgılanır.
3.dopamin sorunları azalır.
4.metabolizma çalışır.
5.yürüyüş ve hareket esnasında vücuttaki neredeyse tüm kaslar çalışır.
Daha bir sürü sayabileceğimiz ilave edebileceğimiz şeyler de var tabii ki.
Kısaca
hareketsizlik, paslanmaya giden en kısa yoldur.
Hareket, hayatın rit midir; durursan pas tutarsın.

Elbette. Ben yaz sonuna kadar 10kg vermek istediğini söylediği için dedim. Yoksa düşünmek bile kalori yakıyor :)

Ben kiloluyken sabahtan akşama kadar bisiklet sürüyordum kendimi zorlayarak yokuş çıkıyordum ve abur cubur yemiyordum. Oruç tutmak kilo vermek içinde önemlidir hazır ramazan yaklaşmışken.

Evime sabit bisiklet sürme aparatı alacağım otururken onu yapacağım her gün 30dk - 1 saat arası hem bacak kaslarımda gelişir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı