Kilo nasıl verilir?

Tekrar soruyorum o zaman, diyettekiler neden ekmek ve benzer gıdaları tüketmiyor?
Tamamen safsata. Bunun bir çok versiyonu var yok şeker yemeyin yok karbonhidrat yemeyin yok sıvı yağ tüketmeyin aman ekmek sizi böyle yapar zart zurt. Büyük vadede saçmalıktan ibaret. Ekmek yiyince bir anda şişmiyorsun veya yağlanmıyorsun kalorisi öyle çok fazla değil. Dikkat çekmek için böyle saçma salak trendler çıktı internette.

Tamamen safsata. Bunun birçok versiyonu var yok şeker yemeyin yok karbonhidrat yemeyin yok sıvı yağ tüketmeyin aman ekmek sizi böyle yapar zart zurt. Büyük vadede saçmalıktan ibaret. Ekmek yiyince bir anda şişmiyorsun veya yağlanmıyorsun kalorisi öyle çok fazla değil. Dikkat çekmek için böyle saçma salak trendler çıktı internette.

O zaman kilo vermek için aldığın besin çeşidini değiştirmene gerek yok.

O zaman kilo vermek için aldığın besin çeşidini değiştirmene gerek yok.
Kilo verip vermemen tamamen kalori ile alakalı. Sen bütün gün şeker ye ancak günlük kalori ihtiyacının altında yediğin sürece gene kilo vereceksin. Aynı şekilde bütün gün ekmeklede beslensen günlük kalori ihtiyacın kadar alsan da kilo almayacaksın. Vücut yoktan kütle kazanamaz sadece ona yakacağı kadar vermişsin. Kendi kendine enerji yaratacak değil ya? Fizik kurallarına aykırı.

Burada ki önemli nokta şu ki, nereden kilo veriyorsun? Bir insan kas kütlesi de kaybedebilir yağ kütlesi de. Veya kilo alırken aldığın kilonun çoğu yağ da olabilir kas da. Sen yeterli protein almazsan ve egzersiz yapmazsan muhtemelen kilo alırken aldığın şeyin çoğu yağ olacak, kilo verirken ise hem kas hem yağ kaybedeceksin. Kalorilerini doğru hesaplarsan çok büyük verim sağlarsın. Vücut geliştiren biri definasyon döneminde kalorilerini çok düşürürse(günlük ihtiyacın 1000 kalori ve altı gibi) hem kas kaybeder hem yağ hem de kaybettiği kiloda baya bir su olur. Ancak yavaş ve dengeli bir definasyon dönemi yaparsa hem kas kazanabilir hem de bir yandan yağ yakabilir. Bunun üzerine çok çalışma var.

İyi de kilo vermeye çalışan insanlar dediklerimi yapıyorlar. Onlardan gördüğüm için bunları söyledim. Tabii ki gün içerisinde enerjimizi almamız gerek. Dışarıda yemeğe para vermek istemediğim için genellikle gün içinde aç kalırım, akşam eve gelip bol bol yemek yerim. Eskiden günde çok az yemek yerdim ve rahatlıkla söylüyorum ki düşük bir yağ oranım var. Çeşitli besleniyorum, hafta içerisinde her çeşitten yiyorum. Dediklerim doğru olmasa benim yağ oranım neden düşük? Hatta sırf bu yüzden kilo almaya çalışıyorum, daha fazla yemek yiyorum.

Tekrar soruyorum o zaman, diyettekiler neden ekmek ve benzer gıdaları tüketmiyor?

O toplumdan geçen genel bir laf ekmeği kes falan derler hep büyüklerimiz veya bilgisi olmadan konuşanlar.
Karbonhidrat temel enerji kaynağı zaten sorgusuz bir şekilde diyet yapanlarda çoğu bilgisizdir kendilerini ağır diyetlere bir anda sokarlar ve başarısız olurlar sadık kalamayıp örnek vermek gerekirse bir hastanede diyetisyene giderseniz size ekmek yemeyin asla demez ki zamanına aldığım diyet programında vardı daha çok tahıllı ekmeler falan önerilir orada daha besleyici olduğu için fakat ekmek veya türevi karbonhidrat almamak safsata.

Anladığım kadarıyla ben günlük protein ihtiyacımdan fazla alıyorum ve artıklar yağa dönüşüyor. Peki günlük ihtiyaç proteini nasıl hesaplayacağım?
Şimdi her yiyeceğim yemeğin kalorisini internetten bakıp araştıracak mıyım?

Anladığım kadarıyla ben günlük protein ihtiyacımdan fazla alıyorum ve artıklar yağa dönüşüyor. Peki günlük ihtiyaç proteini nasıl hesaplayacağım?
Şimdi her yiyeceğim yemeğin kalorisini internetten bakıp araştıracak mıyım?

Protein kolay kolay yağa dönüşmez protein ihtiyacınız 1kg başına 0.8'dir temel olarak idman yoğunluğuna göre gıdım gıdım arttırabilirsiniz fakat yağlanmanın sebebi genel olarak karbonhidrat ve yağ tüketi.

Protein kolay kolay yağa dönüşmez protein ihtiyacınız 1kg başına 0.8'dir temel olarak idman yoğunluğuna göre gıdım gıdım arttırabilirsiniz fakat yağlanmanın sebebi genel olarak karbonhidrat ve yağ tüketi.
Kısaca az yemem ve spor yapmam lazım.

Kısaca az yemem ve spor yapmam lazım.
Kısaca Kalori ihtiyacınızı hesaplayıp onun altında yemeniz lazım. Az yemek dediğin nedir? Yağlı et, bol zeytinyağlı ekmek ve de çikolatayı az yesen gene baya bir kalori alırsın. Ancak tıkınabileceğin kadar salata yesen de günlük kalori ihtiyacına ulaşamazsın. Yediğimiz besinlerin kalorisi yani size verdiği enerji değerleri var. Bazıları kütlesine göre fazla enerji bazıları ise kütlesine göre az enerji verir. 100gr çikolata ile 100gr külbastının verdiği kalori arasında çok büyük fark var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı