Kilo verememek

Dostlar merhaba,
179 boyunda diyete başlamadan önce 87 kilo idim. Bir gün kilom gözüme batarak, 2 ay boyunca hiçbir şey yemeden 87 kilodan 75'e kadar düştüm. Evet, hiçbir şey yemeden. Sadece tek öğün çorba içtim ufak kase. Günde 3 litre su eşliğinde.
Yaklaşık 2 aydır da spora başladım. Başlarda sadece çorba öğünüyle devam ederek ilerledim ama gücüm tükenmeye başlayınca günde yarım kilo yağsız pişirilmiş tavuk göğsü yemeye başladım. İhtiyacım olan protein miktarına denk gelecek şekilde. Bu şekilde 2 aydır spor yapıyorum(30dk kardio+1 saat bölgesel ağırlık antrenmanları).
2 ay sonunda ölçüm yaptığımda şoka uğradım. Bırakın kilo vermeyin, gramaj oynamamış. Kilom 75.20 iken tekrar 75.20 çıktı aylardır diyet ve spora rağmen. Yağ oranında 0,20 azalma kas kütlesinde 0,30 artış olmuş. Fakat kilonun gramaj bile eksilmemesi, yağ oranının bu kadar az gram şeklinde düşmesi ciddi derecede moral ve motivasyonumu bozdu. Aylardır resmen kendime işkence ederek günde maksimum 500 kaloriyi aşmadan 1500+ kalori açık bırakarak aç bir şekilde günlerimi geçiriyorum, spor yapıyorum ama kilomun gram bile bakın kilo değil gram bile eksilmemesi ciddi derecede canımı sıktı. Bu normal midir?
Metabolizma nanay olmuş hacı

Seni çok iyi anlıyorum %95 aynı yoldan geçmişiz sana şunu söyleleyim senin 2 ay kilo verememen muhtemelen tek öğün çorba ile geçirdiğin dönem yüzünden bu tür beslenmek metabolizmanı yavaşlatmış olabilir bu arada yumurta peynir gibi şeyleri yiyemek sporda size eksi yazar ama bunu alternatif düşünerek çözebilirsin mesela internette çok tarif var mesela ben yulaf yemek istiyordum spora ilk başladığımda tadından nefret ettiğim için yiyememiştim sütle vesaire ama daha sonra internette çok iyi bir tarif bulmuştum sizde yiyemediğiniz yiyecekler için sporcu tariflerine bakabilirsiniz çok işinize yarayabilir.
Teşekkür ediyorum hocam, deneyeceğim.

Metabolizma nanay olmuş hacı
Bütün sistemi bozduk sanırım hocam :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı