1- Hocam bacak, göbek, kalça bölgelerinin hepsini çalıştırmakla birlikte, kilo kaybı tüm vücudunuzdan olacağından göğüslerinize de etki eder.
2-Düzenlisi falan çok önemli değil, verebileceğin kadar vereceksin.(Ölmeden) ben sana ufak bir program yazacağım.
3-Bisiklet yeterli olur fakat bir süre sonra açık havada yüksek tempolu yürüyüş deneyebilirsiniz.(Koşmayın.)
4-Bilgim yok araştırırız.
Diyet önerisi: (Bu aşağıdaki kurallar listesiyle 4 ayda 104KG'den 80KG'ye düştüm)
1-Ekmeği ve türevlerini kes hocam. Un içeren her şey yasak.(Neunu olursa olsun) pirinç, patates, yulaf, bal vb. bunlar da yasak. Tabi ki şeker de yasak.
2- Ben seviyeli bir sistem yaptım:
(Not: 1.seviyede meyve yasak. Niye: Meyve yüksek miktarda şeker içerir. Yediğinizde kan şekeriniz bir anda fırlar insülin bol bol salgılanır sonra bir anda düşer ve bum! Ne oldu? Açsınız hem de nasıl!)
(Not2: Her şeyin nedenini açıklayacağım.)
1.seviye: kahvaltı ve akşam yemeği:
kahvaltıda: 4 yumurta, bir miktar peynir(aşırı değil.) domates, zeytin vb. ayrıca kavrulmamış kuruyemişler.
akşam yemeğinde: bulgur temel besin kaynağın olabilir, doyurur. Hatta kısır yaptırabilirsin annen falan yanındaysa. Bulgurun yanında yasaklar hariç her şeyden yiyebilirsin. (Örnek: Tüm et çeşitleri, taze fasulye, kuru fasulye..)
Önerdiğim kahvaltı ve yemek saatleri:
Kahvaltı 11.00 (çünkü erken yerseniz hemen acıkırsınız.)
Akşam yemeği 17.30-19.00.
bu 2 öğün dışında ağzınıza tek bir lokma atmayacaksınız. bakın tek bir fındık, zeytin tanesi bile. Sakız da çiğnemeyin. (Amaç: Sindirim hareketlenmesin, leptin hormonu salgılansın, vücut yağ yaksın.) çay, kahve, soda(tabii ki şekersiz) serbest.
Yemeklerin 1 saat öncesi ve 2 saat sonrasında sıvı almayın. Çok ihtiyaç duyuyorsanız az bir şey için.
Bu şekilde vücuttaki şeker dengesini kuruyorsun. 1 ay yap bunu hocam. Baktın alıştın 3 hafta olsun.
2.seviye:
Artık vücut şeker dengesini sağladığından aç kalmak daha kolay.
Öğlen hafif besleneceksiniz.
İyi haber: Tatlı geldi.
sabah kahvaltısı(öğlen): fındık, ceviz(kavrulmamış kuruyemişler), incir. (Çok aşırıya kaçmayın.)
akşam yemeği: aynı şeyleri yiyebilirsiniz. (Ama miktarı biraz da olsa azaltmaya çalışın.)
3 Hafta bunu yapın.
3.seviye.
4.seviye.
5.seviye.
6.seviye.
7.seviye.
eklenecek. Merak etmeyin onlar daha kısa sürüyor, ama daha kritikler.
Spoiler: Bu seviyeler savaşçı mentalitesi ister. 5.seviyede 48 saat aç kalacaksınız desem
Bu seviyeler tamamen kendimindir ve doktor tavsiyesi vb. değildir. O yüzden dikkat edin.
Temel mantık şeker dengesini düzeltmek ve vücudu yavaş yavaş alıştırmak. Ayrıca intermittent fasting(aralıklı oruç) kullandığım yöntemlerden biridir.