Kilo verme ve kişisel bakım

Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Tarih
Sürekli aynı şeyleri yaşamaktan bıktım artık sosyalistim ama çevrem yok. Yeni arkadaş edinebilecek yerim yok. Evde kalayım desem PC yok. Oyun oynanabilecek PC yok daha doğrusu. Ne zaman ipleri elime alsam fiziksel (dış görünüş ) görünüş el vermiyor. Sürekli yargılanma hissediyorum. İki vursam devirecek güçteyim ama çekiniyorum. Kavga yapmaktan korkuyorum ufak şeye gaza gelip sönüyorum. Biraz kiloluyum fakat düzelemiyorum. Tam bu sefer derken kendimi yemekte buluyorum. Ne yapabilirim zayıflayabilen varsa formülünü söylesin? Evet sadece zayıflamak zayıf olsam lider vasıflıyım. İnternette bir sürü zayıflama programı falan var ama hepsi boş. Diyetisyene gidemem ailevi yani. Burnum büyük siyah nokta, leke, sivilce sebeplerinden. Ne zaman misafirliğe gitsek çok kilo almış. Burnun çok büyük. Kilolu olduğum için kısa boyluyum kimse beni adam yerine koymuyor düzeltebilecegim bir şey var mı? İki insan yüzü görsem cıvıtıyorum ve mal yerine konuluyorum hayat bana 99999-0 önden başladı anlayacağınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sende özgüven problemi var anladığım kadarıyla. İnsanları bu kadar umursamanın nedeni nedir?
Seni eleştiren insanların sende üstün olduğunu mu düşünüyorsun. Eleştiren kişiler hayatlarında ne yaptılarda sana eleştiri yapıyorlar.
Sana tavsiye olarak fitness'a başlaman , uygun bir diet yapman. Zaman alacaktır fakat değişim bir anda olmaz. Nasıl diet yapacağım diyorsan youtube'da videolar çeken adamlar var onları izleyerek bilgini arttırabilirsin (Savaş cebeci,Ege Fitness)

Neden fitness yapacağım diyorsan fitness yaparak fazlalık kilolarından kurtulacağın için özgüvende gelecektir.

İyi günler.

Dostum ne kilolu olmak ne de kısa olmak bir eksi değil bana sorarsan. Sen insanların düşüncelerine göre kendini değiştirmemelisin. Sen kendin ol yeter. Ayrıca yukarıdaki arkadaşın sadece olayı fitness'a ve diyete bağlamasına katılmıyorum. İllaki yapmayı sevdiğiniz bir şey vardır spor olarak. Kimi basketbol kimi futbol. Bunun bir sınırı yok. Belki sabahları yürüyüşü seversiniz veya bisiklet sürmeyi? Sporun ayrımı olmaz dilediğinizi yapın ama düzenli yapın. Yanlış okumadıysam lider vasıflı olduğunuzdan bahsetmişsiniz. Takım oyununa bağlı sporlarda kendinizi geliştirmenizi tavsiye ederim.

Bende de aynı sorunlar mevcut. Ailemden ve büyüme biçimimden dolayı kendimi hep küçük olarak, dışlanmış olarak görüyorum ancak bu son zamanlarda biraz kendimi toplayabildim. Sana önerim @BilgisayarKurdu hocamın yazdığı mesajlara ve bloğuna bakman. Kendisi insanı motive eden birisi. Ben de kendilerini çok severim.

Ben bundan 6 ay önce 124.6 kg olarak başladım kilo vermeye ilk önce kilo vermeye başlamam şu şekilde oldu babam benden korkmaya başladı boyum da 181 cm bayağı heybetli kapı gibi bir çocuk oldum sonra diyetisyene başladım babamın arkadaşının tavsiyesi ile hem de spor yapmaya başladım böylece 6 ayda 26 kilo verdim şuan 98.5 kg'im kendimi bu kadar rahat ve dinamik hissetmemiştim gerçekten moralim çok bozuktu arkadaşlarım fazla bana yaklaşmıyorlardı kızlar da öyle :D ilk 10 kiloyu verdim. Kızlar bana sen zayıfladın mı ? gibi sorular sormaya başladı ondan sonra diyalogum arttı erkek arkadaşlarım da öyle yaşama sevinci geldi içime bir de buna yaz eklenince haftada 5 gün spora giderek fark edilecek kadar vücudum sıkılaştı 26 kilo verince sarkmalar oluyor tabi istersen sana diyetisyenimin telefonunu verebilirim çok iyi birisidir bir de Kadın olunca erkeklere göre tabi daha mesafeli daha cana yakın çok hanım birisi iş aslında kafada bitiyor burada iftira atmamak gerek ilk başta aşırı derecede acıkma hissi yaşadım çok zorlandım agresif yanım ağır basıyordu her zaman sonra geçmeye başladı hayat normalleşti verdiklerine uyman gerekiyor ben randevu'ye gidince benden öncekileri bir bakmışım lokantada götürüyor tatlıları kebapları sonra neden kilo veremiyorum. Bir de şuna değineyim insanlar bana tosun diyorlardı babama bu çocuk ne hale gelmiş vah vah ne olmuş. İnsan sinirleniyor sanki onun ekmeğini yemişim babamım ekmeğini yemişim sana ne ! Eğer İstanbul'da isen kesinlikle diyetisyenime bir uğra.

Hocam bende yaşıtlarıma göre kiloluyum ve çareyi zor ve yorucu bir işe girmekte buldum. Maddi sıkıntılardan dolayı fitnessa gidemiyorum. Babamın yanında fabrikada çalışıyorum oruç tutmamama rağmen 4 kilo verdim 1 haftada. Hem işten bir kazancında çıkıyor kendine para biriktirip kıyafetler veya tarz yapabileceğin şeyler alabilirsin. Çok tanırım kilolu ve tarz olan insanlar. Yeter ki sen iste. Son zamanlar da bende ilham aldım. Şuan konuştuğum 5 kız var eskiden kızlara yaklaşamıyordum. Eğer işe girmek istemiyorsan tek önerim az yemek ye. Bilirim az yemek zordur ama gayret et. Olmuyorsa ramazan bitmesine rağmen oruç tut iftarda, sahurda ve boş zamanlarında az yemek ye. Her zaman için eleştirilmekten korkma. Unutma ki insanlar seni eleştiriyorsa bu hayatta bir şeyler başarmışsın. Seni kötüleyen insanlar sende daha da yerdeler bunuda unutma. Ve her zaman için her yerde herkesten dik ve emin dur. Ben bunu yaparım de. Yerinde sert yerinde cıvık olmayı bil. Eğer bu söylediklerim hakkında hiç bir şey bilmiyorsan ilk başta yeni insanlarla tanış. Kimin kötü kimin iyi olduğunu öğrenmeye çalış. İnternette bir sürü yazı bulabilirsin onları oku. 3 ayda emin ol ki çok değişiceksin. Seninle dalga geçen insanlar senin yeni halini görünce korkucaklar. Haydi durma bekleme! Bugün gecenin bu saatinden başla. Sabah dışarı çık ve insanlarla tanış. Başarabilirsin ben sana güveniyorum

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı