Kilo verme yavaşladı

Merhaba arkadaşlar 103 kilodan 93 kiloya kadar düştüm bu zamanlar spor yapıyordum. Şimdi sporu bıraktım kalori açığı bırakmama (1200-1500 kalori besleniyorum) ve günde 1000 kalorilik hareket etmeme rağmen kilo çok yavaş veriyorum ya da alıyorum. Metabolizma hızım çok mu yavaşladı ne önerirsiniz? Boy 174 kilo 93 Yaş 18.

130'dan 85'e düştüm. Yavaşladığı zaman 1 hafta normal beslendim diyet yapmadım. Devam ettim ve düzeldi ama dikkat et 1 haftayı aşma.

Ağırlık antrenmanı + düzgün beslenme yağ yakma sürecinin bilimsel olarak en hızlı yöntemidir hocam.

Tabii biraz yanlış yazdım. Spor yapmak günlük yakılan kaloriyi dikkate alınmayacak kadar arttırır. Kas ve kemik kütlesinin artışı yağı azaltırken toplam kütlenin çok azalmasını engeller.

Hocam kendi soruna kendin cevabi vermişsin zaten nedeni tamamen sporu bırakmandan kaynaklı sporu biraktigin icin metabolizman yavaslamis ayni olayi ben de yasiyorum su an.

1200 kalori çok düşük gerçekten yoğun kas kaybı da yaşıyorsunuz demektir. Yağ yakmak için düzgün bir diyete ihtiyacınız var
Kas kaybı yaşamamak için yüksek protein alıyorum hocam. Yaklaşık 600 gr tavuk göğsü yiyorum diğer yiyecekler haricinde.

@nxxxr

Son düzenleme:
Kas kaybı yaşamamak için yüksek protein alıyorum hocam. Yaklaşık 600 gr tavuk göğsü yiyorum diğer yiyecekler haricinde.

@nxxxr
1200 kaloride kilo veremiyorsanız yüksek ihtimal metabolizmanız çok yavaşlamıştır. Başka bir arkadaş bir hafta normal beslenin sonra düzelir demiş, açıkçası ben de katılıyorum buna ama benim deneyimlerim bu yönde iyi olduğu için, doğru olan bu mu emin değilim. Bu bir haftada kirli beslenmeyin. yoksa 1 hafta sonunda vücutta fazla bir su tutumu olur muhtemelen. Bu 1000,1200,1500 kalorilik diyetleri maksimum 3-4 hafta yapmanızı tavsiye ederim. Yoksa uzun vadede hormonlarınızı ve vücutta diğer birkaç şeyi sıkıntıya sokabilir. Kas kaybı için kaldırdığınız ağırlıkları ve formunuzu korumaya çalışın.

1200 kaloride kilo veremiyorsanız yüksek ihtimal metabolizmanız çok yavaşlamıştır. Başka bir arkadaş bir hafta normal beslenin sonra düzelir demiş, açıkçası ben de katılıyorum buna ama benim deneyimlerim bu yönde iyi olduğu için, doğru olan bu mu emin değilim. Bu bir haftada kirli beslenmeyin. yoksa 1 hafta sonunda vücutta fazla bir su tutumu olur muhtemelen. Bu 1000,1200,1500 kalorilik diyetleri maksimum 3-4 hafta yapmanızı tavsiye ederim. Yoksa uzun vadede hormonlarınızı ve vücutta diğer birkaç şeyi sıkıntıya sokabilir. Kas kaybı için kaldırdığınız ağırlıkları ve formunuzu korumaya çalışın.
Ağırlık kaldırmıyorum hocam basket yürüyüş vs yapıyorum.

Ne kadar bir beslenme yapmam gerekli kaç kaloriye çıkartayım?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı