Kilo vermede beslenme nasıl olmalı?

Baran_7

Decapat
Daha fazla  
Herkese sağlıklı mutlu günler dilerim. Spordan anlayan arkadaşlarımız var ise bir sorum olacak. Ben çok sıkı bir antrenman dönemine girdim kilo vermek için bol bol ağırlık çalışıyorum ve akşamları yürüyüşe çıkıyorum. Yemek olarak kalori açığımızı aşmayacak şekilde istediğimizi yersek problem olur mu acaba? Fikirleriniz önemli benim için cevaplarsanız sevinirim.

Herkese sağlıklı mutlu günler dilerim. Spordan anlayan arkadaşlarımız var ise bir sorum olacak. Ben çok sıkı bir antrenman dönemine girdim kilo vermek için bol bol ağırlık çalışıyorum ve akşamları yürüyüşe çıkıyorum. Yemek olarak kalori açığımızı aşmayacak şekilde istediğimizi yersek problem olur mu acaba? Fikirleriniz önemli benim için cevaplarsanız sevinirim.
Kalori açığı verdiğin sürece istersen sadece dondurma ye gene kilo verirsin ama sağlıklı olmaz. Yeterli besini almadığın içinde kendini ekstra yorgun hissedersin. O yüzden temiz beslenmeye dikkat et ama kalori açığı verdiğin sürece diyetine 2-3 günde veya haftada 1 ufak cheat abur cubur tarzı şeyler ekleyebilirsin.

Temel anlamda kalori açığı çıktığı sürece kilo verirsin. Şayet bu açık büyük olursa hızlı kilo verirsin, küçük olursa hiç veremiyormuşsun gibi görünüyor ama uzun vadede verdiğini görürsün. Dolayısıyla sorunun cevabı; kalori açığı çıktığı sürece, evet istediğini yiyip içebilirsin.

Tavsiye istersen, kalori açığın oluşsa bile tatlılardan, çikolatadan, temel anlamda şeker içeren her şeyden uzak dur derim. Vücutta su tutturan besinler de günlük tartıldığında seni yanıltabilir. Bilincinde olursan sorun yok. Cheat day yapıp o gün kalori açığın oluşmasa bile nefsini köreltmek için tatlı falan yiyebilirsin elbette. Demek istediğim her gün yememen bunları.

Biraz biraz değil, alışkanlık mahveder. Sen açık verdiğin sürece o gün içerisinde istediğini ye yine kilo verirsin. Aynı zamanda hem yağ kaybedip + hem de kas kazanırsan fit bir vücudun olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı