Dostum adamın zaten boyuna göre kilosu çok az. Bu adam yiyebilse yiyebilse ne kadar yiyecekte senin kafandaki gibi yağlanarak kilo alacak? Adamın zaten kilosu azsa yiyebileceği miktar belli. Kilosu az olduğu içinde o miktarın üstüne istese de sürdürülebilir şekilde çıkamayacak. Bu adam kendini zorlayacak derecede yese bile ayda maksimum 3-4 kilo alabilir zayıf olduğu için. Adam evde akşam annemin yaptığı yemeklerden yiyorum demiş. 1-2 yıl boyunca her gün 4 tane hamburger yemediğine göre ev yemeği ile 1-2 yılda ne kadar yağlanabilir? Kilosu zaten az olduğu için yağlı bile beslense çok hızlı kas kütlesi inşa edecek anlatmak istediğim bu. 1-2 yıl sonra inşa ettiği kas kütlesi azaldığı vakit kas kütlesini en optimal seviyeye çıkarmak ve daha da kurumak için o zaman beslenmesine dikkat eder diyorum. Kilosu az adam beslenmesine dikkat etmese bile hızlı gelişeceği için yağlanmayacak yağlansa bile bu çıplak gözle görülecek düzeyde olmayacak. Zaten kardiyo yaptığını da belirtmiş. Sanki adam 5 yıldır spor yapıyormuş gibi konuşuyorsunuz. Adam canı istediğinde çikolata yesin canı istediğinde hamburger yesin çünkü adamın kilosu zaten az. Önceki mesajımda da bu yüzden dedim zaten 70 kilolara çık o zaman beslenmeni tekrar gözden geçirirsin yazdım. 177 boyda 63 kilo olan adam çikolatada yese hamburger de yese vücudu absürt düzeyde yağlanmayacak. Eğer adam 177 boyda 90 kilo bir şey olsaydı o zaman beslenmene dikkat et lifli besinler tüket beyaz ekmekten kaçın karbonhidratını kaliteli besinlerden al proteini et besinlerinden almaya dikkat et derdik. Adamın zaten kilosu azsa bu kadar takılmasına gerek yok. Dur bir gelsin 70-75 kilolara o zaman tekrar beslenmesini gözden geçirir.
Zayıf olan ve kilo almak isteyen adama öğün saatin geldiğinde tok bile olsan yiyeceksin gibi bir dayatma yapman mantıksız çünkü adam bunu sürdürülebilir şekilde gerçekleştiremeyecek. 2-3 gün yapacak sonra tekrar az yemeye başlayacak kilo alması yavaşlayacak. Adama hızlı sindirilebilir besinler önermen lazım ki tekrar acıkıp tekrar yesin. Kilosu az olan adamın tam tahıllı ekmek, tam buğdaylı makarna, lif yemesi yapması gereken en son şey. Bu adamın günlük normal aldığı kalorinin 500 kalori yukarısında alıp yavaş yavaş yağlanmadan kilo alması gerekiyor. Bunu isterse yulafla lifli besinlerden yapsın isterse kafasına göre yapsın ama yeter ki yapsın. Senin kafanda kurduğun gibi yulaf yiyerek yaparsa süreci daha zor hale getirir. Benim dediğim gibi hızlı sindirilebilen besinlerle bunu yaparsa işini kolaylaştırır ve daha iyi kilo alır. Zaten 63 kilo adam yulaf yemediğinde eti yağlı pişirdiğinde 2-3 ay sonra çıkıp 100 kilo olmayacak abarttığınız kadar da yağlanmayacak.