Kilo vermeden yağ yakılır mı?

Berooooo

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. 1.78, 73 kiloyum dısarıdan bakıldıgında hafif zayıf gorundugumude soyleyebilirim fakat gobegım var estetik bir gorunum ıstıyorum son zamanlarda gunde en az 3 litre su tuketmeye başladım ve rafine sekerı kestım degısımı yavas yavas gormeye başladım. Yuzu'mde odem attım derim cektıgımde ele gelıyor fakat gobegım hala yaglı bunun icin kalori acıgı mı olusturmalıyım? Aynı zamanda karın ve kol da calısıyorum bu surecte.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. 1.78, 73 kiloyum dısarıdan bakıldıgında hafif zayıf gorundugumude soyleyebilirim fakat gobegım var estetik bir gorunum ıstıyorum son zamanlarda gunde en az 3 litre su tuketmeye başladım ve rafine sekerı kestım degısımı yavas yavas gormeye başladım. Yuzu'mde odem attım derim cektıgımde ele gelıyor fakat gobegım hala yaglı bunun icin kalori acıgı mı olusturmalıyım? Aynı zamanda karın ve kol da calısıyorum bu surecte.
Varsayım olarak skinny fat durumu olabilir misiniz? Kilo vermeden yağ yakmak imkansız, kas kütlesi eklerseniz aynı zamanda sanki kilo almış gibi durabilirsiniz ama kalori açığı ile kilo vermemek imkansız. Sadece karın ve kol çalışmak yerine daha büyük kaslara odaklanmak hem daha estetik duracaktır hem de uzun vadede metabolizmanız da hızlanacağını için yağlanma miktarı da düşecektir.

Kanka aynısının tıpkısıyım 73 düm 1 aydır yememe içmeme çok dikakt ettim bazen akşamları bisiklet sürdüm şekeri bıraktım 70'e kadar düştüm şu an karın bölgemde hala yağ var ama kalori açığıyla hallolur bence proteini bas ama.

Ben de 70 kiloyum ve yağ oranım düşük sadece göbeğim vardı.
Benim mekik/karın kası programım vardı her gün belirli sayıda her belirlediğim hareketi yapıyordum. Ege Fitness'ın bir videosu vardı oradan bakıyordum.
30 Gün boyunca her gün aksatmadan yaptım(29 değil 31 değil tam 30 gün) ve ciddi fark etti, karın kasım falan bayağı belirginleşti. Kilom azalmadı hatta 1kg falan artmıştım yanlış hatırlamıyorsam.
Karın kası egzersizleriyle eritebilirsin göbekteki yağı.
Sen şekeri kesip suyu arttırarak açılışı yapmışsın zaten.
edit(ekleme): Bu yazdıklarımla dalga geçen, inanmayan arkadaşlar illaki olacaktır. Gülme emojisi ve saçma yanıtlarınızı kendinize saklarsanız sevinirim. Yalan konuşacak değilim. İyi forumlar.

Koşu bandında da koşmayı ihmal etmeyin, ben diyet + günde 30 dakika koşu bandı yaparak 1 ayda 5 kilo verdim.

Kilo verirken beslenmeye dikkat etmezseniz vücut kompozisyonu pek değişmez.

Şöyle anlatayım: 86 kiloydum, oldukça yağlı ve bıngıl bıngıldım. Yavaş ve düzenli bir diyetle 73 kiloya kadar düştüm ama hâlâ yağlıydım. Bunun sebebi, kilo verirken antrenman yapmamam ve yeterli protein almamam; sadece diyetle kilo vermemdi.

Yeterli protein almayıp egzersiz yapmazsanız sadece kalori açığı bırakırsanız evet, kilo verirsiniz. Ancak 10 kilo verdiğinizde bunun yaklaşık 8 kilosu yağ, 2 kilosu kas olur. Bu yüzden yine gevşek, bıngıl bıngıl bir vücuda sahip olursunuz ve kendinizi hâlâ yağlı hissedersiniz.

Şu an kilonuz gayet iyi. Yapmanız gereken; günde yaklaşık 200–300 kalori civarında bir açık bırakmak, günlük ortalama 120-130 gram protein almak ve düzenli egzersiz yapmak. Böyle yaptığınızda yağlar yavaş yavaş erir, yeterli protein aldığınız ve egzersizle kasları aktif kullandığınız için kas kaybı olmaz ve daha sıkı bir vücuda sahip olursunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı