Boyum 171-172 falan kilom 90 kilo vermeye karar verdim ve bir salona da yazıldım, kilo verip bir de çok az da olsa biraz estetik fit bir vücut istiyorum. Beslenme sabah öğlen akşam şeklinde 3 öğün düşünüyorum, kardiyo yapacağım. Bisiklet ve koşu bandı var. Hangisini tercih etmeliyiz? Benim için hangi ayarlar daha doğru olur? Sağlıklı bir şekilde vermek istiyorum, diyet ve program önerisi bekliyorum.
Boyum 171-172 falan kilom 90 kilo vermeye karar verdim ve bir salona da yazıldım, kilo verip bir de çok az da olsa biraz estetik fit bir vücut istiyorum. Beslenme sabah öğlen akşam şeklinde 3 öğün düşünüyorum, kardiyo yapacağım. Bisiklet ve koşu bandı var. Hangisini tercih etmeliyiz? Benim için hangi ayarlar daha doğru olur? Sağlıklı bir şekilde vermek istiyorum, diyet ve program önerisi bekliyorum.
Eğer koşu bandı kullanmak istiyorsan 20 eğim 6 hız'a al, gerçekten canın sıkılana kadar yap. Beslenme olarak da ben kilom kadar gram carb, kilomun 1.5 katı gram kadar protein, 0.75 katı kadar da yağ alıyordum. Şu ankilo vermem yavaşladığı için sıfır carb yapıyorum ama tavsiye etmem. Ağırlık antrenmanı da kesinlikle yapmalısın.
Asıl amacım kilo vermek diyebilirim karbonhidrattan uzak duruyoruz yani değil mi nasıl beslenmeliyim? 3 öğün olacak şekilde. Okulum var sabah kahvaltısı 7 civarı öğlen yemeği 3 civarı akşam yemeği saatim de siz ne önerirseniz.
Ev yemeğini tamamen bırak. Sabah yeşil çay+3 yumurtalı omlet. Öğlen tavuk parçalı salata üstüne zeytinyağı dök yanında yoğurt. Akşam 3-4 tane haşlanmış baget yanında yine yoğurt. Ara öğünlere de 2 tane meyve at. Bu bir örnek tabii imkanları bilmiyorum ama duruma göre genişletilebilir. Bu arada et falan alamıyorsan baklagiller de güzel bitkisel protein kaynağı(mercimek, karabuğday vs)
Ağırlık antrenmanı yapan insana sıfır karbonhidrat mı diyorsun?
Karb al dostum. Karb demek enerji demek. Özellikle ağırlık antrenmanı veya kardiyo yapacaksan karbonhidrat alman lazım.. Yapmasan bile karb alınmadan diyet olmaz, verdiğin kilodan fazlasını diyet sonrası geri alırsın hemen.
Karb al dostum. Karb demek enerji demek. Özellikle ağırlık antrenmanı veya kardiyo yapacaksan karbonhidrat alman lazım.. Yapmasan bile karb alınmadan diyet olmaz, verdiğin kilodan fazlasını diyet sonrası geri alırsın hemen.
Haftada 5 gün spora gideceğim bununla birlikte kilo verip kas kazanmak istiyorum olay bu sabah 7 öğlen 3 akşam farketmez olacak şekilde öğün yapabilirim.