Kilolu, göbekli ama çelimsiz vücut için nasıl çalışılmalı?

yasinbmt00

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, 85kg 180'im. Gobegim ve Yuzu'mde yag var ama kollarim vs zayif ve omuzlarim dar. Spora yazildim ama erteledim hep. Son 2 haftadari isten dolayi yarim yamalak gidebiliyorum. Nasil calismaliyim ve daha da onemlisi nasıl bir beslenme programi izlemeliyim? Hedefim plaj vucudu yapmak.

Selamlar, 85kg 180'im. Gobegim ve Yuzu'mde yag var ama kollarim vs zayif ve omuzlarim dar. Spora yazildim ama erteledim hep. Son 2 haftadari isten dolayi yarim yamalak gidebiliyorum. Nasil calismaliyim ve daha da onemlisi nasıl bir beslenme programi izlemeliyim? Hedefim plaj vucudu yapmak.

Kalori acigi kalori acigi spor protein baska caren yok!

Protein agirlikli beslenmen lazim. Spor salonundaki hocalardan bir liste alabilirsin hareketler icin. Ekstra olarak kardiyo yapman lazim yag yakmak icin.

Skinnyfat vücudun var. Kas oranını arttırman lazım protein ağırlıklı beslen Karb'ı yağ oranın düşene kadar 500 alıyorsan 300 al.

Skinny fat başlamak çok zordur. Sende şuan öylesin kas kütlen az yap kütlen fazla bunun sebebide hareketsiz yaşam + sağlıksız beslenme. Niye zor çünkü zayıflasan hepten yok olursun kas kütlemi arttırayım kilo alayım dersin obez olursun. Peki yapman gereken şey ne ? Şöyle ki az bir kalori açığı fazla değil 300-400 civarı kcal açığı yeter. Az karbonhidrat az yağ çok proteinli bir beslenme. Ve ağırlık antremanı. Bol bol su ve yeşillik. Tabaklarında mesela az bir pirinç pirince nazaran daha fazla tavuk veya et gibi besinler olacak. Karbonhidratı az yiyecen ki vücudun yakıt olarak onu değil de yağları parçalasın. Gerisi ise zaman. Yardım almak istersen de detaylı. Bana tiktoktan ulaşabilirsin. Antrenörüm. Ücret vs. Talep bunlar bize ters insanlara yardımcı olmayı severim.

Skinny fat başlamak çok zordur. Sende şuan öylesin kas kütlen az yap kütlen fazla bunun sebebide hareketsiz yaşam + sağlıksız beslenme. Niye zor çünkü zayıflasan hepten yok olursun kas kütlemi arttırayım kilo alayım dersin obez olursun. Peki yapman gereken şey ne ? Şöyle ki az bir kalori açığı fazla değil 300-400 civarı kcal açığı yeter. Az karbonhidrat az yağ çok proteinli bir beslenme. Ve ağırlık antremanı. Bol bol su ve yeşillik. Tabaklarında mesela az bir pirinç pirince nazaran daha fazla tavuk veya et gibi besinler olacak. Karbonhidratı az yiyecen ki vücudun yakıt olarak onu değil de yağları parçalasın. Gerisi ise zaman. Yardım almak istersen de detaylı. Bana tiktoktan ulaşabilirsin. Antrenörüm. Ücret vs. Talep bunlar bize ters insanlara yardımcı olmayı severim.
Peki beklentim ne olmali? yani zamanla nasil bir degisim olacak?

Kilon normal geldi bana ben 183 santim 92 kiloyum göbeğim oturduğum zaman çok az miktar belli oluyor oda herkeste var. Belkide tüm yağ bir noktada toparlanmıştır bilemiyorum eğer cidden göbeğin varsa o kadar koşu yaparak eritirsin bende şu an koşu yapıyorum 80 kiloya kadar düşeceğim. Boyun güzel kilon 80 olsa çok harika olur bu 5 kiloyu kas yapmaya odaklanarak ver bence. Tabii vücut geliştirmeciler gibi çok belirgin kaslar istiyor isen ayrı bunu da önermiyorum hareket kabiliyetin ciddi şekilde azalıyor arkadaşımın bacağım kadar kolları var cılız biride değilim benimle dövüşemiyor hareket edemiyor. Sen kilonu 80 de sabitlemeye bak belli bir zamandan sonra bünye alışır 80 killoda sabit kalırsın kol kası ve karın kası yapmaya odaklanırsın.

Yanlış bilgi. Kardiyo yağ yakmaz. Yağ yakmak icin kalori acigi ve protein almanız lazım bir de ağırlık antrenmanı.

Hayır, senin verdiğin bilgi yanlış. Kardiyo yağ yakar. Ağırlık antrenmanı da yağ yakar. Yağ kaybı ile yağ yakımı aynı şey değil. Eğer vücut kompozisyonumuzdan yağ kaybetmek istiyorsak daha çok kalori harcayıp daha az kalori alacağız. Daha çok kalori harcamak = Kardiyo. Daha az kalori almak = Beslenme.
Ama her gün 30-40 dk yürüme imkanımız olamayacağı için sürdürülebilir bir yağ kaybı için bunun tek yöntemi kalori açığı.

Peki beklentim ne olmali? yani zamanla nasil bir degisim olacak?
Doğru bir egzersiz, kardiyo ve beslenme planlaması ile vücut ağırlığının %0.7 civarını kaybetmek idealdir. Daha hızlı kilo verme durumlarında kas kütlesinin kaybedilme riski var. (Garthe I, Raastad T, Refsnes PE, Koivisto A, Sundgot-Borgen J. Effect of two different weight-loss rates on body composition and strength and power-related performance in elite athletes. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2011;21(2):97-104. doi:10.1123/ijsnem.21.2.97)

Skinny fat vücudun var.
Skinny fat başlamak çok zordur.
Skinny fat olup olmadığını resmini görmeden bilemeyiz. Arkadaş kollarım ince fakat yüzüm ve göbeğim şişkin demiş ama yeterli bir delil değil. Doğuştan bazı insanların kafası daha büyüktür bu birincisi. İkinci olarak, zaten nerdeyse tüm erkeklerde göbek kısmı kol ve bacaklara oranla daha şişkin ve yağlı gözükür. Kolları ve bacakları ince ama kime göre neye göre ince? Doğuştan kalıplı değilse bir insan ve spor yapmıyorsa, zaten kolları ve bacakları incecik olur. İncenin de incesi var yani. Sadece kilo verip yağ kaybetmesi bile yeterli olabilir.
Spora yazildim ama erteledim hep. Son 2 haftadari isten dolayi yarim yamalak gidebiliyorum. Nasil calismaliyim ve daha da onemlisi nasıl bir beslenme programi izlemeliyim? Hedefim plaj vucudu yapmak.
Sporunuza düzenli olarak devam etmek zorundasınız. Kısa süren antrenman programları var. Hiç değilse spor salonunda çok az vakit geçirin ama düzenli gidin. Beslenme olarak da klasik kural sizin için geçerli. Günlük protein ihtiyacınızı karşılamanız lazım. Bunun haricinde net bir şekilde resminizi görmeden kilo mu vermelisiniz sabit mi kalmalısınz bir şey diyemem.

Peki beklentim ne olmali? Yani zamanla nasil bir degisim olacak?
Nankör bir spor bu. Uzun sürecek. Süre veremeyiz. Genelde 6 ay gelişim görmek için minimum süre kabul edilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı