Arkadaşlar selam. Benimle 4.5 yıldır olan ve yaşını minimum 10 olarak tahmin ettiğimiz sokak kedisi var. Kendisi dişi olmasına rağmen tartıda 5.5 ve 6.5 kilo geldi. Ortalamasını alsak 6 çıkar ve bu da onun ideal kilosunun yüzde 20 fazlası. Bazen ona sabahları kahvaltı hazırlayıp çeşit çeşit ödül maması ve normal mama falan veriyorum. Hep aynı şeyleri yediğini düşündüğüm için bu etkilemiş olabilir ancak yemeyince de idare etmesi zor oluyor. Örneğin odamda mama yediği köşedeki mama kabını tekmeliyor o yoksa orada bulunan eşyaları tekmeliyor. Görünüm olarak yağ oranın fazla olduğunu tahmin etmek zor değil; kaburgaları görünmüyor. Karnı geniş. Sosyal medayadaki kediler gibi özel diyet programı ve spor programı yaptıracak bütçemiz pek yok. Tahıl ve yağ oranı düşük bir mama tercih edebiliriz diye düşündüm. Ancak marka bilemiyorum o yüzden mama veya daha başka bir öneriniz varsa duymak isterim. Veteriner hekimimiz var ancak bizi kendi sattığı mamalara yönlendirmişti daha öncesinde. Ayrıca normal kuru maması kuruyor olabilir mi? Çünkü oradan 2 kez yiyorsa elimizden ödül maması/ıslak mama/hüptürük 5 kez falan yiyor.
Son düzenleyen: Moderatör: