Kiloluyken spora gidilir mi?

Yaşın 15 sanırım, bende 15 yaşında başladım sakatlık sporda olmaz yatarak olur. Akşama kadar PC başında oturarak asıl bel fıtığı olursun. Sen ikna edip yazılmaya bak, doğru yaptıkça sakatlanmazsın.

Hocam ailem daha yaşımın çok küçük olduğunu söyledi ama ben ideal buluyorum sizin düşünceniz nedir?

Spor salonu için, sakatlanabileciğimi söylüyorlar.

Yaşın 15 sanırım, bende 15 yaşında başladım sakatlık sporda olmaz yatarak olur. Akşama kadar PC başında oturarak asıl bel fıtığı olursun. Sen ikna edip yazılmaya bak, doğru yaptıkça sakatlanmazsın.
Abime anlatabilsem işte, kendiside yapıyor 2 3 yıldır o 16 yaşında başladı neymiş dambılla başlangıç seviyeyi evde yababiliyomuşsun başında kimse olmayacak sakatlanırsın gitsen bile bench preste boş barı bile kaldıramazmışım bitmiyor...

Hocam ailem daha yaşımın çok küçük olduğunu söyledi ama ben ideal buluyorum sizin düşünceniz nedir.
Spor salonu için, sakatlanabileciğimi söylüyorlar
Yaşın iyi. Bir rahatsızlığın yoksa problem olmayacaktır. Squat gibi ağır egzersizlerden kaçınırsın. Spor salonuna yazıl. Kendi araştırmanı kendin yapmalısın. Hareketlerin formlarını öğren, form > ağırlık. Antrenman öncesi 5 dakika hafif kardiyo, çeşitli ısınma egzersizleri yap; şu saydıklarım ile sakatlanman imkansız.

yağ oranım yüksek gibi.
Boyuna 180 demişsin. Yağ oranın kötü değil ama 75kg civarına düşersen hoş olur. Bu yaz bunu başarabilirsin, liseli falansan millet tanıyamaz yeni nakil verdin sanır.

Abime anlatabilsem işte
Abinle git o zaman. Adamın abisi böyle olmaz. Söyle abi gibi davransın abin gibi davranmayacaksa sadece adıyla hitap et.

Yaşın iyi. Bir rahatsızlığın yoksa problem olmayacaktır. Squat gibi ağır egzersizlerden kaçınırsın. Spor salonuna yazıl. Kendi araştırmanı kendin yapmalısın. Hareketlerin formlarını öğren, form > ağırlık. Antrenman öncesi 5 dakika hafif kardiyo, çeşitli ısınma egzersizleri yap; şu saydıklarım ile sakatlanman imkansız.

Boyuna 180 demişsin. Yağ oranın kötü değil ama 75kg civarına düşersen hoş olur. Bu yaz bunu başarabilirsin, liseli falansan millet tanıyamaz yeni nakil verdin sanır.

Abinle git o zaman. Adamın abisi böyle olmaz. Söyle abi gibi davransın abin gibi davranmayacaksa sadece adıyla hitap et.
Hocam söylüyorum ama anlatamıyorum başlangıç seviye antremanları evde 2 dambılla yapabileceğimi söylüyor hayır anlamıyorum spor salonuna gitmek psikolojik olarakda faydası var neden böyle yapıyo anlamış değilim

Hocam söylüyorum ama anlatamıyorum başlangıç seviye antrenmanları evde 2 dambılla yapabileceğimi söylüyor hayır anlamıyorum spor salonuna gitmek psikolojik olarak da faydası var neden böyle yapıyor anlamış değilim

Ve bir de şu anki iradenle 1 ay bile devam edemeyeceğimi söylüyor

Abime anlatabilsem işte, kendisi de yapıyor 2 3 yıldır o 16 yaşında başladı neymiş dambılla başlangıç seviyeyi evde yababiliyormuşsun başında kimse olmayacak sakatlanırsın gitsen bile bench preste boş barı bile kaldıramazmışım bitmiyor...

Abin bahane uyduruyor, 2,3 yıldır giden adam bilir zarar vermeyeceğini. Ayrıca bench yapmasanda olur illaki destekli yapman gereken hareketler yok, makinelerle çalışırsın. Allah yardımcın olsun reis. Anlayışsız aile ile zor.

Kendisi üniversite sınavına hazırlanıyor sınava kadar evde dambılla çalışmamı sınav geçince birlikte gidebileceğimizi söyledi

Kendisi üniversite sınavına hazırlanıyor sınava kadar evde dambılla çalışmamı sınav geçince birlikte gidebileceğimizi söyledi.
Sınav derken bu Haziran ayında olan değil mi? Öyleyse sabret. O zamana kadar internetten izlediğin videolar ile idare et. 2 dumbell ile antrenman yaz bir sürü program çıkar. Yalnız adamların nasıl yaptığına, hareket formuna çok dikkat et. Lateral raise gibi bir hareket yapıp omzunu incitirsen onların eline bahane verirsin. Önce iyice ısınma hareketleri yap, ardından gerisi sende. Şınav gibi hareketleri öneririm.

Sınav derken bu Haziran ayında olan değil mi? Öyleyse sabret. O zamana kadar internetten izlediğin videolar ile idare et. 2 dumbell ile antrenman yaz bir sürü program çıkar. Yalnız adamların nasıl yaptığına, hareket formuna çok dikkat et. Lateral raise gibi bir hareket yapıp omzunu incitirsen onların eline bahane verirsin. Önce iyice ısınma hareketleri yap, ardından gerisi sende. Şınav gibi hareketleri öneririm.
Şınav şu an çekemiyorum maalesef direk düşüyorum kollarımı bükemiyorum

Şınav şu an çekemiyorum maalesef direk düşüyorum kollarımı bükemiyorum
Statik bekleme yapabilirsin o zaman. Şınav pozisyonunda eğilip kalkmadan bekliyorsun. Ağırlığını taşıyabildiğin kadar taşısan kafi.

Sınava -spora başlamana- 10 gün kaldı. En azından teorik bilgileri öğrenmeye başla. Youtube'dan araştırmalar yap. Kafanda yavaştan bu sporu ne olduğu oluşsun.

Hocam 2 söze bakar bence izin vermeyecek ben evde kendim yapmayı düşünüyorum gene konuştuk Yaşın çok küçük senin için iyi bişey olsa niye gel demeyeyeyim diyor hayır anlamıyorum 12 13 yaşında başlayanlar var bilinçsiz bi insanda değil muhtemelen benle ilgilenmek istemediği için yazdırmıyo

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı