Kimliklerin ifşalanması

Hocam işte ondan dolayı bende korkmuyorum bunu böyle 1-2 çocuk yaptığı için çoğu durumda bir yerden fire veriyorlar ancak asıl sıkıntı neden böyle bir şeyi biliyorlar? Ben teknolojiye ilkel değilim, içli dışlıyımdır hatta ama ben çocukken karşı apartmanda oturan "en iyi arkadaşımla" çıkar top oynardım. Daha 20 yaşına bile girmedim ancak benden 3-4 yaş küçüklere çok uzak hissediyorum kendimi. Sosyal medya bağımlılığı (özellikle Tiktok.) Sanalda bu tarz işler vs. garip hissediyor insan.
Benim de içinde bulunduğum bir nesil. Benden 4 yaş büyüksünüz hocam.
Gözlemlediğim kadarıyla; hem varlığı hem yokluğu görenler genel olarak daha olgun oluyor. Temel eğitim ailede başlıyor, aile etik ve ahlâki değerleri aşılayamamış diye düşünüyorum. Ben onların yaşlarındayken mahallemizde bi sakız otomatı vardı 10 kuruşla çalışıyordu iki tane 5 kuruşum vardı mahallenin abisi 5 kuruşu otomata atınca sakız veriyor diye 2 tane sakız almıştı. Eve gidip anneme ağlayıp olayı itiraf ettim çünkü içim rahat değildi. Bunların içi nasıl yanmıyor aklım almıyor. Bir de emekle alınan şeyin mutluluğu başka.

Guncel olarak HSYS var, doktorun yedigi trojan yemis, oradan alinan data yani. YouTube'da videoda izlemistim bununla ilgili. Sanalda kimligini acik etmezsen sorun olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
@waltmeisterrr teşekkür ederim, ilgili konunun açılma saatinden iki saat sonra 200 SMS daha geldi. Telefon numarası ifşa oldu galiba.
Hocam belki pek faydası olmaz ama ayarlardan mesaj filtreleyerek belki en azından biraz öne geçebilirsiniz. Mesajlara bakın eğer ortak kod varsa sallıyorum B001 gibi ayarlardan bu kodun olduğu mesajları engelle dersen biraz çözülebilir ancak tek çare her şekilde numara değiştirmek gibi gözüküyor.

Türkiye cumhuriyeti'nde ne dışarıda ne de internette gezinirken güvende değilsiniz. Koskoca (!) devletten bilgilerimizi inek gibi sağıyor adamlar. Bu arada beyaz Kurt'un bugün attığı röportaj videosunu da izleyebilirsiniz. Bu iş ile uğraşan tanıdıklarım var. O yüzden sektörü az çok biliyorum. Hoşlandığım kızın e-Okul'una, adresine bilgilerine ve vesikalığına eriştim. Hala galerimde duruyor arada açıp bakıyorum o kadar.

Benim de içinde bulunduğum bir nesil. Benden 4 yaş büyüksünüz hocam.
Gözlemlediğim kadarıyla; hem varlığı hem yokluğu görenler genel olarak daha olgun oluyor. Temel eğitim ailede başlıyor, aile etik ve ahlâki değerleri aşılayamamış diye düşünüyorum. Ben onların yaşlarındayken mahallemizde bi sakız otomatı vardı 10 kuruşla çalışıyordu iki tane 5 kuruşum vardı mahallenin abisi 5 kuruşu otomata atınca sakız veriyor diye 2 tane sakız almıştı. Eve gidip anneme ağlayıp olayı itiraf ettim çünkü içim rahat değildi. Bunların içi nasıl yanmıyor aklım almıyor. Bir de emekle alınan şeyin mutluluğu başka.
Bir sürü sebebi olabilir belki bu durum için ancak en önemlisinin aile ilgisinin olduğunu düşünüyorum. Baştan savma amacıyla çocukların ellerine telefon, tablet verilince sonuç bunun gibi hazin olabiliyor. Küçüklük çağlarında daha tehlikeli oluyor özellikle çocuk merakı dediğimiz muazzam öğrenme yetileri yüzünden. Ne görüyorsa onla büyüyorlar.

@waltmeisterrr işte mesaj gelen yerler de orijinal yerler gibi duruyor. Önceden dolandırıcı numaralar arardı, şimdi SMS ile taciz ediyorlar.
Evet hocam mesaj engellemeyle de bitmez artık en erkenden numara değişmeniz gerekiyor sanırım. Geçmiş olsun tekrardan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı