Kimse beni sevmiyor

İlkokul hayatım boyunca sadece iki arkadaşım oldu. Ortaokula geçtiğimde bu sayı bire düştü :) Şu an 26 yaşındayım ve sadece dört arkadaşım var :) Ve dört arkadaşımın ikisiyle internette, aşırı alakasız bir sitede tanıştım. Yani kimse sizi sevmiyor değil, sizi sevecek insanları henüz bulamamışsınız. Benden daha utangaç bir insan mısınız bilmiyorum ama ben telefonla bile konuşurken fener tutulmuş tavşan gibi kalıyorum. Bu özelliğimi bildiğim için insanlarla mesajlaşarak iletişim kurmayı tercih ediyordum. Yeni yeni konfor alanımdan çıkıp, insanlarla telefonda veya yüz yüze konuşmayı deniyorum. Tabii ki her girdiğiniz ortamda herkes sizi sevmeyecek, bazen istenmeyen insan olacaksınız hatta ama iki zibidi yüzünden kendinizi hayattan dışlarsanız kendinize yazık edersiniz. Siz de sosyalleşmeye sosyal medyadan başlayabilirsiniz mesela. İlgi alanlarınıza uyan sitelere üye olup, oradaki insanlarla tanışmayı deneyebilirsiniz. Maalesef sosyal medya denilen yer insanların birbirine 'yürümek' için kullandığı bir yer haline geldiği için, herkes karşısındakinin sarkıntılık etmek için mesaj attığını düşünüyor artık, bu yüzden sosyal medyadaki insanlar tarafından engelleniyor olabilirsiniz. Mesajlarınıza bir sebep ekleyerek bunun önüne geçebilirsiniz; aynı okuldayız, aynı hobiyle ilgileniyoruz, aynı ilgi alanlarına sahibiz gibi. Mesela ben Sosyoloji okuyorum, arkadaşlarımdan biri sosyal medyadan 'Sosyoloji nasıl bir bölüm?' diye sormak için mesaj atmıştı ve öyle tanışmıştık.
Çenem düştü. Özetlemem gerekirse, herkesi sevecek birileri vardır, sizi de sevecek birileri var; kendinizi sorunlu ilan edip karalar bağlamak yerine, o insanları bulmaya çalışın. :)

Arkadaşlar 14 yaşındayım, 8. sınıfa gidiyorum. İnsanlara hiçbir şey yapmasam/yapsam bile beni sevmiyorlar. Örneğin yaşıtlarım sinemaya gider, WhatsApp'da konuşur ama ben sadece evde oturuyorum, yanlarına gitsem saniyede dışlıyorlar ve bu sadece okulda da değil Instagram'da kime yazsam hemen azcık konuştuktan sonra engelliyorlar. Sizce neden böyle?

Sen onlardan daha zeki olduğun için seni dışlıyorlar onlara aldanma o insanlar bırak kendilerini bilge zannetsinler sorun onlarda sen onları boşver konuşmanı biraz geliştir utangaç olma insanlar zaten sana alışırlar.

Arkadaşlar 14 yaşındayım, 8. sınıfa gidiyorum. İnsanlara hiçbir şey yapmasam/yapsam bile beni sevmiyorlar. Örneğin yaşıtlarım sinemaya gider, WhatsApp'da konuşur ama ben sadece evde oturuyorum, yanlarına gitsem saniyede dışlıyorlar ve bu sadece okulda da değil Instagram'da kime yazsam hemen azcık konuştuktan sonra engelliyorlar. Sizce neden böyle?
Demek ki çok farklısınız onlara göre. Bir kaç kişiyle anlaşabilirdin ama kimseyle olunca şüphelendim.

O bende de var o yüzden PC oynuyorum çok oynuyorum ben hayatımı öyle geçiriyorum 10'cı sınıfa gidiyorum ve hayatımı dışlanarak sevilmeyerek geçirdim sorun etme :D.

Ayrımcılık var, ortama göre değişir. Bir bakarsın, zengin vardır. Sana varoş diyebilir. Bir bakarsın, iyi ortamdır. Sınıf'ın alfası olursun.

İnan bana da böyle oluyor sınıfta herkesin bir grubu var ve herkes beni dışlıyor. Sonrada neden asosyalsin oluyor

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı